«На початку війни я вже була при надії»: неймовірна історія кохання українців

Ліза і Влад
У спільному проєкті Latinium та Viva! ми зібрали неймовірні історії кохання, які не вбити кулями та ракетами.

Кожного тижня на сайті Viva.ua читайте про любов по-українськи: зворушливі і вражаючі історії закоханих пар. Сьогодні — Ліза і Влад. 

Ліза і Влад

Ліза і Влад разом трохи більше як рік. Пара познайомилася в літаку, який прямував у Грецію. Вона навчалася з другом Влада, але подорож на грецьку техно-вечірку, а згодом у Неаполь змінила їхнє життя. Спільними виявилися не тільки відпустки, а й коло друзів пари. Ба більше, Ліза і Влад жили на сусідніх вулицях Києва.

Буквально через місяць після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну пара вирішила одружитися.

“Я вже була при надії. Тому вирішили, що народжуватимемо дитину у шлюбі, у вільній від окупантів Україні”, — з упевненістю сказала Ліза.

Крім планів на дитину, пара не перестає займатися волонтерством.

“Ми з друзями стали співзасновниками благодійного фонду. Оскільки вони працювали у кіновиробництві, звикли діставати абсолютно будь-які потрібні нам речі на “позавчора”. Тому дістати БТР або тепловізори в найкоротші строки для нас не було проблемою”, — розказує Влад.

“Фонд наш називається Айті-ВІЙСЬКА (ittfund). Власне, він створився на основі наших зв’язків з ІТ-комьюніті. Хтось був за кордоном до початку повномасштабного вторгнення, хтось в різних містах — ми створили певну логістику, щоб зручніше було доставляти необхідні речі для військових в короткі строки”, — пояснює Ліза.

Ліза і Влад

Коли пара зрозуміла, що перша їх організація займається більше тактичною військовою допомогою, але внутрішні проблеми також необхідно вирішувати, з’явилася організація nükraine, націлена на відродження нової, сучасної та інноваційної України.

“Це, по суті, IT-стартап, який може змінити благодійність у світі. Паралельно ми відбудовуємо села та допомагаємо, як можемо”, — коментує Влад.

Ліза та Влад задоволені сумісною співпрацею та не бачать мінусів у взаємодії один з одним 24/7. Але зізнаються, що часу на романтику за воєнних умов у них небагато:

“Ми увесь час займалися волонтерством, спали по 3 години та коли повернулися додому, просто вирішили одружитися. Святкування запланували спонтанно через тиждень після розпису та здебільшого через друзів, які працювали разом з нами. Їм необхідне було хоча б якесь свято та перерва на відпочинок. Через зайнятість, за два дні до запланованого святкування, навіть вирішили скасувати все, але, дякуючи друзям, свято відбулося”.

Ліза і Влад

Пара віддячила своїм друзям найкращим весіллям, на якому вони побували, за словами самих друзів.

“Ми святкували у київському клубі Closer, який зачинили спеціально для нас. Там знаходиться неймовірний лісовий причал, з якого можна милуватися природою. Зібрали 70 гостей. Попри те, що увесь місяць лив дощ, 30 вересня, у день нашого свята, була прекрасна погода. 1 жовтня ми ще насолоджувалися такою погодою, а вже з 2-го знову пішли дощі. Що це, як не Божа благодать?” — іронічно підкреслює пара.

Кохання під час війни, за словами Влада і Лізи, нічим не відрізняється від кохання поза війною. Але наголошують, що взаємовідносини між людьми стали більш прозорими та стало легше помічати “фейкових” людей навколо.

“Багато людей розійшлися. Війна — це той час, коли тебе виштовхує із зони комфорту і розставляє все по своїх місцях. Ми чуємо історії інших людей і розуміємо, що в такий час все відбувається, як треба. От і у нас так склалося”, — аналізує подружжя.

Про найкращі риси одне одного пара відповіла однозначно.

Влад: “У Лізі мені подобається все — вона мудра і красива”.

Ліза: “Чесність перед самим собою. Це дуже важливо для пари, і я сама така. Навіть коли стаються певні конфлікти, вони вирішуються дуже швидко і легко, бо ми проговорюємо абсолютно всі моменти”.

Про спільну мрію (крім перемоги України):

“Наш проєкт — це те, що може змінити світ. Понад п'ять місяців ми працюємо над ним: безліч залучених людей з України, США. Це дуже важливий проєкт, який запалив людей і змінить їх взаємовідносини. Це і є наша мрія — щоб цей проєкт втілився у життя. Якщо це станеться, саме Україна зможе дати приклад усьому світові, як треба жити. Бо на Заході не все так тепло у взаємовідносинах між людьми. Такого формату волонтерства немає ніде у світі”.

Ліза і Влад

Влад і Маша
Попередній матеріал

Вибухи на весіллі їм замінили салют. Неймовірна історія кохання українців

Укрзалізниця
Наступний матеріал

З мрією про Сімферополь: після звільнення Херсона Укрзалізниця запустила квитки до деокупованих міст

Новини партнерів