«Прошу вибачення за свої помилки»: BAH.ROMA розірвав зв’язки з росією і готує новий альбом

BAHROMA
Після резонансної заяви про розрив зв’язків з росією BAH.ROMA оголосив благодійний тур.

Нещодавно Роман Бахарєв (BAH.ROMA) зробив заяву про те, що остаточно розірвав зв’язки з росією. Про це він розповів у відеозверненні до українців на своїй Інстаграм-сторінці. Артист вибачився і пояснив, чому раніше помилявся:

«Маю до вас звернення, яке мало б статися давно, але я не надавав цьому значення і займався, на мою думку, більш важливими речами для допомоги країні. Я — Роман Бахарєв, і моє прізвище — це перше, що пов’язало мене з країною-терористом, через коріння батька, його батьківщину, та місце, де народився і я. Це те, що вже є в моїй історії, і що я не можу змінити. Так само, як, на жаль, і мою співпрацю з країною-терористом в минулому, мою російськомовну творчість та невірно обраний вектор в цілому.

Мені шкода, що в минулому я робив неправильні вибори та закривав очі на важливі речі. Шкода, що через певні обставини я їхав і виступав в країні-теростисті вже після 14-го року. І тим більше шкода, що виступав з російськими гуртами на одній сцені в Європі вже після початку повномасштабної війни. Не дивлячись на те, що вони називають себе опозиційними, що концерти відбувались під гаслом stand with Ukraine, а прибуток з них йшов до українських фондів, зараз я усвідомлюю, що це те саме змішання двох культур і пошук «хароших рускіх». Але тоді мені все ще хотілось вірити в людяність. І їдучи туди я був впевнений, що роблю корисну справу і допомагаю Україні. Ми всі помиляємось. Я хочу попросити вибачення за ці дії у всіх українців і запевнити, що все це лишається в минулому. У кожного свій шлях до свідомості, і я на своєму. Все, що я можу зробити зараз — це висновки та роботу над помилками. Свій вибір я вже зробив, як і змінив вектор своєї творчості. Наразі я планую релізи нових пісень. Україномовних пісень. Пишу і шкодую, що раніше так мало писав українською. Але знову таки, це мій шлях. Вірю, і знаю, що далі — більше і краще. Прошу вибачення за свої помилки та сподіваюсь на розуміння своїх співгромадян. Слава Україні!»

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений BAH.ROMA (@bahroma)

Роман Бахарєв продовжує видавати нову музику з майбутнього альбому. Слідом за кліпом «199,9» про втечу з полону він презентував другий сингл – «Останній день літа». З новим релізом музикант оголосив благодійний тур, щоб зібрати гроші на потреби дітей з інвалідністю.

Пісня «Останній день літа» була записана на домашній студії у маленькому місті Лайнем під Оксфордом, між виступами BAH.ROMA у Великобританії зі збору коштів для соціально-вразливих дітей. На початку пісні у якості інтро звучить віртуальний оркестр BBC Radio.

«Я дописав цей трек 31 серпня 2022 року, в останній день літа, – згадує Роман. – Тоді я жив у друзів на 11 поверсі, і в цей день був неймовірно красивий захід сонця. Я дивився на нього і просто радів тій красі. Мої думки були про родину і майбутнє, омріяне миром і спокоєм. Цією піснею я хочу подякувати кожному і кожній, хто залишається з Україною і не покидає сил робити все заради нашої спільної перемоги над російським агресором».

З початком повномасштабної війни Роман Бахарєв займається благодійністю, опікуючись сиротами та дітьми з інвалідністю, які постраждали від війни. Він співпрацює з фондом TulSun, збираючи гроші на медичні, реабілітаційні та освітні проекти для допомоги маленьким постраждалим. Організовуючи збори і на підтримку військових медиків та бійців, він купив 2 машини швидкої допомоги, які зараз працюють під Бахмутом.

Новий проект BAH.ROMA буде спрямований на потреби дітей з Фастівського навчально-реабілітаційного центру Київської області. У цьому центрі навчається майже 250 дітей з різним ступенем інвалідності. Проект Романа дозволить покращити функціональні можливості цих дітей, допоможе їм долучитися до соціального життя, розвинути навички спілкування та взаємодії з іншими людьми.

Кошти на це планується зібрати у турі 10 містами України: Київ, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Полтава, Тернопіль, Харків і Чернігів. Тур відбудеться протягом літа, а дати усіх концертів будуть оголошені пізніше.

Фото: Катя Клім

Alina Pash
Попередній матеріал

Буде звучати на весіллях: 5 фактів про нову пісню Alina Pash

Марія Яремчук
Наступний матеріал

Марія Яремчук після 5-річної паузи повернулась у шоубізнес

Новини партнерів