Вражаюча історія: Наталія Мосейчук розплакалася у прямому ефірі

Наталія Мосейчук
Разом з Наталією Мосейчук плакала вся країна: мільйони телеглядачів перед екранами та сотні тих, хто зібралися подивитися прямий ефір ТСН коло Золотих Воріт в Києві.

Історію дивовижного порятунку 52-річного героя війни, кримчанина Віктора Маршала, розповіли у сюжеті ТСН про донорство в Україні. Чоловіку і батьку родини 52 роки – його нове серце на 23 роки молодше від нього. Віктор жив у Криму, після окупації півострова пішов добровольцем на Схід, там і стався вирішальний удар по його здоров’ю. Серце виходило з ладу, практично зупинялося – врятувати його могла тільки трансплантація. Один шанс з мільйону. Сам Віктор не вірив у порятунок і почав прощатися з донькою, родиною, завершував справи.

«Я дуже переживав, що якщо залишу доньку одну, то вона з усім не впорається», – згадує ветеран. Але диво сталося – донором став 29-річний львів’янин Ігор Коваль, майже ровесник Незалежності. Ігор в такому юному віці трагічно загинув, раптово, неочікувано – розірвалась вроджена аневризма. Ігор наче щось відчував, і якось мамі за місяць до смерті сказав: «Якщо раптом зі мною щось станеться, хотів би віддати свої органи і допомогти іншим». І мама виконала волю сина.

Читайте также

Наталья Мосейчук — о своей свадьбе: «Мы просто ехали мимо загса — зашли и расписались»

Наталья Мосейчук — о своей свадьбе: «Мы просто ехали мимо загса — зашли и расписались»

Марічка Падалко і Лідія Таран вакцинувалися: «Ми не можемо говорити одне, а в житті робити інше»

Марічка Падалко і Лідія Таран вакцинувалися: «Ми не можемо говорити одне, а в житті робити інше»

Дві родини зі Львова та Криму об’єднало горе втрати і радість життя

Трансплантацію для Віктора встигли зробити лікарі Львівської лікарні швидкої допомоги і столичного Інституту серця. «У себе в телефоні пана Віктора я записала Віра-Надія, тому що я повірила, що ми з моїм сином можемо врятувати інше життя на Землі», – розчулено розказала пані Людмила.

Вперше мама Людмила і врятований Віктор зустрілися під час особливого випуску ТСН до 30-річчя Незалежності України. Цю зворушливу мить не передати словами. Наталія Мосейчук дала можливість через стетоскоп почути серцебиття у грудях Віктора. Вже три місяці там б’ється серце її загиблого рідного сина Ігоря. «Пані Людмило, ось послухайте серце вашого сина», – сказала ведуча.

«Знаю, вам тяжко, мені теж. Ніхто не може стримати сліз, ваша історія неймовірна. Величезне спасибі за ваш громадянський подвиг і за ваш материнський подвиг, – сказала Наталія Мосейчук. – Пане Вікторе, тепер ви маєте жити за двох».

Ще кілька років тому посмертне донорство для України було надзвичайною подією – одиничні випадки відбувалися завдяки ентузіазму поодиноких хірургів. Рівень медицини у державах визначається за рівнем трансплантології. І от два роки тому в українській трансплантології стався небачений прорив – тільки за ці півроку була зроблена рекордна кількість пересадок – 126 врятований життів. Половина з них – це посмертне донорство. Наразі ліцензії на трансплантацію мають вже 40 медичних закладів в Україні.

Читайте также

Алла Мазур после химиотерапии сделала прививку от коронавируса

Алла Мазур после химиотерапии сделала прививку от коронавируса

«Это был каминг-аут»: Соломия Витвицкая призналась, кто ее вынудил объявить о разводе

«Это был каминг-аут»: Соломия Витвицкая призналась, кто ее вынудил объявить о разводе

Фото: прес-служба

Ирина Ванникова
Предыдущий материал

Фотопроект, спасающий жизнь: Ирина Ванникова снялась в тропической фотосессии

Злата Огневич
Следующий материал

В сети появились фото одного из участников шоу «Холостячка-2»

Новости партнеров