«Жодних рукостискань. Ніколи»: Ольга Харлан прокоментувала дискваліфікацію з чемпіонату світу

Ольга Харлан
Українська фехтувальниця Ольга Харлан висловилася щодо дискваліфікації з чемпіонату світу через те, що відмовилася потиснути руку нейтральній спортсменці з рф.

На своїй Інстаграм-сторінці Харлан записала відеозвернення, в якому подякувала усім за підтримку та наголосила, що її вчинок — від серця.

«Сьогодні був, як ви бачите, дуже важкий і важливий день. Те, що відбулося, створює дуже багато запитань, але й, водночас, дуже багато відповідей. Ми зрозуміли, що та країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, наші сім'ї, також тероризує й спорт.

Що відбулося сьогодні — це те, що й мало відбутися. Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці та діяла своїм серцем. Коли я почула про те, що мене хочуть зняти зі змагань, дискваліфікувати, дати мені чорну картку — звісно, це мене вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю. Але потім я почала оживати, тому що ви. Ваші меседжі, сторіз, підтримка — підтримка кожного. А особливо підтримка від наших бійців, що нас захищають. Коли я чую це, що я мотивую їх, що цей вчинок їх замотивував - це неможливо передати. Дякую кожному з вас, кожному бійцю, що нас захищає.

Знаєте, ніколи нікого не можна примусити до миру. Особливо українців. Ніколи. Жодних рукостискань. Ніколи. Тому так буде завжди. І я, мабуть, як всі у цьому світі, адекватному світі, розумію, що правила мають змінитися. Бо змінюється світ. Але те, що я відчуваю від вас усіх - не передати словами. Дякую кожному, відчуваю все. Ви в моєму серці. Слава Україні», — сказала Харлан.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Kharlan Olga (@olgakharlan)

Що сталося: в першому раунді Чемпіонату світу українка Ольга Харлан перемогла «нейтральну» спортсменку з рф Смірнову — 15:7. Після бою вони мали привітати одна одну: Ольга запропонувала стукнутися шаблями, однак росіянка хотіла рукостискання. Після цього росіянка вимагала дискваліфікації Харлан.

Читайте також

Лілія Подкопаєва розповіла, чи спілкується з Ані Лорак: «Її позиція всім відома»

Лілія Подкопаєва розповіла, чи спілкується з Ані Лорак: «Її позиція всім відома»

Лілія Ребрик прокоментувала своє ставлення до Тетяни Денисової, яка отримала російський паспорт

Лілія Ребрик прокоментувала своє ставлення до Тетяни Денисової, яка отримала російський паспорт

Фото: Інстаграм Ольги Харлан

Женя Галич
Попередній матеріал

«За кожним жартом про Крим – тисячі життів»: лідер O.Torvald Женя Галич – про війну і новий ЕР

Janeuary
Наступний матеріал

Подумати, політати, подихати: Janeuary презентувала неокласичний альбом No news but muse

Новини партнерів