«Дід Мороз для моєї сім’ї мертвий – слава ЗСУ»: зірки новин показали, як готуються до Нового року

Новий рік
Без ілюмінацій, з янголами-оберегами, заради усмішок дітей і, головне, на знак незламності – так цьогоріч оздоблювали ялинки до Нового року ведучі телеканалу ICTV.

Як і для більшості українців, для них змінилися новорічні настрої і сенси самого свята. Напередодні Нового року-2023 телеведучі розповіли, чи готуються до свята і чи вважають доречним святкування у час війни.

  • Юлія Зорій

Юлія Зорій

«Цього року взагалі не було бажання ставити ялинку, хоча для мене це завжди було особливо. Та мій чоловік, хоч раніше байдуже ставився до наявності новорічного дерева на свято, сказав: “Ми обовʼязково поставимо ялинку. У нас ніхто не відбере наш Новий рік, наше бажання жити традиціями, які були до війни”.  

Тому у мене є ялинка, прикрашена особливими янголами ручної роботи. Їх я спеціально придбала, бо не хотіла вішати іграшки, які були раніше. На кожного янгола, коли вішала, загадувала бажання. Точно знаю, що ці янголи наблизять нас до здійснення того єдиного бажання, яке об‘єднує українців зараз».

  • Андрій Ковальський

«Ставити ялинку чи ні – навіть не виникало питання. Мої діти цього року багато бачили і чули того, що я б не хотів. Тому ялинка як символ дива мав бути. Ми поставили новорічне дерево набагато раніше – в перших числах грудня діти вже мали ялинку і готували листи святому Миколаю. Дід Мороз для моєї сім’ї уже мертвий – слава ЗСУ! Ялинка, звісно, штучна, а іграшки – торішні».

  • Юлія Сеник

«Настрою святкувати цього року немає – всередині багато болю, тривоги, переживань… Та Новий рік – це радість, позитивні емоції, яких зараз так мало. І такі моменти треба хоч якось створювати — це допомагає боротися далі. І головне — заради дітей, заради їхнього блиску в очах, усмішки. Моїй донці пʼять років, і хочеться для неї свята. Тому не таку пишну, без святкових ліхтариків, та все ж ми поставили ялинку».

  • Олексій Душка

«Ялинку встановили. Хотіли купити цьогоріч нову штучну, але зараз не той час. Та без дива ми не лишилися — сусіди, що змушені були поїхати за кордон, дали нам свою ялинку. На те ми і українці, щоб допомагати одне одному».

  • Петро Демʼянчук

«Ялинка, як і на Софійській площі, є, але не така помпезна, як раніше. Проста, звичайна з янголятами. Зараз не хочеться великого свята, та хочеться зберегти різдвяно-новорічну атмосферу, зібратися родиною. Святкувати однозначно потрібно, щоб показати московитим, що нас не зламає ніщо».

  • Вʼячеслав Цимбалюк

«Ми давно вибрали ялинку, бо синові дуже хотілося поставити її до свята Миколая. Для нього це означає, що скоро буде подарунок. Він навіть сам її вбирав. Хоч зараз складний час і несвятковий настрій, все одно створюємо новорічну атмосферу для сина. Бо у дітей має бути свято».

  • Анастасія Мазур

«Цього року ставила ялинку, бо для сина це важливо. Він прикрашав, сам від початку до кінця. Якби не дитина, чесно, цього року мабуть би обійшлася без ялинки і без прикрас. Але свято для дітей має бути, попри все».

Читайте також

Топ-5 подарунків на Новий рік. Підбірка ідей для казкового настрою

Топ-5 подарунків на Новий рік. Підбірка ідей для казкового настрою

«Дуже люблю»: Влад Дарвін знявся у різдвяній фотосесії з сином Рональдом і дружиною Христиною Марті

«Дуже люблю»: Влад Дарвін знявся у різдвяній фотосесії з сином Рональдом і дружиною Христиною Марті

Ведучі телеканалу «Київ»
Попередній матеріал

Максим Прокопенко, Ілона Довгань, Тарас Кобзар розповіли, як готуються пережити цю важку зиму

Бєдняков
Наступний матеріал

Народження сина та зустріч із рідними після служби: найтепліші спогади 2022 року від телезірок

Новини партнерів