«Кохання не має меж»: співачка Sansa – про сім’ю і головну пристрасть у житті

співачка Sansa
Співачка SANSA розповіла про життя та творчість під час повномасштабного вторгнення.

Артистка розкрила свої потаємні почуття і те, чим живе зараз. Чи вплинула війна на музику, чи виїжджала з Києва та якими благодійними проєктами займається співачка, читайте у нашому інтерв’ю.

співачка Sansa

— У чому унікальність вас як артиста?

Насамперед я – жінка, яка відчуває весь спектр емоцій в середині себе. SANSA – це не тільки моє творче ім’я як співачки, але це і я сама. Думаю, моя унікальність в тому, що мій псевдонім повністю відображає мене, мої почуття. Для мене як для творчої людини важливо не тільки подати музику слухачу, а й зачепити людей за їхні певні переживання та розбудити любов до себе й до навколишнього світу. Я завжди за те, аби люди були чесні самі з собою, відкривали всі свої грані, змивали кордони, розкривали свою сутність та силу, якою володіють. Любити себе, а отже любити рідних, любити землю, любити свою справу. У мене навіть є тату SANSA, в яке я заклала найсакральніші спогади свого життя та своїх переживань. Також в мене є мрія, до якої я впевнено крокую, розповідаючи свої історії в піснях. Наприклад, одного разу я прокинулась і сказала самій собі, що хочу співати в LA. Накидала текст, і вийшла пісня про дівчинку в LA. Я ставлю собі мету і роблю все, щоб її досягнути та щоб це було через любов.

Мені здається, моя місія як артиста – бути корисною, через свій життєвий досвід розповісти, як досягти цілі та реалізувати себе. Тому що є багато людей, які заважають на твоєму шляху, обманюють, використовують заради грошей, і тим самим ламають твої крила. Я отримала опіки у різних ситуаціях, розчаруваннях в людях, але, не дивлячись назад, знову і знову продовжую працювати, писати, жити та насолоджуватись кожним днем.

— Що для вас музика на сьогодні?

Музика для мене – це все! З неї починається мій день  – прокидаюся зранку й одразу вмикаю послухати щось новеньке. Музика заряджає мене. Якщо мені погано чи сталася якась неприємна ситуація, я, знову ж, вмикаю музику, тому що вона прикрашає мій світ. Коли я працюю над своїми піснями, то думаю про те, як кожен звук буде наповнювати людину, яка її слухає, радісними думками та емоція. Тому дуже відповідально ставлюся до цього процесу. Я впевнена, що музика в праві лікувати душі, адже чому з’являється так багато нових артистів, вони створюють матеріал, який потрібен конкретним людям для певної емоції, музика – це якраз таки про почуття. Я пишу та створюю свою музику, бо саме так розкриваю сама себе.

— Про що співаєте зараз та про що співали до війни? Який меседж звучить у ваших піснях?

Те, що писала до війни та що пишу зараз, майже не відрізняється. Бо моя музика – це про мої почуття, про відносини з іншими, про любов. У піснях ділюсь своїм досвідом, який проживала 7-8 років. Стараюсь, щоб на момент виходу мої пісні були корисними для інших. Наприклад, композиція «Мости», у якій я описала той період, коли всі пороз'їжджались хто куди: «як мости розведені по різні світи». Вона про розлуку між рідними людьми, які змушені бути на відстані.

Ще одна пісня у мене народилась, коли були певні суперечки вдома. В той період всі були знервовані через повномасштабне вторгнення, через інші побутові причини, зашкалювали емоції і я написала такі слова: «після всіх істерик розбитого скла, нас магнітом тягне, разом до кінця». Сенс в тому, що іноді ми сваримось, не розуміємо один одного, але як би ми не били посуд, ми все одно залишаємось разом, у будь-якій ситуації нам треба бути єдиними та знаходити компроміси.

До речі, я виїжджала зі столиці тільки на півтора місяця і потім знову повернулась до Києва. Бо мій дім — це моя фортеця. Я на своїй землі маю свою силу. І я недаремно обрала Київ, бо дуже люблю це місто. Мій дім – це саме те місце, де я відчуваю потужну енергію, яку можу спрямовувати у корисне русло.

— Як ви поєднуєте сімейне життя з кар‘єрою?

Зараз я на шляху розвитку своєї жіночності, тому що розуміння цього приходить до нас з часом. І лише нещодавно я відкрила її в собі через любов до своєї сім'ї, через підтримку близьких мені людей. Кожна жінка повинна відчувати свою жіночність, тому що ми любимо, ми оберігаємо і завжди підтримуємо тих, хто поряд. Сім’я для мене – все. Звичайно, як і у всіх, є різні складнощі, які ми проходимо разом, але якщо я не зможу поєднувати музику та сім’ю, я просто загублю себе.

співачка Sansa

— Назвіть маловідомі факти про вас.

Напевно, цікавим фактом є те, що я не почуваю себе на свій вік. Мені 48, а здається, що лише 30-35. Всупереч перешкодам, які зустрічаються на моєму шляху, я впевнено продовжую йти до своєї мрії. Мені завжди дорікають щодо мого віку, але музика допомагає мені відчувати себе молодою, тим паче це мій розквіт сил, творчості, нового натхнення, яке перетворюється у прекрасний матеріал.

— Розкажіть про ваш благодійний фонд та чому вирішили його створити?

Взагалі я дуже люблю дітей. Це моя слабка сторона, бо я обожнюю з ними бавитись, слухати, співати разом пісні. Діти завжди біжать до мене, просять щось розповісти, показати, і я завжди їх підтримаю. Насправді я разом зі своєю мамою допомагаю діткам вже дуже багато років. Просто завжди це робили тихо, не для камер. Наші підопічні – це малюки з ОХМАТДИТу. Я розумію, що не можу врятувати життя, але можу допомогти продовжити життя дитині, принести їй радість і промінчик щастя.

Були випадки, що ті діти, яким ми допомагали, залишились живими. Звісно, є й ті, хто пішов ангелами на небо, але таких випадків небагато. На сьогодні більшість дітей, до яких ми приходили, живі та здорові. Також у грудні 2022 року зі своїм фондом «Майбутнє в дітях» ми зробили Новорічний благодійний концерт у Києві, який, безперечно, відбувся завдяки нашим ЗСУ. Концерт присвячений дітям, які постраждали під час війни, саме вони виступали на одній сцені в дуеті разом з відомими українськими артистами. Всі кошти з квитків фонд «Майбутнє в дітях» спрямував на допомогу діткам, які цього потребують сьогодні.

— Що надихає вас як жінку на творчість?

На творчість мене завжди надихає любов всередині мене. Я відчуваю це тепло і хочу його транслювати, ділитись з іншими. Я захоплююсь сильними жінками, мамами, які можуть одночасно виконувати дуже багато справ, все встигати й при цьому не переставати дарувати любов рідним. Ця ідеалізована жіночність зовсім не про дорогий одяг чи макіяж, це про гідність, силу та світло з середини, яке транслює жінка кожен день.

— Які ваші плани на майбутнє та чи взагалі вдається зараз будувати плани?

У благодійності мені хотілось би встигнути допомогти найбільшій кількості діток. А у музичній кар‘єрі продовжувати ділитись своїми почуття зі слухачами, знаходити в собі те, про що важливо розповісти піснями та що може бути корисним для інших. Хочу, аби мене почули не лише в Україні, а й за кордоном. Адже моя любов до світу безмежна, і я хочу огорнути нею та подарувати її за межі, бо «кохання немає меж».

Фото: пресслужба

Світлана Тарабарова
Попередній матеріал

Світлана Тарабарова народила третю дитину

Григорій Решетнік
Наступний матеріал

Багатодітний батько Григорій Решетнік пояснив, чому з малими дітьми і дружиною залишається в Україні

Новини партнерів