«Це не просто війна за ресурси»: Alina Pash – про росіян, які століттями намагаються знищити Україну

Alina Pash
11 листопада Alina Pash випускає нові пісню і відео під назвою «Вірити». Робота натхненна вірою, яка об’єднує українців.

Це перший сингл з альбому артистки, який вийде в 2023 році. Ідея пісні народилася у повітрі: Аліна написала перші рядки в літаку, а дописувала вірші на дереві в лісах ЮНЕСКО у Литві. Саме там, на студії звукозапису River Sound, відбувся запис синглу, але створювався він разом із українським саундпродюсером Тарасом Базєєвим.

Читайте також

«Не повірив, скільки мені років»: Lama розповіла про військового, який хотів їй освідчитися

«Не повірив, скільки мені років»: Lama розповіла про військового, який хотів їй освідчитися

Ірма Вітовська – про мовне питання: «Путін допомагає процесу українізації»

Ірма Вітовська – про мовне питання: «Путін допомагає процесу українізації»

«Піснею "Вірити" я звертаюсь не тільки до українців, але і до міжнародної спільноти. Спілкуючись з людьми з інших країн, я бачу, що далеко не всі розуміють масштаби війни росії проти України. Дехто вірить, що це просто війна за території чи ресурси. Саме тому в пісні я зазначаю – те, що відбувається в Україні, несе назву «геноцид». І, якщо озирнутись назад, ми побачимо, що цей геноцид почався не у 2022 році. Росіяни намагаються знищити Україну століттями. Про це свідчить наша історія. Але ще вона свідчить про те, що попри всі старання ворогів Україна живе, наша мова живе, ми з вами живемо! Історія вчить єднатися і не здаватися. Історія вчить вірити», – коментує Аліна Паш.

Аліна Паш

Аліна Паш

Аліна Паш

Аліна Паш

Над відео «Вірити» працював режисер Юрій Катинський, який має в портфоліо такі роботи як «Я твоя зброя» Христини Соловій, «З тобою, зі мною, і годі» співака Melovin. Локацією для зйомки відеокліпу було обрано Львівську експерементальну кераміко-скуьптурну фабрику. У відео Аліна зриває зі старих монументів білу вуаль забуття і залишається в оточенні символів минулого України.

Фото: пресслужба

Катерина Кухар
Попередній матеріал

Катерина Кухар розповіла, що відбувається у світі балету під час війни

Артем Пивоваров і Настя Каменських
Наступний матеріал

Артем Пивоваров і Настя Каменських представили спільну пісню на вірші Павла Тичини

Новини партнерів