Фільми росіян, які підтримують війну, покажуть на кінофестивалі у Венеції

Ca' Foscari
Італійський університет Ca' Foscari (Università Ca' Foscari Venezia), який тринадцять років поспіль організовує фестиваль короткометражного кіно у Венеції, номінував три російські фільми, автори яких підтримують війну в Україні.

На Facebook та Instagram сторінках кінофестивалю є дописи, в яких організатори висловлюють свою гордість через те, що про них «говорить росія».

Фільми росіян, які підтримують війну, потрапили на кінофестиваль у Венеції Ca' Foscari

Режисерка одного з номінованих фільмів «Aglaya Merry Christmas!» Єлизавета Дорожкіна представляє Moscow Film School. На сайті цієї школи вказано, що їхні студенти працюють на відомих російських пропагандистських каналах.

Актори та продюсерка ще одного фільму — «Pererug» — публічно підтримують війну та співпрацюють з відомими пропагандистами та діячами «культури» в росії. Один з акторів організовує збори бойовиків «лнр» та закликає вбивати «укропів».

Чоловік режисерки третього номінованого фільму Саломе Кінцурашвілі — син прокремлівського бізнесмена Самвела Карапетяна, тісно пов’язаного з «Газпромом». За даними ГУР, Карапетян — один зі спонсорів російської агресії проти України.

Українські студенти університету Ca' Foscari у Венеції звернулися до організаторів із закликом вилучити фільми росіян з програми заходу, на що професорка Maria Roberta Novielli, відповідальна за кінофестиваль, відповіла — мистецтво поза політикою. Вона також порівнювала війну в Україні з війнами по всьому світу і зазначила, що конфлікти є всюди, і не можна забороняти російську культуру.

Водночас ректор університету Tiziana Lippiello на звернення укранців відповів, що комісія переглянула три російські фільми і не знайшла в них ознак пропаганди.

Фестиваль короткометражного кіно у Венеції розпочнеться 23 березня.

Читайте також

Маша Єфросиніна висловилась про стосунки з сестрою Лізою Ющенко, яка живе в Москві

Маша Єфросиніна висловилась про стосунки з сестрою Лізою Ющенко, яка живе в Москві

Росіяни вбили актора «Ліги сміху» Романа Іваненка

Росіяни вбили актора «Ліги сміху» Романа Іваненка

Фото: Facebook

Євробачення-2023
Попередній матеріал

Євробачення-2023: слухати всі пісні країн-учасників

Alyosha і Влад Дарвін
Наступний матеріал

Alyosha і Влад Дарвін зробили сюрприз прихильникам: «Ми обов’язково повернемося»

Новини партнерів