Купання малюка: поради щасливим матусям від дитячої лікарки та улюбленого Вухастика

Вухастик
Ви вже знаєте, що купання для вашого малятка – це не тільки гігієнічна процедура, але й час для налагодження близьких та емоційних зв'язків між батьками та дитиною.

Спеціалісти підкреслюють, що цей момент важливий для створення почуття впевненості та довіри. Разом з вашою турботою та ніжними обіймами малятко відчуває безмежну любов і близькість, що є важливим фундаментом для майбутніх взаємин.

Забезпечуючи міцний емоційний зв'язок, купання народжує дуже важливі почуття – впевненість та довіру. Багато родин перетворюють купання на своєрідний ритуал з особливою атмосферою ніжності та тепла. Підсвідомо це створюватиме особливий емоційний зв'язок та приємні спогади.

Зробіть купання захопливим та безпечним: вибирайте безпечні іграшки

Зробити купання більш приємним та цікавим допоможуть іграшки для купання. Це можуть бути фігурки тваринок, що плавають, м’які іграшки з присосками, спеціальні водні іграшки зі спецефектами чи музичні іграшки. Обираючи, обов’язково звертайте увагу на безпеку ігрових аксесуарів. Не варто надавати перевагу іграшкам, що вимагають застосування електрики чи батарейок. Вони повинні бути гіпоалергенними та легко митися. Для їх очищення бажано використовувати м'яке дитяче мило. Наприклад, крем-мило «Вухастик» з оливковою олією та екстрактом алое. Воно також дуже делікатно очищує дитячу шкіру, не викликаючи подразнень, тому малюк може самостійно помити свої іграшки, граючись з ними у ванній. Усе дитяче мило «Вухастик» містить у своєму складі зволожувальні інгредієнти, які доглядають за шкірою. Мило має рівень pH, близький до природного кислотно-лужного балансу шкіри, не містить барвників та не викликає алергічних реакцій, тому підходить для малюків з перших днів життя. Мило також можна замінити безпечним для шкіри малюка дитячим шампунем чи гелем. «Вухастик» радить використовувати засоби, котрі не містять ароматизаторів, барвників та агресивних хімічних компонентів. Після миття іграшки промивають під проточною водою. Це дозволить видалити залишки миючого засобу.

Безпека на першому місці: обирайте перевірені та гіпоалергенні засоби для купання, без агресивних ароматизаторів і барвників

Коли мова йде про обрання засобів для купання, важливо враховувати безпеку та здоров'я малятка. Згідно з рекомендаціями експертів, слід обирати гіпоалергенні засоби, які дбайливо очищають ніжну шкіру, не висушуючи її та не подразнюючи.

Яна Ровнер
Лікарка-педіатр ISIDA clinic
Яна Ровнер
Поради експерта

  • Поради Яни Ровнер, лікарки-педіатра ISIDA clinic, щодо вибору засобів для купання новонароджених

Дитина народжується з недостатньо розвиненою системою терморегуляції, тому дуже важливо дотримуватись оптимальних умов під час купання. Температура повітря в кімнаті для новонародженого повинна коливатися від 20°C до 23°C, а вологість повітря - від 50% до 70%. Заходи безпеки містять уникання перегрівання та переохолодження, а також використання тільки перевірених засобів для купання. Варто також пам’ятати, що шкіра новонародженого - тонка і чутлива. Підтримка її здоров'я важлива для профілактики різних захворювань та формування гігієнічних навичок. Для правильного догляду необхідно враховувати особливості шкіри та слідувати порадам експертів. Уважно подивіться на склад засобів для купання немовлят, там не повинно бути шкідливих інгредієнтів: формальдегіду, сульфатів, парабенів, силіконів, штучних ароматизаторів та інших хімічно агресивних речовин. 

  • Поради від «Вухастика» і педіатра: догляд за шкірою дитини - новий рівень турботи

“Вухастик” рекомендує використовувати спеціальні засоби для догляду, такі як: дитячий засіб для купання, дитячий шампунь та мило, оскільки вони підтримують природний баланс шкіри. У складі дитячих продуктів «Вухастик» - лише безпечні натуральні засоби, що зберігають pH шкіри, захищають її від агресивного впливу зовнішнього середовища. Уся продукція розрахована на дітей з перших днів життя, перевірена висококваліфікованими фахівцями та враховує усі особливості шкіри малюків.

Для надчутливої шкіри ми створили додаткову серію доглядової косметики, під час виробництва якої компанія повністю відмовилася від використання ароматизаторів та барвників. У новій серії матусі знайдуть шампунь для волосся, рідке мило та засіб для миття дитячого посуду.

Купання часто перетворюється на сімейний ритуал, який приносить задоволення всім його учасникам. Усі батьки знають, що вечірня ванна підвищує і покращує апетит, часто налаштовує малечу на спокійний сон. Проте, якщо ваша дитина після купання почувається більш активною або збуджується, варто перенести щоденні гігієнічні процедури на ранковий або обідній час. Це допоможе випрацювати адекватний режим дня для всієї родини.

Під час купання розмовляйте з малюком, а з 3-х місяців грайте з ним, використовуючи іграшки для ванни. Створюйте доброзичливу атмосферу. Обов’язково приділяйте особливу увагу складочкам та важко доступним місцям. Використовуйте засоби для купання “Вухастик”, що підтримують захисний баланс шкіри та зменшують її подразнення. Уникайте потрапляння води в очі, тому, що захисне миготіння до 4-х місяців розвинене недостатньо. Використовуйте шампунь для миття голівки, коли у крихітки пушок зміниться на волосся. Після купання промокніть голівку і шкіру немовляти м'яким теплим рушником з натуральної тканини. Не можна шкіру новонародженого розтирати при обсушуванні, оскільки вона дуже чутлива і вразлива.

  • Порада Яни Ровнер, лікарки-педіатра ISIDA clinic

Відповідно до міжнародних гігієнічних стандартів, новонароджених і дітей перших місяців життя варто купати з миючими засобами не частіше 1-2 разів на тиждень, а підмивати та вмивати тоді, коли це необхідно. У інші дні для ванни достатньо звичайної води. Це запобігатиме алергічним захворюванням та пересушуванню шкіри, а також створить умови для формування природного захисного бар'єру малюка і формування імунітету. За відсутності протипоказів та особливих рекомендацій купати дитину можна вже в перший день після виписки з пологового будинку, не чекаючи поки загоїться пупкова ранка.

  • Поради від «Вухастика»: безпека на першому місці

Багатьом батькам складно орієнтуватися серед широкого вибору дитячої доглядової косметики, тож радимо в першу чергу звертати увагу на виробника і склад продукції, а також на запах та консистенцію мийних засобів. Вони не повинні мати агресивних ароматів, токсичних кольорів, бути занадто рідкими чи тягучими. Для догляду за малюком вам передусім знадобиться мило, шампунь та засіб для купання. Бажано обирати засоби з натуральними добавками, наприклад, м'який дитячий шампунь з пантенолом та алое або вітамінний дитячий шампунь з пантенолом та обліпихою. Також український бренд «Вухастик» радить використовувати дитячий шампунь-кондиціонер з екстрактом ромашки та дитячий засіб для купання з виноградом та алое. Ці засоби зроблять догляд за малюком не тільки приємним, а й безпечним та здоровим. Сертифіковані рецептури та контроль усіх етапів виробництва у власній лабораторії гарантують, що кожна партія продукції “Вухастик” відповідає високим стандартам. Усі рецептури продукції пройшли перевірку та затвердження Науковим центром превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. академіка Л.І. Медведя МОЗ України.

Безпечність та висока якість продукції, а також ціна, яка суттєво конкурує з міжнародними брендами, роблять продукцію ТМ Вухастик оптимальним вибором для догляду для всієї родини

"Вухастик" - це не просто бренд для малят. Це символ української якості, уваги до деталей та безмежної любові до наших дітей. Обирайте українське, обирайте "Вухастик".

подарунки
Попередній матеріал

Що подарувати на 8 Березня у 2024 році: 10 ідей подарунків

вигорання
Наступний матеріал

8 ознак емоційного вигорання на роботі: як впоратися з синдромом

Новини партнерів