Макс Чмерковський: «Сьогодні перемога України – це провал росії і мир у світі»

Макс Чмерковський
Відомий хореограф Макс Чмерковський відверто поговорив про війну.

Хореограф, ексХолостяк, суддя танцювальних шоу Макс Чмерковський у новому проєкті СТБ з Григорієм Решетником «Як ти?» розповів про те, як вплинула війна на життя, як він опинився в Україні 24 лютого, що радить емігрантам, та у який спосіб допомагає Україні.

Читайте також

Женя Кот назвав імена колег-зрадників, які обрали росію: «Пішли ви в ср*ку!»

Женя Кот назвав імена колег-зрадників, які обрали росію: «Пішли ви в ср*ку!»

Макс Чмерковський побудував на Львівщині 40 будинків для переселенців: як виглядає житло

Макс Чмерковський побудував на Львівщині 40 будинків для переселенців: як виглядає житло

24 лютого, коли кожен українець відчув жах війни, Макс Чмерковський знаходився в Києві – брав участь у зйомках. Хореограф зізнається, що не відчував страху за себе. Єдине, що не давало спокою – це те, що він може не побачити свою родину.

«Було прикро, що я не можу до них доїхати, що не можу пояснити своєму 5-річному сину, чому я не вдома, що не можу довести своїй дружині, що вчинив правильно, коли вона мене вмовляла не летіти. Про це мене просили й батьки, – поділився Чмерковський. – Моя мама і дружина плакали. Вони дивились телевізор – танки, ракети, йде війна, я в Києві. Звісно, була напружена ситуація, поки я не повернувся».

Максим Чмерковский и Пете Маргатройд

Макс Чмерковський з дружиною

Макс не міг сидіти склавши руки і, як багато інших українців, почав діяти. Він заснував благодійну організацію Baranova 27 (назва походить від адреси, за якою сім’я Чмерковських проживала в Одесі).

«Ми з братом і батьком зрозуміли, що гуманітарної і тактичної допомоги недостатньо. Є інші проблеми з переселенням людей – у них немає вибору. Ми вирішили зробити так, щоб вибір з’явився. Закупили в Туреччині модульні будинки, кожен з яких розрахований на 4 осіб. Пріоритет – родини з дітьми».

А скоро такі прихистки з’являться і у Львівській області. Окрім надання тимчасового житла, Макс Чмерковський займається гуманітарною допомогою для українців.

Читайте також

«Я передбачила війну ще у 2014-му»: переможниця Х-фактора AIDA — про життя після вторгнення росіян

«Я передбачила війну ще у 2014-му»: переможниця Х-фактора AIDA — про життя після вторгнення росіян

Україні відмовили у проведенні Євробачення-2023. Заява Суспільного

Україні відмовили у проведенні Євробачення-2023. Заява Суспільного

Тим, хто був вимушений залишити Україну і почати життя за кордоном, Макс радить: «Міграційний процес дуже складний. Всі українці, яких я знаю, бажають повернутися назад. Але не варто жити лише цією думкою, що ось зараз я в іншій країні, проте скоро повернусь. У першу чергу, потрібно зрозуміти, як заробляти, і сфокусуватися не на масштабному: «що ж мені робити», до: «що мені робити сьогодні?», а потім – що робити завтра і наступного тижня».

Макс на власному досвіді знає, як це – переїхати до іншої країни:

«У нас не було грошей. Ми працювали без упину. Люди часто фокусуються на тому, що ось вчора у мене ще була квартира, машина та банківський рахунок, а сьогодні нічого немає. Порівнювати сьогоднішню ситуацію з тим, що було, не треба. Життя – це не фінальний результат, а процес. Потрібно досягати цілей крок за кроком».

Максим Чмерковский

«Україна – вільна країна і має перемогти для того, щоб був мир у світі. І дуже хочеться, щоб війна закінчилась зараз. Сьогодні перемога України – це провал росії. Все має завершитись розвалом незрозумілої держави, яка постійно намагається атакувати, – поділився думкою хореограф. – Це має бути глобальним прикладом і для Китаю, і для інших країн, які вважають такі дії правильним політичним рішенням. Українці сьогодні займають вагоме історичне місце. Ще півроку тому я мусив пояснювати людям різницю між росією та Україною. А вже сьогодні і через сто років Україну ідентифікуватимуть всюди».

Фото: пресслужба, соцмережі

Тарас Цимбалюк
Попередній матеріал

Знову холостяк: актор Тарас Цимбалюк розлучився з дружиною

Ірина Білик
Наступний матеріал

Ірина Білик прокоментувала службу свого ексчоловіка Дмитра Дікусара в ЗСУ

Новини партнерів