Must Do! Що обов'язково потрібно зробити у Дубаї

Дубай
Щоб ви не розгубилися з-поміж багатьох видів відпочинку та розваг, сайт Viva.ua створив список того, що обов'язково потрібно зробити в Дубаї.

Збираючись в чергову подорож, ми завжди діємо за одним і тим же сценарієм: бронюємо квитки та житло, переглядаємо гардероб, стежимо за погодними зведеннями і, звичайно ж , пишемо список того, що необхідно зробити в тому чи іншому місті. Про останній, до речі, дуже важливо подумати заздалегідь. Адже часто, приїжджаючи на відпочинок, ми губимося у величезній кількості розваг та пам'яток. Хочеться встигнути все й одразу! У випадку з Дубаєм, який пропонує незліченні варіанти дозвілля, без списку Must Do не обійтися.

Отже, чим неодмінно потрібно зайнятися після приїзду в Дубай?

Покататися на абрі вздовж затоки

Один з кращих способів вперше познайомитися з містом і насолодитися його красивими видами – сісти на човен, який тут називають "абра" і перетнути бухту Dubai Creek. Це обійдеться вам зовсім недорого (короткочасна подорож коштує всього 1 дирхам), але ви точно закохаєтеся в Дубай та його мікс сучасних та історичних архітектурних ансамблів і зможете побачити Старе Місто.  

Дубай

Спробувати місцеву кухню

Існує думка, що неможливо до кінця пізнати народ і його традиції, якщо не спробувати місцеву кухню. У Дубаї це справжнє задоволення! Багато хто радить почати знайомство з Дубаєм зі страви махбус (пряне м'ясо з рисом) і смачних коржів - хамір і кебаб. Ласуни обов'язково повинні поласувати традиційним близькосхідним десертом - лугаймат.

Дубай
Поторгуватися на ринках

Ринки в Дубаї можна сміливо назвати невід'ємною частиною культури. Звичайно, багатьом українцям похід на ринок складно сприймати як щось цікаве, однак у Дубаї це воістину яскрава та незабутня пригода. Ринки золота та коштовностей, тканин та прянощів – тут кожен знайде щось, що його здивує, порадує та викличе бурю емоцій. Чого тільки варте спілкування з привітними продавцями!

Дубай

Побувати на Palm Jumeirah

The Palm Jumeirah – один із найбільших штучних островів у світі, спроектований у формі пальми. Наймодніші готелі, легендарні курорти, неймовірні краєвиди – все це тут, в одному із найулюбленіших місць відпочинку не лише туристів, а й місцевих мешканців. Як дістатися? Найкраще на машині, але ви також можете скористатися громадським транспортом, а доїхавши до Jumeirah Rd пересісти на монорейку, яка і доставить вас на острів.  

Дубай

Поднятися на Burj Khalifa

Хмарочос Burj Khalifa, що піднявся на висоту 828 метрів, повинен стати одним з головних пунктів у вашій розважальній програмі. Найвища будівля у світі видно з усіх точок міста, але справжню велич цієї громади можна відчути тільки поблизу, а ще краще – . всередині хмарочос. У ясний день з оглядового майданчика на 124-му поверсі відкривається чудова панорама. Перевершити її може, мабуть, лише вид із розкішного лаунжу At The Top Sky Lounge на 148 поверсі.

Дубай

Побачити Dubai Fontains

Dubai Fontains розташований між легендарним хмарочосом Burj Khalifa і знаменитим торговим центром Dubai Mall – це найбільший фонтан у світі, що викидає струмені води на висоту до 150 метрів. Це одне з найпопулярніших (і, що важливо, безкоштовних!) шоу в Дубаї, під час якого веселки, що переливаються всіма кольорами, струмені води поперемінно злітають вгору в такт популярним мелодіям з усього світу.

Дубай

Парк розваг Dubai Parks and Resorts

Чи приїжджаєте ви в Дубай самі або з дітьми, вам просто необхідно відвідати ціле місто розваг – комплекс Dubai Parks and Resorts, який об'єднав кілька тематичних парків. (Legoland Dubai, Bollywood Parks Dubai та Motiongate) та зону Riverland. Переходячи з однієї зони парку в іншу, ви опинятиметеся в новій історичній епосі – від Америки 50-их та давньої Індії до середньовічного французького села та Італії 19-го століття.

Дубай

Прогулятися в районі City Walk

Помилувавшись вдосталь Дубаєм з оглядового майданчика найвищої будівлі у світі – хмарочос Burj Khalifa, вирушайте в розташований неподалік новий район City Walk. Це справжній Лондон у мініатюрі: вздовж вуличок, прикрашених клумбами та декоративними деревами, вишикувалися магазинчики, ресторани, вуличні кафе та готелі у типовому лондонському стилі.

Проте City Walk відомий не тільки своїми гастрономічними і торговими пропозиціями. Тут ви можете відвідати постмодерну мечеть, сходити в кіно або пограти на комп'ютерних атракціонах у парку Hub Zero. У районі City Walk також знаходиться популярний ботанічний сад Green Planet.

Дубай
Поніжитися на пляжах

Приїхати в Дубай і не побувати на пляжі – це злочин. Одні із найкрасивіших пляжів у світі саме тут. Білий пісок, прозора вода, неймовірні краєвиди на нові будівлі – все це ви знайдете на Kite Beach, Jumeirah Beach Park, AlMamzar Beach Park, Sunset Beach, La Mer.

Дубай
</strong >

Сходити на шопінг

350 тисяч квадратних метрів і все це магазини! У Dubai Mall напевно має побувати кожен, хто любить шопінг. Втім, навіть якщо ви не любите довго ходити магазинами, зайдіть всього в парочку і ви точно знайдете щось для себе. До того ж, тут досить часто проходять різні розпродажі, які зроблять ваше дозвілля ще приємнішим. А докладніше про ідеальний шопінг у Дубаї у нашому наступному матеріалі!

дубай

Побачити шоу La Perle

Якщо ви вже покаталися на абрі, спробували місцеві страви, сходили на ринок, відпочили на пляжі, прикупили щось дуже стильне і красиве під час шопінгу і зробили кілька яскравих фото на Palm Jumeirah, залишається лише зайняти чимось вечір. І для цього ідеально підійде водне шоу La Perle.

Вперше представлене 31 серпня 2017 року, шоу авторства знаменитого Франка Драгоне, підкорило серця глядачів і стало предметом для гордості Дубая. У шоу бере участь 65 артистів із 23 країн світу, які виконують танцювальні, акробатичні трюки не лише у повітрі та над водою, а й навіть під водою у спеціально обладнаному басейні. Чого тільки немає у La Perle: неймовірні віражі на мотоциклах, повітряна акробатика, стрибки у воду з висоти 25 метрів, циркові номери! Проходить шоу в районі Al Habtoor City.

Дубай

Насолодитися ввечері в Dubai Opera

Обов'язково заплануйте на один з вечорів похід до оперного театру Дубая. Будівля опери, спроектована в образі футуристичного човна дау, сама по собі є зразком високого мистецтва. На сцені Dubai Opera, розрахованої на 1900 місць, виступають найкращі у світі оперні солісти, симфонічні оркестри, імениті балетні трупи та знамениті театри Бродвею та Вест-Енду.

Дубай

Здається, ми запропонували вам не просто Must Do!, а коротку, але захоплюючу програму для ідеального проведення часу в Дубаї.

Фото: visitdubai.com

Дубай
Попередній матеріал

Must Do! Що обов'язково потрібно зробити у Дубаї

Дубай
Наступний матеріал

Шопінг на будь-який смак: де вигідно скупитися у Дубаї?

Новини партнерів