Закуска з сиром Dorblu — безпрограшний варіант, коли потрібно швидко і смачно. Ми підготували два рецепти, які точно стануть вашими фаворитами. Обирайте: вершково-ніжний, помірно пікантний сир Dorblu у рулетику з манго та хамоном або на брускеті з карамелізованою грушею та креветкою. Або ще краще — два варіанти одразу!
Рулетики з сиром Dorblu, манго та хамоном
Інгредієнти:
- 100 г хамону
- 200 г сиру Dorblu Classic від бренду Käserei Champignon
- 1 стигле манго
- рукола
- бальзамічний соус
Спосіб приготування
- Почистіть манго та наріжте невеликими скибками.
- Сир Dorblu наріжте невеликими скибками.
- Руколу помийте та підсушіть.
- Почергово викладіть на слайс хамону усі інгредієнти та закрутіть у рулетик. Для зручності можна скріпити шпажкою. Готову закуску полийте бальзамічним соусом — і вуаля!
Брускети з сиром Dorblu, карамелізованою грушею та креветкою
Інгредієнти:
- 1 багет або чіабатта
- 200 г сиру Dorblu Classic від бренду Käserei Champignon
- 30 г вершкового масла
- 1 соковита груша
- креветки (по 2 шт. на брускету)
- рукола
- 20 г цукру
- оливкова олія
- сіль та спеції за смаком
Спосіб приготування
- На сухій сковороді підсмажте скибочки хліба з обох боків до золотистої скоринки, попередньо змастивши їх оливковою олією.
- Помийте грушу та наріжте тонкими скибками.
- На сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте цукор, розмішайте до однорідної маси та помішуйте, поки він повністю не розчиниться. Викладіть грушу та карамелізуйте по декілька хвилин з кожного боку.
- Очищені креветки обсмажте на розігрітій олії, 4-5 хвилин з кожного боку. Додайте сіль та спеції за смаком.
- Сир Dorblu наріжте тонкими скибками.
- Почергово викладайте на хліб руколу, сир, грушу та креветки — вуаля, смакуйте та насолоджуйтеся!
«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu
Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.
Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.
Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.
Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.