Шкідливо чи безпечно? Міфи про медичне золото

медичне золото
Вироби з медичного золота — це біжутерія, тому багато жінок мають упереджене ставлення до цих аксесуарів.

Не дивно, адже існує багато міфів про медичне золото. Через це у багатьох сформувалося неправильне уявлення про цей метал та виникли сумніви щодо його придбання. У цій статті ми з’ясуємо, що таке медичне золото та розвіємо поширені міфи про нього.

Що таке медичне золото?

Таку назву маркетологи присвоїли особливому сплаву, що має тонке золоте покриття. Він має ідентичний золотому виробу вигляд, але коштує значно дешевше.

Медичне золото має в складі нікель, молібден, марганець, магній, фосфор та сірку. Завдяки властивостям сплаву, ніяк не впливають на організм людини. Метал абсолютно безпечний для здоров’я, тому прикраси з медичного золота можуть носити навіть дівчата з чутливою шкірою та схильності до алергій.

Зовні їх не відрізнити від справжніх золотих виробів. Найкращий приклад цього — вишукані ланцюжки Xuping, які виглядають натурально та дорого, до того ж дуже вишукано блищать під променями сонця.

Медичне золото — міфи та реальність

  • Міф 1. Медичне золото швидко зношується

Це неправда, адже під час нанесення позолоти використовують 2 високотехнологічних методи:

  1. Gold Filled. Позолота наноситься на медичний сплав під температурою 900°C. Таким чином забезпечується надійне зчеплення золота зі сплавом. В результаті прикраси отримують стійкість до корозії та гіпоалергенні властивості. Покриття не затирається, не змивається та не дряпається навіть при активному використанні.
  2. Gold Plated. Позолота наноситься на сплав шляхом накату дуже тонким шаром. Оброблені вироби стійкі до зовнішніх впливів та мають довгий строк експлуатації.
  • Міф 2. Медичне золото спричиняє алергію

Золоте покриття виробу має властивості, ідентичні справжньому золоту. Тому такі прикраси ніяк не контактують з організмом та не спричиняють алергічних реакцій. Біжутерія з медичного сплаву підходить людям із нестерпністю всіх металів, крім золота.

Ще одне підтвердження безпечності медичного золота — використання його в косметології під час пірсингу.

  • Міф 3. Медичне золото виглядає дешево

Поширений міф, що легко спростовується фактами. Досвідчені ювеліри та цінителі прикрас вкажуть на схожість біжутерії з медичного сплаву та золота. Плавні лінії, вишуканий блиск та пророблені дрібні деталі по розкішності не поступаються дорогоцінному металу 750 проби.

Вироби з медичного золота

Важливе значення має і ціна. Вироби з медичного золота в рази дешевше, ніж аналог високої проби. Водночас біжутерія відрізняється міцністю та легким доглядом.

Прикраси з медичного золота широко цінуються у світі краси, адже вони мають доступну ціну, стильний вигляд та довгий строк експлуатації.

Читайте также

Вся в золоте: Катя Бужинская подчеркнула осиную талию металлическим нарядом

Вся в золоте: Катя Бужинская подчеркнула осиную талию металлическим нарядом

Богиня на отдыхе: Светлана Лобода в золотом бикини позирует на берегу океана

Богиня на отдыхе: Светлана Лобода в золотом бикини позирует на берегу океана

Виталий Козловский
Предыдущий материал

«Мала, танцюй»: Виталий Козловский показал свой подарок для девушек ко Дню влюбленных

Michelle Andrade и Позитив
Следующий материал

Позитив выпустил первый клип после закрытия группы «Время и Стекло»

Новости партнеров