Руслана Писанка після тяжкої хвороби пішла з життя слідом за мамою

Руслана Писанка
Друзі й колеги Руслани Писанки згадують неймовірно сильну жінку та чудову актрису і ведучу.

19 липня пішла з життя народна легенда, справжня улюблениця мільйонів, українська актриса театру і кіно, ведуча «Твій день» на 1+1 Руслана Писанка. На 57-му році її життя забрала хвороба.

На початку лютого Руслана Писанка під час київської вистави «Потяг Одеса-мама» впала на сцені і зламала ногу. Лікарі тоді діагностували перелом ноги зі зміщенням. Руслані наклали гіпс, тому вона змушена була зробити паузу в роботі. Але натхнена була якнайшвидше повертатися у прямий ефір навіть на милицях. А далі почалась війна…

Руслана Писанка

За програмою «Червоного хреста» Руслана Писанка поїхала до Німеччини на лікування. З недугом справляла сама, наодинці, у чужій країні серед чужих людей. В Україні залишились чоловік та мама, яка на той час важко хворіла. Декілька років тому жінка пережила складну операцію на серці.

«Чоловік пообіцяв подбати про маму – вона невиліковно хвора, довго не протримається. Вони залишились у наших друзів, які їх прихистили, за що я їм дуже вдячна», – розповіла Руслана Писанка німецькому виданню. Тікали у лютому всі разом з розбомблених Гореничів.

Руслана Писанка

Мама ведучої пішла з життя у березні. Про це Руслана Писанка вирішила не розповідати нікому – вважала, що українці і так досить переживають своє власне горе через війну. Ховала маму по вайберу, чоловік сам про все подбав.

Востаннє Руслана виходила на звʼязок із глядачами у травні 2022 року.

Читайте також

Могилевська прокоментувала смерть Руслани Писанки і показала спільне фото з Зеленським

Могилевська прокоментувала смерть Руслани Писанки і показала спільне фото з Зеленським

Ольга Сумська про смерть Руслани Писанки: «Я шокована. Ми спілкувались два тижні тому»

Ольга Сумська про смерть Руслани Писанки: «Я шокована. Ми спілкувались два тижні тому»

Руслана також була амбасадоркою масштабної комунікаційної кампанії 1+1 media #забутипровік і в інтервʼю розповідала:

«Я не відчуваю свій вік і не хочу його відчувати. Коли організм скаже: «Руся, потрібно зупинитися!», тоді почну знижувати оберти, але не буду обіцяти. Якщо в очах є промінь, що захоплює інших людей, рік народження відходить на інший план. Важлива енергія, яку ви випромінюєте».

Страшна хвороба – рак – забрала життя і молодшого брата Писанки – кінооператора Олега не стало у 2012 році. Руслана довгий час приховувала це від громадськості і змогла розповісти лише два роки тому у програмі «ЖВЛ». Після його смерті піклувалася про його дітей, своїх племінників. Рідних дітей у Писанки не було.

Руслана Писанка

Друзі і колеги згадують Руслану Писанку

  • Марічка Падалко: «Яскрава. Енергійна. Зворушливо відповідальна і дуже Своя. Такою я бачила щоразу Руслану Писанку в гримерці, коли вона дуже завчасно приїздила на роботу готуватися до ефіру «Твій день». Вічна пам’ять, Руся...»
  • Лідія Таран: «Світла, щира і неймовірно життєрадісна Руся... Ти мріяла стати артисткою – і стала улюбленицею мільйонів. Наше сонце. Спочивай з миром».
  • Єгор Гордєєв: «У сни вірю. В любов вірю. У життя вірю. В енергію вірю. Просто вірю. Руслана Писанка, щасливий, що знав. Спочивай мирно».
  • Неля Шовкопляс: «Шок, біль і сльози… Сьогодні вночі з життя пішла легенда українського телебачення, театру та кіно Руслана Писанка. Ціла епоха, яку запам‘ятають мільйони глядачів. А для нас – людина, жінка, колега, яка завжди була з усмішкою та на позитиві».
  • Валентина Хамайко: «Мрійниця і натхненниця. Саме такою запам'ятаємо тебе! Світла пам'ять, Руся».
  • Костянтин Грубич: «Руслана Писанка була велика автолюбителька, любила швидкість. Так і жила на швидкості. Це людина великого оптимізму».
  • Людмила Барбір: «Пам’ятаю, як знімалася разом з нею протягом року в серіалі. Кожен раз, коли вона заходила на майданчик чи в павільйон, вона ніби тягнула за собою величезний шлейф життєвої енергії. Неймовірна, талановита, фантастична жінка!»
  • Руслан Сенічкін: «Важко повірити, що Руслани з нами вже нема. Вона завжди була оптимісткою, ніколи ні на що не жалілася, розуміла, що з усього можна знайти вихід. Оцим життєвим досвідом вона і ділилася з аудиторією».
  • Ірина Ванникова: «Руся, куди ти так заспішила? Так тебе не вистачатиме – твого спокою, оптимізму, розмов, сміху, жартів. Ти розбила моє серце. Плачу і не можу повірити. Велика, красива українка з добрим серцем, світла наша Руся пішла цієї ночі у засвіти».
  • Ольга Сумська: «Я шокована. Ніколи б не подумала, що буду писати ці слова. Ні, не можу збагнути. Руся нікому нічого не говорила .Ми спілкувались два тижні тому, планували разом зіграти у новій виставі. Немає сил повірити в цю страшну новину».

Руслана Писанка

Руслана Писанка

Руслана Писанка

Руслана Писанка

Руслана Писанка

Фото: пресслужба

пумб
Попередній матеріал

Не дамо знекровити країну! ПУМБ ініціює проєкт на підтримку донорства крові та українського бізнесу

Олександр Педан
Наступний матеріал

Олександр Педан – про доньку-медалістку: «Вона буде навчатися в Україні»

Новини партнерів