Зірки шоу «Твій День» на телеканалі 1+1 стануть моделями на Ukrainian Fashion Week

арт
Телеведучі вдягнуть комбінезони українського арт-бренду OVERALL з принтами картин молодих українських митців з Києва, Львова, Одеси, а також Берліну, Барселони та Тель-Авіву.

До конкурсного відбору митців, які візьмуть участь у проєкті від OVERALL, що реалізується за підтримки Українського культурного фонду, долучилися український арт-дилер Ігор Абрамович, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, продюсер шоу «Твій День» на телеканалі 1+1 Єгор Гордєєв, директорка Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Яна Барінова, головна редакторка видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва, кураторка та засновниця агенції Tuasho Анна Авєтова та головна редакторка журналу VIVA! Іванна Слабошпицька.

Читайте также

Влад Дарвін про вагітність дружини, партнерські пологи та омріяну дитину: ексклюзив Viva.ua

Влад Дарвін про вагітність дружини, партнерські пологи та омріяну дитину: ексклюзив Viva.ua

Интервью с издательницей VIVA! Инной Катющенко: «Обложки VIVA! за деньги — это невозможно»

Интервью с издательницей VIVA! Инной Катющенко: «Обложки VIVA! за деньги — это невозможно»

Так, з 282 заявок від молодих митців з України та діаспор з усього світу було обрано 12 переможців. Серед них 5 київських митців: художники, які працюють у стилі абстрактного експресіонізму Анна Кострицька та Євген Лісняк, художниця під псевдонімом AVE працює у таких техніках як графіка, живопис, колаж, літографія, український стріт-арт художник та мураліст Dima FATUM та дизайнерка, художниця, реставраторка Аліна Луговська. Серед переможців також одеський дует Франсуази Оз та Богдана Перевертуна, художник, фотограф, кліпмейкер і музикант зі Львова Лесь Панчишин та також львівська художниця Kinder Album, що у своїй творчості послідовно і рішуче ставить питання гендерної нерівності. Обрано у конкурсі також рівненську художницю, викладачку та популяризаторку українського етносу Інну Харчук. Серед переможців, які живуть на дві країни — Олександр Барболін (Ізраїль), Гриця Ерде (Німеччина) та Ніна Мурашкіна (Іспанія).

«Наразі команда бренду підписує з кожним митцем-переможцем ліцензійний договір на використання витвору мистецтва у якості принта на одязі. Згідно з договором митці будуть отримувати роялті з кожної проданої речі. Такий принцип підтримки культури в країні з захистом авторських прав, виплатою роялті митцям ми вважаємо сьогодні найбільш впливовим. Як то кажуть, не словом, а ділом. Важливо те, що до цієї підтримки може долучитися будь-хто просто придбавши собі у гардероб речі з принтами — репродукціями картин українських художників»,— каже засновниця бренду OVERALL Анастасія Браткова.

Анастасія Браткова та Іванна Слабошпицька

«Україна повинна бути Україною без кордонів. Ми маємо навчитись бути українцями «без кордонів». «Я хочу вдягнути українське» — це меседж, який надихнув журнал VIVA! на підтримку цього проєкту. Як жінка, яка живе в цій країні, як мама двох підлітків, я хочу, щоб мої діти теж носили український одяг і знали українське мистецтво. І якщо вони та їхні ровесники дізнаються про українське сучасне мистецтво таким шляхом та будуть його поширювати такими засобами — вдягаючи на себе, — мета нашого проєкту буде досягнута», — говорить головна редакторка журналу VIVA! Іванна Слабошпицька.

Іванна Слабошпицька

Наразі бренд уже співпрацює з видатними українськими митцями Олександром Ройтбурдом, Василем Цаголовим, Миколою Маценко, Романом Мініним, Володимиром WaOne Манджосом та іншими. Після підписання договорів з переможцями конкурсу молодих митців команда бренду розпочне підготовку до модного показу, який відбудеться вже у вересні у рамках 49 сезону Ukrainian Fashion Week.

«Кожен сезон Ukrainian Fashion Week є унікальним. Цього разу з нами вперше трапиться OVERALL зі своїм шоу, зі своєю колекцією, яка напряму об’єднає мистецтво живопису, графіки і дизайнерське мистецтво створення одягу. Отже, коли ми кажемо, що культура має бути доступна людям, то, особисто я не уявляю собі більш легкого шляху до доступності, ніж коли ти можеш одягнути витвір мистецтва на себе», — каже голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська.

Ірина Данилевська та Єгор Гордєєв

Зірки шоу «ТВІЙ ДЕНЬ» на телеканалі 1+1 вийдуть на подіум Ukrainian Fashion Week Тімур Мірошниченко, Стася Ровінська, Володимир Рабчун, Руслана Писанка, Ірина Ванникова і продюсер Єгор Гордєєв вдягнуть комбінезони українського арт-бренду OVERALL з принтами картин молодих українських митців з Києва, Львова, Одеси, а також Берліну, Барселони та Тель-Авіву. «Твій день у мистецтві! Ведучі проєкту «Твій день» вийдуть на подіум Ukrainian Fashion Week у комбінезонах з роботами талановитих українських дизайнерів з усього світу від бренду OVERALL. Аби познайомити глядачів з історіями українських сучасних митців – його варто показувати у наших буденних речах. І одяг — одна з них. Тож у вересні чекайте на дивовижну колаборацію світу телебачення, мистецтва та моди», — каже Єгор Гордєєв.

«Мені дуже близька тема мистецтва — молодша донька, Марія, серйозно займається малюванням і мріє вступати в художню академію. І я б хотіла, щоб коли вона стане художником, теж знаходила таку підтримку, бо це дуже важливо на початку. Творчість — важка дорога. Ти просто йдеш і багато працюєш — терпляче, наполегливо… А ще ніколи не ходила подіумом, тому залюбки спробую себе як модель, тим більше з такою шляхетною метою – підтримати молодих українських митців», — додає ведуча шоу «Твій День» Ірина Ванникова.

Єгор Гордєєв та Ірина Ванникова

До інформаційної підтримки проєкту долучилися топові українські та міжнародні ЗМІ:VIVA! — перший журнал про відомих людей, «Твій День» з 1+1 — перше в Україні денне шоу у форматі інфотейнмент, L’Officiel — модний інтернет-журнал для жінок, Департамент культури Київської Міської Державної Адміністрації , Українська правда — інтернет-видання новин України, Типовий Київ — онлайн ресурс новин та фактів про Київ, Berliners — онлайн-видання для української діаспори у Європі (базується у Берліні), Укрінформ — мультимедійна платформа іномовлення України.

Анастасія Браткова, Ігор Абрамович, Іванна Слабошпицька

Ірина Ванникова, Іванна Слабошпицька, Анастасія Браткова

Читайте также

Річниця весілля: телеведуча Юлія Зорій — про сімейне життя з віцепрем’єр-міністром України

Річниця весілля: телеведуча Юлія Зорій — про сімейне життя з віцепрем’єр-міністром України

Анастасия Приходько гневно высказалась обо всех блогерах: «Это конец человечества»

Анастасия Приходько гневно высказалась обо всех блогерах: «Это конец человечества»

Spyfashions Open Air Day
Предыдущий материал

Участники шоу «Топ-модель по-украински», Жан Грицфельдт и другие гости Spyfashions Open Air Day

Артем Пивоваров
Следующий материал

Закат, белый дресс-код и два sold out: как в Киеве прошли акустические концерты Артема Пивоварова

Новости партнеров