Катерина Кухар розповіла, що відбувається у світі балету під час війни

Катерина Кухар
Втрачене покоління – так казали про дітей Першої світової війни. Яким буде покоління українських дітей, які зараз потерпають від війни? Яким буде наступне покоління митців, якщо їм не допомогти?

Київський державний фаховий хореографічний коледж, яким керує Катерина Кухар, працює, незважаючи на війну. Адміністрація та викладачі тримають свій фронт. Однак йде зима, й учні, що перебувають в Україні, можуть залишитись без балетних залів і тепла в учбовому корпусі.

Читайте також

Акторка Катерина Тишкевич думала про суїцид через важку хворобу

Акторка Катерина Тишкевич думала про суїцид через важку хворобу

Фантастична! Дженніфер Лопес в об'єктиві легендарної Енні Лейбовіц

Фантастична! Дженніфер Лопес в об'єктиві легендарної Енні Лейбовіц

Більше розповіла сама Катерина Кухар: «У 2021 році розроблено проектно-кошторисну документацію та вперше за всю історію незалежності України розпочато капітальній ремонт KSBC. Однак через війну, в лютому 2022 року, фінансування ремонту за державний кошт призупинено, закрито державні програми з капітального ремонту. Із запланованих ремонтних робіт виконано лише 30%. Уявіть! Ви в своїй квартирі почали капітальний ремонт, зняли підлогу, поміняли проводку, вікна, труби, й саме коли у вас пройшли глобальні підготовчі роботи, зроблено 30% основної важкої роботи, коли стіни сірі й потребують вже наступного кроку оздоблення – кошти на ремонт забирають. Що робити, коли таких квадратних метрів тисячі? Коледж у такому стані застиг.

Нині більшість приміщень – це лише бетон. Якщо найближчим часом не встановити теплопункти та не утеплити фасади, як планувалося, то почнеться руйнація приміщення, що функціонує вже понад 80 років. Я кожен день просинаюсь із думкою, де знайти кошти? Зверталась до меценатів, політиків, різних міжнародних фондів, до королеви Швеції Сильвії, до кого тільки я не зверталась… Наразі я приходжу до висновку, що наша культура потрібна тільки нам! Інші готові лише  насолоджуватись результатом. Я мрію, щоб наша культура та балет жив. Я впевнена, що разом ми сила».

Посилання на банку, яку Катерина Кухар відкрила з метою збору коштів на ремонт Київського державного фахового хореографічного коледжу: https://send.monobank.ua/jar/8x47QZkccF

Фото: архів Viva!

Світлана Тарабарова
Попередній матеріал

Втретє вагітна: Світлана Тарабарова здивувала новиною

Alina Pash
Наступний матеріал

«Це не просто війна за ресурси»: Alina Pash – про росіян, які століттями намагаються знищити Україну

Новини партнерів