Loreen - дворазова переможниця Євробачення: тернистий шлях до слави

Loreen
Loreen - це всесвітньо відома виконавиця, яка прославилась участю у міжнародному пісенному конкурсі Євробачення. Вона стала першою жінкою у світі, яка двічі перемогла у музичному протистоянні.

Так, співачка зробила стрімкий стрибок у карʼєрі та отримала прихильників по всьому світі. Знаковою композицією для Loreen стала легендарна Euphoria у 2012 році. Цей трек став справжнім хітом, адже він лунав з кожної праски: на радіо, телебаченні, інтернет-платформах та в соцмережах. Пісня зачепила публіку танцювальними мотивами, динамічністю та цікавими переходами. А от як дівчина розвивала свою кар’єру та чи продовжує випускати пісні, зараз розповімо.

Дитинство

Лорін з’явилася на світ 16 жовтня 1983 року у Стокгольмі, що у Швеції. Вона зовсім не схожа на скандинавку, і це не випадково. Смугла шкіра і темне волосся пояснюються мароккансько-берберським походження. Так сталося, що батьки дівчини переїхали з Марокко у Швецію ще до її народження. Спершу сім’я жила у Стокгольмі, але згодом переїхала у містечко Вестерос.

Дівчина ще змалечку вирішила, що буде займатися музикою. До цього її надихали пращури-бербери - давній народ, що заселяє територію Північної Африки. Річ у тім, що мову цієї етнічної групи забороняли, а самих берберів змушували підкорятися арабам. Тому найчастіше вони проявляли свої почуття саме через музику. Власне, це й надихнуло Лорін займатися творчістю. Так, вона почала вчитися співати й танцювати.

Для того, щоб мати майстерний вокал, дівчина ходила до кількох педагогів одночасно. Утім, вже в 12 років у неї пішов із життя батько. А оскільки у сімʼї було ще шість дітей, то Лорін довелося рано подорослішати та взяти на себе відповідальність за менших сестер і братів.

Карʼєра

Цікаво, що Loreen - це не псевдонім, а справжнє ім’я співачки, але повністю воно звучить, як Лорін Зінеб Нока Тальяуї. Творчу карʼєру вона почала у 2004 році, взявши участь у шведському музичному конкурсі Idol. Перемогти виконавиці не вдалося, утім, вона посіла четверте місце.

Вже через рік артистка випустила першу композицію The snake, разом зі шведським бендом Rob'n'Raz.

Утім, згодом вирішила призупинити вокальну карʼєру та пішла працювати на телебачення. Вона була продюсеркою й телеведучою у трьох реаліті-шоу, й попрацювала у такій ролі аж до 2011 року.

Але жага підкорити співочий Олімп не покинула молоду виконавицю. Тож вона взяла участь у шведському музичному конкурсі Melodifestivalen. Переможець цього дійства їде представляти країну на Євробачення. На жаль, виконавиця зазнала невдачі.

Утім, конкурсна пісня My Heart Is Refusing Me настільки сподобалася слухачам, що її почали вмикати на популярних радіостанціях Європи, зокрема, у Швеції та Фінляндії. Трек також високо оцінили фахівці, нагородивши артистку престижною премією Gaygalan.

Загалом стиль Loreen поєднує у собі елементи поп-, електро- й танцювальної музики. Її перевага - у потужному вокалі та експресивному виконанні композицій.

Євробачення

Вже через рік мрія Loreen здійснилась. Дівчина здобула перемогу на Melodifestivalen, тож поїхала представляти Швецію з конкурсною композицією Euphoria у Баку.

Виступ зачарував єврофанів сильним вайбом, динамічним номером і потужною енергетикою. Разом зі співачкою на сцені виступав американський танцівник Осбен Джордан і три бек-вокалістки. Номер гідно оцінили у Європі, тож Loreen здобула омріяну перемогу, отримавши 372 балів. Свій виграш співачка присвятила мамі, яка була в її житті опорою та підтримкою.

Після перемоги на конкурсі Loreen вивела свою карʼєру на новий рівень і стала широко відомою. Почало зʼявлятися багато цікавих пропозицій, адже імʼя дівчини стало популярним брендом. Того ж року артистка випустила перший альбом Heal, який займав провідні місця у шведських хіт-парадах.

Вже за пʼять років Loreen знову хотіла виступати від Швеції на Євробаченні з треком Statements.

Утім, їй це не вдалося, і на пісенний конкурс у Києві у 2017 році відправився Робін Бенгтссон. Співак привіз для Швеції третє місце. Однак, це не стало перешкодою для виконавиці йти далі, і тоді вона випустила другий студійний альбом, під назвою Ride. А згодом зʼявився кліп на цю пісню, де артистка повністю змінила імідж і постригла волосся на коротко.

У 2023 році Loreen хотіла повторити свій успіх на Євробаченні, тож знову взяла участь у шведському національному відборі Melodifestivalen. Трек Tattoo запалив шведів, тому дівчина знову отримала змогу поїхати на міжнародний пісенний конкурс. Букмекери одноголосно пророкували перемогу виконавиці й власне, так і сталось.

У британському Ліверпулі Loreen викликала фурор піснею Tattoo, у якій співала про сильні почуття. Тож журі та глядачі віддали артистці аж 583 бали.

Таким чином, Loreen стала першою жінкою за всю історію Євробачення, яка виграла цей конкурс двічі. Першим був ірландський співак Джонні Логан, котрий тріумфував у 1980 і 1987 роках.

Особисте життя

У мережі немає багато інформації про амурні справи співачки. Ще під час участі у шведському шоу Idol вона зустрічалась зі співаком Даніелем Ліндстремом. Роман творчих особистостей тривав протягом трьох років. Закохані навіть жили разом, але не склалось.

Згодом у пресі ходили чутки, що співачка перебуває в стосунках з американським журналістом Кітом Лоусоном, але доказів такого звʼязку не було. Знаменитість зізнавалась, що їй складно знайти свою людину, тож вона звикла бути сама.

А у 2013 році Loreen зробила відверте зізнання про свою бісексуальність. В одному з інтерв’ю артистка зізналась, що пропагує справжнє кохання, незалежно з якою статтю.

Бісексуальність та оголені фотосесії: як живе зараз дворазова переможниця Євробачення - Loreen

Loreen продовжує випускати пісні, кліпи та активно веде свої соцмережі. Переважно вона ділиться професійними фото та відео з виступів. Зокрема, з останнього - уривки номера виконавиці на Євробаченні 2024, яке відбулося у шведському місті Мальме. Там зірка презентувала новий життєствердний трек Forever.

Окремої уваги заслуговував образ артистки - сміливий костюм з металевими вставками на грудях і колінах. А родзинкою сценічного вбрання стали середньовічні лицарські рукавиці.

Образ Loreen під час виступу на Євробаченні 2024

Образ Loreen під час виступу на Євробаченні 2024

Ймовірно, творці образу надихалися фільмом «Едвард руки-ножиці», бо дуже схожі незвичні рукавиці мав його головний герой.

З інстаграму артистки також помітно, що вона обожнює фотосесії. Найбільше - в епатажних і відвертих образах, які підкреслюють її індивідуальність. Також знаменитість зараз займається тим, що позує для відомих модних глянців. Зокрема, для Vogue Arabia, Vogue Scandinavia та Marie Claire.

Loreen знялась для Vogue Scandinavia

 

Loreen знялася для Vogue Arabia

Loreen знялася для Marie Claire

Відомо, що Loreen захоплюється духовними практиками, йогою, медитаціями, а ще вона не вживає алкоголь. Водночас зірка не сповідує жодну релігію. Крім того, виконавиця має активну соціальну позицію. Вона підтримує ЛГБТ-спільноту та долучається до благодійних ініціатив щодо безпритульних тварин і дітей-сиріт. Loreen навіть нагородили премією World's Children's Prize за внесок у боротьбу за права дитини.

Як бачимо, шлях Loreen до всесвітньої слави був далеко не простим: невдачі, відмови, пошук власного стилю, постійне самовдосконалення та експерименти. Утім, саме беззаперечна віра та тривала робота над собою дозволила співачці досягти своєї мрії та засяяти на весь світ.

Читайте також

Уперше в історії: українець став ведучим спеціальних заходів шведського Нацвідбору на Євробачення

Уперше в історії: українець став ведучим спеціальних заходів шведського Нацвідбору на Євробачення

Євробачення-2024: хто переміг та яке місце посіла Україна

Євробачення-2024: хто переміг та яке місце посіла Україна

Фото: Інстаграм Loreen, Vogue Scandinavia, Vogue Arabia, Marie Claire

Відео: Eurovision, Melodifestivalen, Idol Sverige, Youtube

Джанлука Ваккі
Попередній матеріал

Джанлука Ваккі - бізнесмен, який став інтернет-знаменитістю

Герман Нєнов
Наступний матеріал

Герман Нєнов про Євробачення, секс, військкомат і розлуку з мамою: ексклюзив Viva!

Новини партнерів