«Усі мої діти народжені під час війни»: Ольга Старовойт – про очікування 4-ї дитини і материнство

Ольга Старовойт
Волонтерка, меценатка, творча мама трьох дітей, що записує пісні та грає в кіно, співзасновниця Соціального Центру «Оболонь-Перспектива» Ольга Старовойт розповіла про баланс між життям у війною.
  • Бути жінкою під час війни: як це?

Бути жінкою під час війни складно. Війна випробовує всі можливості нашого характеру та сили. Зараз кожна з нас намагається бути максимально корисною для своєї сім’ї та рідної країни: починаючи від підтримки тих, хто потребує нашої допомоги та закінчуючи участю у бойових діях. Кожного дня ми стикаємося зі страшними новинами, різними викликами та наслідками війни, які вимагають нашої витримки, рішучості та сміливості. Тож, так, бути жінкою під час війни складно, однак вона зробила нас сильнішими.

  • Бути надійним тилом для чоловіка: як це?

У нашій сім’ї найголовніше – це взаємопідтримка та розуміння одне одного. Для мене як для дружини важливо підтримувати свого чоловіка. У цей складний час, що б не сталося, ми знаємо, що є одне у одного, і це зігріває душу. Бути для нього тилом – це бути відкритою, вміти слухати, розуміти і ділитися тим, що тривожить. Звичайно, у нашій родині ще велику роль відіграє спільна робота. Протягом багатьох років ми з чоловіком працюємо разом як команда, підтримуючи одне одного і роблячи все можливе для нашої Перемоги. Ми живемо спільними мріями, цілями, проєктами та ідеями – ось у цьому і весь секрет.

  • В очікуванні 4-ї дитини під час війни: як це?

Усі мої діти були народжені під час війни. А наші дівчата-двійнятка взагалі з’явилися на цей світ 2022 року під обстріли ворога. Тож зараз я вже нічого не боюся. Тепер у мене за спиною величезний та дуже цінний досвід у вихованні дітей саме у такий непростий період. До того ж, у нас з чоловіком немає ніяких сумнівів щодо мирного майбутнього у нашій квітучій Україні. Ми віримо у силу ЗСУ, нашу Перемогу та щасливе дитинство наших дітей.

Ольга Старовойт

  • Бути жінкою, яка допомагає: як це?

На мою думку, роль жінки-волонтера зараз є особливо важливою та значущою, оскільки тих, хто потребує нашої підтримки та допомоги – дуже багато. Як бути тою, хто допомагає? Це витрачати безліч годин на роботу, яка є символом надії для тих, хто втратив її, і світлом у темряві. Це не шукати слави або визнання, а просто йти за покликом серця – допомагати, змінювати чиєсь життя на краще та щодня робити свій внесок у нашу Перемогу.

  • Знати свої права: як це?

Для мене людина, яка знає свої права, є символом сили, самоповаги та незалежності. Саме тоді ми розуміємо, що маємо право на рівність, повагу, безпеку та свободу в усіх аспектах свого життя. Знати свої права – для мене означає активно захищати й інших, не тільки себе.

  • Бути жінкою, яка живе своє життя (про творчість, натхнення)

Бути жінкою, яка живе своє життя – це великий виклик та одночасно найбільший дар. У мене це більше про творчість, адже я так надихаюся та долаю перешкоди на своєму життєвому шляху. Саме через творчість я приймаю свої слабкості та сили і зростаю завдяки своєму досвіду. Я щиро бажаю кожній жінці обрати свій власний шлях, знайти гармонію, реалізувати себе та бути найкращим прикладом, перш за все для себе самої.

Ольга Старовойт

Читайте також

Олена Вишнякова: «Школи мають навчити дітей вірити у власні сили»

Олена Вишнякова: «Школи мають навчити дітей вірити у власні сили»

Loreen - дворазова переможниця Євробачення: тернистий шлях до слави

Loreen - дворазова переможниця Євробачення: тернистий шлях до слави

гурт «Антитіла»
Попередній матеріал

Гурт «Антитіла» чесно пояснив, чому їх вивели з передової: «Нам поставили кілька задач»

МастерШеф
Наступний матеріал

Відомо, хто став переможцем 13 сезону «МастерШеф»

Новини партнерів