Що почитати українською? Топ-5 книг від Віталіни Біблів

книги
Акторка серіалу «Будиночок на щастя» (Новий канал) поділилася улюбленими творами українських авторів.

Акторка Віталіна Біблів вирішила порадити літературу, яку обожнює перечитувати.

– Люблю ці книги! Зачитувалася твором «Фелікс Австрія». Обожнюю «Червону книгу Гаріка», коли мені сумно. А якщо хочеться романтики, то візьміть «Життя після смерті Маші звичайної». Тож ловіть добірку моїх найулюбленіших! Раджу їх прочитати кожному, – каже зірка.

  • «Фелікс Австрія», Софія Андрухович

Про що книга?

Дія роману розгортається в 1900 році в Станиславові (зараз Івано-Франківськ). Головними героїнями є панянка Аделя та її подруга-служниця Стефанія. За сюжетом, їхні життя зв’язані ще з дитинства. Після пожежі, в якій загинули батьки Стефи, тато Аделі вирішив її прихистити. І відтоді дівчата разом росли, мріяли та будували плани. Та настає момент, коли Аделя і Стефа починають заважати одна одній розвиватися й жити далі.

  • «Століття Якова», Володимир Лис

Про що книга?

Головний герой Яків Мех за свій сторічний вік пережив п’ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, гітлерівську Німеччину, сталінський СРСР. І дожив до держави Україна. Чекаючи на ювілей, Яків ще раз згадує своє життя. З глибини пам’яті виринає його кохання, біль втрати, радощі й горе в родині, круговерть війн та режимів.

  • «Червона книга Гаріка», Гарік Корогодський

Про що книга?

У третьому томі з серії «...історії єврейського хлопчика» бізнесмен і меценат записує найцінніші спогади: про рідних, перший великий бізнес та перші великі проблеми. Під час прочитання книги ви нібито завітаєте в гості до Гаріка Корогодського та поживете разом із бізнесменом та його сім’єю.

  • «Життя після смерті Маші звичайної», Ольга Навроцька

Про що книга?

Герої цього фентезі переконані, що їхні життя можуть тривати вічність. Однак приводом для сумнівів стала поява смертної дівчини Маші. Усе свідоме життя вона поринала у фантастичні світи, які відтворювала у малюнках. Настає день, коли звичайній Маші доводиться обирати між життям і коханням.

  • «Молоко з кров’ю», Люко Дашвар

Про що книга?

Події роману охоплюють 1941-2007 роки. Головні герої Маруся і Стьопа кохають одне одного з 12 років, але бути разом не можуть. Їм постійно заважають: географічно-політичні й військові обставини, далекі та близькі родичі, заздрісні сусіди й вороги.

Читайте також

Злата Огнєвіч порадила, яку книгу варто почитати під час війни

Злата Огнєвіч порадила, яку книгу варто почитати під час війни

Топ-8 книг від Наді Дорофєєвої: про життя, кохання, натхнення і розвиток

Топ-8 книг від Наді Дорофєєвої: про життя, кохання, натхнення і розвиток

Фото: Depositphotos

Дженніфер Лопес і Бен Аффлек
Попередній матеріал

Фантастичний будинок! Дженніфер Лопес і Бен Аффлек купили маєток своєї мрії

Michelle Andrade
Наступний матеріал

8 способів боротьби зі стресом від Michelle Andrade: щоденні звички, які тримають в тонусі

Новини партнерів