Від зустрічі в метро до весілля — 8 місяців: історія кохання під час війни

Катерина та Михайло
У спільному проєкті Latinium та Viva! ми зібрали неймовірні історії кохання, які не вбити кулями та ракетами.

Кожного тижня на сайті Viva.ua читайте про любов по-українськи: зворушливі і вражаючі історії закоханих пар. Сьогодні — Катерина та Михайло.

Катерина і Михайло — наймолодша пара спільного проєкту Latinium та Viva! — розповіли свою неймовірну історію знайомства, кохання та одруження, яке назавжди змінило їхнє життя. 

“Кохання під час війни —  це перш за все про підтримку і розуміння одне одного. У такий час немає місця егоїзму, перетягування на себе ковдри. Це коли ти віддаєш останнє або прокидаєшся вночі, щоб побачити, чи все добре з твоєю коханою людиною, чи міцно вона спить. Навіть якщо через стрес виникають непорозуміння, це повинно вирішуватися спокійним діалогом, але аж ніяк не сварками”, — пояснює молоде подружжя.

На питання, як зберегти теплоту стосунків, знаходячись далеко одне від одного, Катерина розповіла відверто:

“Це було насправді нестерпно. Я тільки закохалася в Мішу, у нас почалися стосунки, й буквально через два місяці я була вимушена виїхати з мамою і бабусею у Німеччину. При цьому я не знала, чи надовго. Щоденні переписування, відеодзвінки наче зближали нас, але фізично дуже тягнуло до Міші. Гріла тільки думка про те, що я скоро зможу повернутися у Київ. В принципі, так і сталося”.

На початку повномасштабного вторгнення пара познайомилася у метро, коли ховалися від обстрілів. Катерина від страху не взяла теплих речей і замерзала на протягах. Михайло галантно віддав їй свій теплий плед, аби дівчина не застудилася. В розмові знайшли багато спільних тем, зокрема — танці. Катерина, як і Михайло, професійно займалися танцями з дитинства. Це ще більше підштовхнуло пару до стосунків. Але навіть подумати не могли, що через 8 місяців одружаться.

“Це було як наслання. Я закохався в Катю з першого погляду і думав про неї щодня. Бачив взаємність з її сторони й, звичайно, це мене тішило. Потім ми лише переписувались у соціальних мережах – через комендантську годину у перші місяці повномасштабного вторгнення ми могли бачитись частіше”, — згадує Михайло.

Читайте також

Вирішили одружитися в коридорі під час повітряної тривоги: неймовірна історія кохання українців

Вирішили одружитися в коридорі під час повітряної тривоги: неймовірна історія кохання українців

Були сусідами, але навіть не знали імена одне одного: історія кохання під час війни

Були сусідами, але навіть не знали імена одне одного: історія кохання під час війни

Як розповідає Михайло, після двох місяців активного переписування у соціальних мережах він вирішив, що потрібно діяти, і запросив Катю у перший відкритий під час війни ресторан на Подолі. Саме у душевній та романтичній атмосфері він запропонував їй переїхати до нього та переживати війну разом.

“Та перша перепона нашим стосункам була, коли я дізнався, що Катя їде за кордон. Це був стрес для нас обох, але й іспитом для наших почуттів. Ми його успішно пройшли”, – діліться Михайло.

Катя розповідає, що це була вимушена поїздка по роботі, і залишитись з Михайлом у цей період вона ніяк не могла б. У пари знову відновився період активного переписування та онлайн-дзвінків у соціальних мережах.

Поїздка тривала два місяці. Щовечора вони онлайн пили вино, дивилися фільми, які вмикали одночасно на своїх лептопах, і організовували спільні танцювальні курси онлайн на благодійній основі для студентів-біженців.

“Це був прикольний період. Але і сумний одночасно. Я дуже переживала за нього – кожного дня по декілька разів на день писала СМС типу «А ти поїв?», «А ти в коридорі чи, можливо, спустишся у підвал?», «Як ти?», «Ти тепло одягнений?» і таке подібне. До речі, я не ревнувала – Михасик у мене викликав одразу відчуття довіри і спокою. Тому, коли я злюсь, відкриваю його фотку, декілька хвилин дивлюсь та заспокоюсь”, – каже Катя, сміючись.

“Після повернення Каті я, неочікувано для неї й навіть себе, вирішив освідчитися. Вона одразу сказала “Так”, — згадує Михайло.

Весілля пара зіграла у колі близьких друзів.

“Ми розписалися, забрали документи й присвятили цей день одне одному. А на вихідних зустрілися з близькими друзями та відсвяткували скромно у тому ж ресторані, в який я її запросив вперше після нашого довгого листування. Пишне весілля після перемоги, можливо, зіграємо. Ще про це не думали. Але поспішним своє одруження не вважаємо. Батьки нас благословили”.

Читайте також

«На початку війни я вже була при надії»: неймовірна історія кохання українців

«На початку війни я вже була при надії»: неймовірна історія кохання українців

«Я освідчився, і через день ми зіграли весілля»: неймовірна історія кохання українців

«Я освідчився, і через день ми зіграли весілля»: неймовірна історія кохання українців

На питання, що парі подобається одне в одному найбільше, молоде подружжя відповіло лаконічно.

“Сміливість. Легкість прийняття рішень. Таким я побачила з перших днів Михайла. Саме такого чоловіка мені не вистачало”, — ділиться Катерина.

“Катя підтримує мене у будь-яких моїх рішеннях. Це для мене дуже важливо, особливо, коли я в чомусь сумніваюсь. Критикувати вона також вміє (сміється). Але навіть критика у неї завжди аргументована”, — розказує Михайло.

На питання, чому ми так потребуємо любові, подружжя відповіло по-творчому:

“Все у світі добре і хороше створюється через любов. Навіть через невзаємне або трагічне кохання віками створювалися шедеври музичного, літературного або образотворчого мистецтва. Якщо людство колись перестане відчувати таке сильне почуття, як любов, — воно приречене”.

Анна Ходоровська
Попередній матеріал

Переможниця «Голосу країни-3» і зірка «Танців з зірками» вперше за 9 років випустила сингл

Queens of the Opera
Наступний матеріал

Queens of the Opera: Сірануш Галоян-Ткаченко розповіла про благодійний тур класичної музики

Новини партнерів