Проблеми з психікою чи піар: дивакувату поведінку Мадонни і Брітні Спірс прокоментував психолог

Мадонна і Брітні Спірс
Читаючи новини про Мадонну, можна побачити, що слово "шокувала" зустрічається поряд з ім'ям 64-річної співачки найчастіше.

Не відстає від неї за кількістю скандальних витівок колега по цеху Брітні Спірс. Епатажну поведінку американських зірок прокоментувала психологиня Альона Щербань.

Читайте також

Весілля Брітні Спірс: співачка вийшла заміж за Сема Асгарі

Весілля Брітні Спірс: співачка вийшла заміж за Сема Асгарі

Світлана Тарабарова описала реакцію рідних на її третю вагітність: «Сказали, що я безвідповідальна»

Світлана Тарабарова описала реакцію рідних на її третю вагітність: «Сказали, що я безвідповідальна»

Шанувальники Мадонни зазначають, що після 60-ти зірка пустилася у всі тяжкі, перетворивши свій аккаунт в Instagram на справжню фабрику шок-контенту. Відверті фото у шкіряній білизні, поцілунки з дівчатами (включаючи ту ж Брітні Спірс) та чоловіками, навмисна сексуальність в образах та відв'язна поведінка у стилі підлітка-бунтаря змушують публіку дивуватися. А після нещодавнього відео, в якому співачка хлебтала воду із собачої миски, а потім намагалася сісти на пляшку з гострим соусом, про непристойну поведінку зірки написали навіть її віддані фанати. “Подорослішаєш нарешті? Ти вже стара, щоб лизати собачу миску”, "Боляче дивитися, як ти руйнуєш все, що створила" — подібних коментарів в Instagram Мадонни досить багато.

Мадонна хлеще воду з собачої миски

Брітні Спірс теж розчаровує шанувальників. Підписників зірки в Instagram бентежать її дикі танці, невгамовне бажання роздягнутися та інтимні визнання про те, що вона “любить смоктати”. Дійшло до того, що 41-річній Спірс періодично доводиться записувати ролики, в яких вона стверджує, що з її психікою все гаразд.

Брітні Спірс гола на пляжі

“Я підписана на обліковий запис Мадонни в Instagram і зізнаюся, деякі пости співачки викликають у мене змішані почуття. Але хочу одразу сказати, прояв сексуальності – абсолютно нормальне явище у будь-якому віці, – каже психологиня Альона Щербань. – Епатаж Мадонни може бути формою вираження її творчої індивідуальності. Або стратегією продюсера, котрий намагається привернути до неї максимальну увагу публіки. Співачка на сцені давно, тому їй потрібно змінюватись, щоб залишатися актуальною та бути цікавою людям. Міркувати про внутрішній світ Мадонни на основі її постів у Instagram досить важко, оскільки ми не знаємо її як людину. Не знаємо, де її справжня особистість, а де сценічний образ. Шокуюча поведінка артистки може не мати нічого спільного з її справжньою особистістю. Те саме можна сказати і про Брітні Спірс. Багато підписників зірки (а їх у неї 41 мільйон!) упевнені, що у Спірс проблеми з психікою. Але чи мала б співачка, яка довгий час не записує пісень, таку кількість фоловерів, якби вона постила нудний і не провокаційний контент?

Брітні Спірс гола у ванній

Багатьом не подобається, що Мадонна випинає свою сексуальність. Мовляв, у 64-річному віці це неприпустимо. Повторюся, бути сексуальною абсолютно нормально і в 17, і в 64. Цифри – це лише наш біологічний вік. Крім нього є ще й психологічний вік, який змушує нас проживати певний життєвий період, спираючись на минулий досвід. Так влаштована наша психіка: ми обов'язково будемо проживати все непрожите. Тому не дивуйтеся, коли бачите 40-річну жінку, яка раптом почала носити рожеві сукні та банти, їздити на рожевому автомобілі. Можна сміливо говорити про те, що в 5-8 років, коли вона мала період принцеси, тато і мама повинні були помітити, яка вона прекрасна дівчинка. Мали говорити їй більше компліментів. Якщо цього не сталося, і вона захоче пережити цей період у 40 років. Їй потрібно закрити гештальт.

До речі, спостерігаючи за собою чи близькими людьми, можна чітко зрозуміти, який саме вік не був якісно прожитий. Наприклад, хтось вибирає собі чоловіка, з якого робить люблячого тата, бо батьківського піклування не вистачало в дитинстві. А хтось сам стає для партнера батьківською фігурою. Зараз навколо багато модних бабусь та дідусів, які молодяться. Це тому, що вони хочуть отримати свою порцію визнання, яку недоотримали в юності.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Зарубіжні ЗМІ зазначають, що відверта сексуальність Мадонни дуже схожа на поведінку підлітка. Справді, базові потреби підліткового віку – це бунтарство, самоствердження та бажання переконатися у своїй сексуальності. Кожній дівчинці потрібно знати, що вона бажана, що її помічають хлопчики. Якщо це справді так, значить, психіка зірки вимагає прожити якісь періоди, які не були якісно прожиті Мадонною-тінейджером.

У той же час сексуальність була присутня на кожному етапі творчості співачки. Достатньо подивитися її кліпи та концерти: Мадонна завжди у компанії красивих чоловіків. Тому я більше схиляюся до того, що співачка закриває інші потреби, пов'язані з популярністю. За фактом, усе, що вона робить, спрямоване на привернення уваги. Епатаж Мадонни – робоча піар-стратегія. Співачка продовжує давати світу щось незвичне, нетрадиційне. Саме тому люди так емоційно реагують на її пости: хтось засуджує, хтось захоплюється. Байдужих точно немає».

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Фото: Інстаграм Мадонни, Інстаграм Брітні Спірс

історія подружньої пари
Попередній матеріал

Весільні гроші віддали ЗСУ: історія подружньої пари, яка поїде у Крим одразу після перемоги

Надя Дорофєєва і Міша Кацурін
Наступний матеріал

Надя Дорофєєва і Міша Кацурін дали творчу відповідь на всі питання про особисте життя

Новини партнерів