У чому секрет нікотинових паучів без тютюну VELO: погляд експерта та споживача

VELO
На правах реклами.

Ця продукція містить нікотин і викликає залежність.

Ця продукція призначена для повнолітніх споживачів тютюну або нікотину.

Можливості сучасного світу - надати людині вибір для комфортного задоволення будь-яких потреб. Щоб відчувати себе вільно, не заважати людям навколо, при цьому не відмовляючи собі у своїх щоденних звичках. Наприклад, у споживанні нікотину.

На сьогодні у світі існують чимало альтернатив сигаретам: пристрої для нагрівання тютюну, тютюн для перорального застосування, нюхальний тютюн тощо. Зараз особливих обертів набирає використання VELO - нікотинових паучів без тютюну родом зі Швеції та створених компанією «Бритіш Американ Тобакко».

Широковідомими у країнах Північної Європи нікотинові паучі без тютюну VELO стали завдяки тому, що їх можна використовувати там, де куріння неможливо з різних причин: у приміщеннях кінотеатрів, театрів, у ресторані, поїзді, громадському транспорті та навіть літаку. При цьому додатково не потрібно використовувати спеціальні пристрої, стіки або рідини.

Експертний погляд

Детально про відмінність нікотинових паучів без тютюну VELO від інших альтернатив сигаретам, потенційно знижений ризик та спосіб використання ми поговорили з керівником наукової групи з вивчення продуктів з потенційно зниженим ризиком (Potentially Reduced Risk Products, що включають у себе тютюн для перорального застосування) в компанії «Бритіш Американ Тобакко» доктором Джеймсом Мерфі.

Протягом останніх 15 років він керує неймовірною командою вчених з різних дисциплін. Їхнє завдання - оцінювати та порівнювати ризики продуктів з асортименту тютюнових та нікотинових виробів компанії та проводити доклінічні, клінічні та популяційні дослідження.
Мерфі імпонує прагнення «Бритіш Американ Тобакко» розробляти продукти, які задовольняють потребу людей, що мають нікотинову залежність, відчувати менше негативних наслідків від звичного ритуалу, а людям навколо не відчувати дискомфорту.

“В останні роки “БАТ” активно працює над розробкою альтернативних продуктів, що задовольняють потребу в нікотині та мають потенційно знижений ризик для здоров'я. Ми пропонуємо різні категорії — продукти для нагрівання тютюну та паріння, тютюн для перорального застосування у шведському стилі, нюхальний тютюн, а також сучасні нікотинові паучі без тютюну VELO”, - розповідає науковець.

Потенційно знижений ризик нікотинових паучів без тютюну VELO для здоров’я

VELO не слід порівнювати з тютюном для перорального застосування. Їх відмінність полягає в тому, що нікотинові паучі зовсім не містять тютюну та становлять потенційно менший ризик для здоров'я. І цьому є три підтвердження.

По-перше, багаторічні дослідження серед споживачів доводять, що вживання бездимного тютюну, зокрема, тютюну для перорального застосування шведського типу, становить значно менші ризики для здоров'я, ніж куріння.

“Сьогодні, через 50 років після того, як шведи почали масово переходити від сигарет до тютюну для перорального застосування, у Швеції найнижча частота куріння у світі (близько 5%). У шведських чоловіків найнижчі в Європі показники раку легенів та хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ)”, - запевняє Джеймс.

По-друге, пауч VELO розміщують між яснами та верхньою губою. Тому під час потрапляння нікотину в організм не відбувається інгаляції.

“Споживачі, які переходять від куріння на будь-який з наших альтернативних нікотинових та тютюновмісних виробів, менш істотно піддаються впливу шкідливих речовин, що містяться в димі. І ми продовжуємо дослідження та сподіваємось довести, що у таких споживачів ризик розвитку захворювань, пов’язаних з курінням значно менший”, - розповідає Мерфі.

По-третє, хоча VELO використовуються так само, як тютюн для перорального застосування, вони виділяють навіть менше шкідливих речовин, оскільки не містять тютюну.

“Взагалі, VELO містять найменшу кількість шкідливих речовин з усіх наших тютюнових та альтернативних продуктів”, - додає науковець.

Склад та використання нікотинових паучів без тютюну VELO

VELO - це інноваційний нікотиновмісний продукт. У складі паучів міститься нікотин фармакологічного ступеню чистоти та високоякісні харчові добавки. При цьому паучі випускаються з різними смаками та рівнями міцності.

Використовувати VELO легко, зручно та естетично: один пауч слід помістити між яснами та верхньою губою. Тримати його рекомендується до 30 хвилин. Протягом цього часу нікотин повільно вивільняється та через слизову оболонку потрапляє до організму.

У результаті споживач отримує необхідну організму порцію нікотину без тютюну, диму та попелу. До того ж, не має клопоту з утилізацією використаного пауча. Для цього в упаковці є спеціальний відсік. Погодьтеся, дуже зручно!

Контроль споживання нікотинових паучів без тютюну VELO

Нікотинові паучі без тютюну VELO були розроблені як альтернативний продукт для повнолітніх споживачів тютюну та нікотину. Тому компанія «Бритіш Американ Тобакко» самостійно відстежує, щоб їхня продукція не продавалася неповнолітнім, починаючи з умов поставок даного продукту та закінчуючи програмою «таємний покупець» у торгових точках, котрі співпрацюють з компанією.

Перевірено на собі

Одним з тих, хто вирішив трансформувати свою звичку у більш зручний  спосіб для нього та для людей навколо, став киянин, відеограф та блогер  Олексій (Tekso). Для цього він вирішив користуватись нікотиновими паучами без тютюну VELO. Що з цього вийшло – читайте далі в матеріалі.

  • Шлях до трансформації звички

Зі змінним успіхом я курю понад 10 років. У студентські роки це був один із способів «зафрендитися», за компанію, а зараз ця звичка допомагає мені зняти напругу під час роботи.

Спочатку я курив звичайні сигарети. Потім перейшов на вейп. Мене приваблювала різноманітність ароматів, які можна було обрати. Але такий спосіб також забирав багато часу і створював дискомфорт для людей поряд зі мною.

Я зрозумів, що потрібно шукати інший, більш зручний варіант споживання нікотину. У цей момент в Україні почали з'являтися нікотинові паучі без тютюну VELO. Я вирішив спробувати щось нове і був приємно здивований ефектом.

  • Враження

По-перше, від VELO немає запаху, навіть навпаки – після використання пауча залишається приємний ментоловий аромат. Якщо класти його між верхньою губою та яснами, то ніяких неприємних відчуттів не виникає. Тут головне дотримуватися інструкції і тоді отримаєш очікуваний ефект.

По-друге, пауч освіжає та не залишає слідів на зубній емалі, адже в ньому немає тютюну.

По-третє, після використання паучів зникає бажання виходити на перекур та використовувати сигарети. VELO допомагає мені залишатися в робочому процесі та економить час.

До того ж, VELO можна використовувати у громадських місцях, закритих приміщеннях та навіть у поїзді або аеропорту – це мегазручно! Але через те, що для нас паучі – це новий продукт і трохи незвичний, тож багато хто з оточуючих дивується, що я їх використовую. Тут я можу коротко вже розповісти, якщо починають цікавитися деталями.

  • Свобода вибору

Однієї баночки паучів мені вистачає десь на 4-5 днів. Найбільше мені сподобався смак Polar Mint: після нього залишається приємний м'ятний післясмак. Хоча в лінійці є чотири смаки, кожен має різний рівень вмісту нікотину. Впевнений, що така різноманітність сподобається повнолітнім курцям.

Отже, світ не стоїть на місці - все змінюється та розвивається. І хто знає, можливо скоро нікотинові паучі без тютюну стануть тим самим продуктом майбутнього для повнолітніх курців, який дозволить їм задовольняти потребу в нікотині без дискомфорту для людей навколо. А для того, щоб зрозуміти, чи сподобається вам VELO, щонайменше варто спробувати.

Ксения Прожогина
Предыдущий материал

Ксения Прожогина: «Fasta — не просто доставка еды. Это ресторан без зала»

Танці з зірками 2020
Следующий материал

Известно имя второго судьи нового сезона «Танців з зірками»

Новости партнеров