Романтичний і надзвичайний: Тіна Кароль зняла у своєму шоу відомого співака

Тіна Кароль
Новим героєм третього випуску авторського проєкту Тіни Кароль «Дім звукозапису» став SHUMEI.

«Романтичний, сміливий, наповнений й дійсно надзвичайний голос, тембр, який неможливо не впізнати — це все про SHUMEI», — так Тіна Кароль представила героя нового випуску на YouTube.

Співачка запрошує до свого шоу украї‌нських виконавців, аби разом створити унікальний‌ музичний перформанс з переосмисленням пісні з минулого та  дослідити історію обраної‌ композиції‌. Цього разу вибір пав на пісню Володимира Івасюка «У долі своя весна».

Особливістю шоу «Дім Звукозапису» є те, що запрошена зірка повинна заспівати обрану пісню  з першого дубля. Для запису пісні «У долі своя весна» у виконанні SHUMEI був запрошений струнний склад оркестру Українського радіо при Будинку звукозапису, де і проходять зйомки шоу.

Сама ж Кароль крім аранжування займається дослідженням історії обраної композиції, запрошуючи до діалогу видатних митців, які були дотичні до створення пісні.

Рік написання «У долі своя весна» — далекий 1977-мий, період тотального контролю української музики зі сторони репресивної радянської влади. Програма досліджує чи не найперший за всі радянські часи серйозний супротив української молоді, який демонструється на фестивалі  «Червона Рута».

До випуску увійшли ексклюзивні інтерв'ю зі звукорежисером Володимиром Замараєвим, який записував платівку з піснями Володимира Івасюка у виконанні Софії Ротару. Народний артист України, композитор, скрипаль, культуролог, друг Володимира Івасюка Кирило Стеценко та музичний журналіст, сценарист фільму «Вусатий фанк» Віталій Бардецький розкажуть неймовірні факти з життя та творчості легендарного композитора. В інтервʼю з ними Тіна Кароль відтворить ланцюжок подій переслідування композитора агентами КДБ, дії яких призвели до його трагічної смерті. Вочевидь, вбивство 30-річного Володимира Івасюка організувала саме агентура радянського КДБ. На сьогодні ще не озвучене жодне прізвище причетних до організації та вбивства митця. 18 травня 1979 року повішене тіло Івасюка знайшли у лісі під Львовом.

«Дуже багато української музики нищилось. У стінах консерваторії палили багато музики українських композиторів, аби молодь просто не знала та не могла грати їхні композиції. Нам треба відновлювати, шукати, знаходити все, що тільки можемо, бо в нас дуже багато забрали. У цьому випуску ми відроджуємо музику Івасюка, людини, яка багато зробила для України й загинула за неї», — каже SHUMEI.

Після випуску проєкту «Дім звукозапису» виходить повноцінний сингл пісні «У долі своя весна» у виконанні SHUMEI на всіх стрімінгових платформах.

Читайте також

Копія батька: Тіна Кароль опублікувала знімки з 14-річним сином Веніаміном Огіром

Копія батька: Тіна Кароль опублікувала знімки з 14-річним сином Веніаміном Огіром

Євробачення-2024: Тіна Кароль без макіяжу та концертного вбрання виступила в ефірі Нацвідбору

Євробачення-2024: Тіна Кароль без макіяжу та концертного вбрання виступила в ефірі Нацвідбору

Оля Цибульська
Попередній матеріал

Оля Цибульська прокоментувала свій вік: «Уже не персик, але ще не курага»

Співачка Arteana
Наступний матеріал

Співачка Arteana презентувала трек про глибокі душевні рани

Новини партнерів