Жерар Депардьє: подробиці інтимного життя та дружби з Путіним

Жерар Депардьє: подробиці інтимного життя та дружби з Путіним
Вчинки національного символу Франції - останні пару років викликають у публіки якщо не розчарування, то точно подив. Дружба з Путіним та Кадировим, російська прописка та бельгійське громадянство, зйомки у другосортних фільмах

Актор ніколи не відрізнявся сором'язливістю, проте мемуари Жерара Депардьє, які нещодавно вийшли, навіть найвідданіших його шанувальників шокували. На 66-му році життя француз вирішив розповісти всю правду про свою колись неспокійну юність і теперішню нескромну старість.

Вже давно відомо, що Депардьє у звичайному житті людина важка: безкоштовно інтерв'ю давати не любить і навіть коли погоджується, може запізнитися або зовсім передумати і не прийти. Натомість у розмовах із журналістами любить робити скандальні заяви. Наприклад, свого часу французьку публіку шокувала відверта розповідь актора про те, що, будучи підлітком, він брав участь у груповому зґвалтуванні. Тоді Депардьє був злий на реакцію громадськості і привселюдно сказав, що більше ніколи нічого не розповість.

«Я зрозумів, що публічна сповідь – це безглуздо. Ти намагаєшся щиро розповісти про ті речі, що мучать тебе все життя, а люди сміються: мовляв, ти це зробив тільки для того, щоб підняти свою популярність. Господи, та ніби в мене її так мало! Кожен з нас має власні скелети в шафі. Але далеко не кожен має хоробрість здобути їх на світ божий», – заявив актор.

ДИВІТЬСЯ: Шокуючі одкровення: Жерар Депардьє розповів про те, як займався проституцією

І все ж Депардьє не зміг довго тримати рота на замку і вже цього року видав нову автобіографічну книгу Ca c'est fait comme ca («Що було, то було»), в якій хоробрості марнославному французу точно не позичати.

Секс за гроші

Кінематографічна слава до Жерара прийшла у 26 років після виходу скандального фільму «Вальсуючі» Бертрана Бліє. Через велику кількість різноманітних сексуальних сцен у 1974-му його подивилося понад п'ять з половиною мільйонів людей. Однак тоді публіка навіть і не підозрювала, що той кінематографічний досвід актор пережив у реальному житті.

Жерар Депардье

На фото: 1 - Жерар Депардьє з першою та єдиною офіційною дружиною Елізабет Гіньо; 2 - 41-річна дочка Депардьє - актриса та співачка Жюлі; 3 - автобіографія актора-легенди "Що було, те було"; 4 – старший син актора Гійом.

У своїй новій книзі Депардьє безперечно розповідає про те, що в 10 років виглядав набагато старшим за свій вік. Тоді він уперше усвідомив, що подобається дорослим чоловікам. «Я зрозумів, що гарний і привабливий для людей похилого віку, вони пропонували мені секс, а я просив їх платити за нього. Так я став хлопчиком на виклик, поки не одружився», – згадує француз. До речі, один із дорослих шанувальників майбутньої зірки і допоміг йому стати актором, сплативши навчання у театральній студії Жана-Лорана Коше.

Крім проституції, в юності майбутня кінозірка разом із спільниками грабувала перехожих, займалася скуповуванням краденого і навіть не гребувала розривати свіжі могили, викопуючи з них коштовності та взуття. Однак, незважаючи на бурхливу кримінальну молодість, молодому Депардьє, на щастя, вдалося уникнути в'язниці, переїхати до Парижа та розпочати нове життя. Хлопець з легкістю осягнув ази акторської майстерності і з головою поринув у світ кіно та театру.

Жерар Депардье

На фото: 1 – з актрисою Кароль Буке; 2 - із позашлюбною дочкою Роксаною.

Його першою дружиною стала аристократка Елізабет Гіньо, що належить до однієї з найбагатших родин Парижа. Шлюб, у якому народилися син і дочка, тривав 26 років, хоча розлучилося подружжя ще 1992-го, після того як Депардьє публічно визнав позашлюбне батьківство. Заздрили французи актору і за часів його багаторічного роману з однією з улюбленок європейського кіно Кароль Буке, стосунки з якою сам і зіпсував через численні походи «ліворуч».

І ще 20 дітей

Журналіст одного разу запитав артиста про його позашлюбних дітей, на що той огризнувся: «Та у мене позашлюбних дітей не менше 20, просто я вчасно заткнув рота їхнім матерям грошима». Жартував актор чи говорив правду – не відомо, але визнав він лише двох: дочку Роксану від сенегальської моделі Карін Сілли та сина Жана від французької камбоджійки Елен Бізо, дочки відомого кхмерського буддиста та почесного професора Французького інституту Далекого Сходу Франсуа Бізо.

Чи варто говорити, що часу на виховання дітей знаменитість ніколи не мала. Навіть з «офіційними» нащадками він не міг порозумітися. Особливо часто у пресі мусувалася тема його стосунків зі старшим сином Гійомом, який помер у 2008 році у віці 37 років від вірусної пневмонії.

Жерар Депардье

Жерар Депардьє з молодою письменницею Клементин Ігу на острові Маврикій

«Я не був хорошим батьком, ми часто з Гійомом скандалили, а потім не розмовляли і не віталися кілька років, – відверто розповідав Депардьє. - Які можуть бути стосунки, коли ти завжди на зйомках і бачиш свою дитину раз на місяць? Ми постійно лаялися з його матір'ю, збиралися розлучитися. Гійом дав багато інтерв'ю газетам, де показав мене цинічним чудовиськом, стурбованим лише фінансами. Це не так. Я не ображаюся на нього, адже йому довелося так багато страждати.

Гійом, який виріс у тіні слави батька, став його точною копією: в молодості підробляв проституцією, як професію вибрав для себе акторство, так само як і тато дебоширив, вживав наркотики і багато пив.

ДИВІТЬСЯ: Відео: позашлюбний син Валерія Меладзе вперше з'явився на публіці з батьком

У своїй новій книзі Жерар Депардьє приділив випивці окремий розділ – він примудрявся випивати по 14 пляшок вина на день. Актор почав вживати алкоголь у таких кількостях після того, як виявив рідкісне захворювання. За словами Депардьє, він «божеволіє від шумів, які видає його тіло – суглоби, шлунок, серце». «Щоб перестати чути весь цей гуркіт, мені доводиться чи не щодня напиватися до нестями», – скаржиться зірка.

З любов'ю до Росії

А вечорами за келихом вже міцнішого спиртного Депардьє пише листи до російського президента, якого називає своїм близьким другом. «У нас із Путіним багато спільного. Він, як я, – зізнається актор у автобіографії. - Ніхто б не поставив на нього ні копійки, коли він був пацаном і жив у Ленінграді».

Жерар Депардье

Гаряча любов до Путіна та Росії, зокрема, виникла у скандального француза минулого року. Намагаючись уникнути сплати великих податків у рідній Франції, наприкінці 2012 року Депардьє купує будинок у Бельгії і привселюдно заявляє, що більше не бажає бути громадянином своєї країни. Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Еро, який обстоює жорстку податкову політику свого уряду, назвав цей крок «жалюгідним вчинком».

ДИВІТЬСЯ: Володимир Путін: колишня дружина, коханки та кохані жінки диктатора

Один із найбагатших французьких акторів не затримався з відповіддю і опублікував відкритий лист у недільній газеті Journal du Dimanche: «Хто ви такий, щоб мене судити, я питаю вас, мосьє Еро, прем'єр-міністр мосьє Франсуа Олланда, хто ви такий? Я нікого не вбивав і, як на мене, не робив негідних вчинків, за 45 років я заплатив 145 мільйонів євро податків, працевлаштував 80 осіб. Мене не треба ні шкодувати, ні хвалити, але я не приймаю слова «жалюгідний».

А вже на початку 2013 року Жерар Депардьє отримав російське громадянство і відразу розсипався в компліментах до Росії. «Я обожнюю вашу країну, Росію, ваших людей, вашу історію, ваших письменників, – заявив актор. – Мені подобається тут знімати фільми, де я працюю з такими акторами, як Володимир Машков. Я обожнюю вашу культуру, ваш спосіб мислення. Мій батько свого часу був комуністом та слухав радіо Москви! Це теж частина моєї культури… Я дуже люблю вашого президента Володимира Путіна, і це взаємно… Росія – країна великої демократії, це не та країна, де прем'єр-міністр міг би назвати громадянина своєї країни нікчемною людиною».

Жерар Депардье

Депардьє прийняли в Росії з розкритими обіймами: у Мордовії йому запропонували на вибір або квартиру, або власний будинок, нагородивши гучним званням почесного удмурту, а в Грозному його назвав почесним громадянином Чеченської республіки і вручив ключі від п'ятикімнатної квартири сам президент Чечні. Проте трохи пізніше французька зірка в інтерв'ю телеканалу Notele заявила, що, незважаючи на величезну любов до Росії та Франції, житиме він все ж таки в Бельгії. «Мені просто шкода французів, коли я чую, що робиться зараз у країні. На мою думку, вони втратили саму віру в можливість щасливого життя. Вони, схоже, заодно втратили і слух, і нюх, і життєву силу. Франція перетворилася на якусь крихітну державу, про яку сьогодні майже і не згадують», – сміливо говорить людина, яка ще недавно вважалася у Франції національним символом.

Ірина Пікуля

Слідкуйте за нашими новинами у соцмережах:Viva! в Facebook

 

Кузьма Скрябін
Попередній матеріал

Кузьма Скрябін вперше відверто розповів, чому виступав за Януковича

Борис Нємцов
Наступний матеріал

Борис Нємцов: сім'я, улюблені жінки та діти найкрасивішого політика Росії

Новини партнерів