Правила dolce vita від Fiorelli: 5 корисних речей, яких ми можемо навчитися в італійців

Правила dolce vita
Італійці — довершені майстри у мистецтві жити в моменті та насолоджуватися життям тут і зараз.

Звісно, ніхто не ідеальний, однак саме у вмінні «заземлитися» і відчути щастя, напевно, їм немає рівних. Тож чому б не взяти кілька уроків італійського лайфстайлу під назвою dolce vita?

Правило 1. Пам’ятати, що життя — це не тільки робота

Коли навколо все несеться, дуже складно пригальмувати, відірватися від роботи і натиснути кнопку hold у гонитві за досягненнями. Однак італійці не змушують себе бути продуктивними щохвилини. Вони завжди знаходять час на відпочинок: відриваються від екранів комп'ютерів та смартфонів, щоб подивитися навколо і перекинутися з колегою парою слів про новий хітовий серіал Netflix, знятий на Сицилії, або нещодавній футбольний матч. Спокійний та розмірений темп життя — ось що насправді важливо.

Правило 2. Приділяти багато часу сім'ї та друзям

Сім'я та друзі — це фундамент життя італійців. Обіди і вечері в компаніях близьких людей, прогулянки і гучні посиденьки за келихом вина — усе це важливі складові італійської повсякденності.

Правило 3. Вино для італійців — основа життя у стилі dolce vita

Деколи здається, що вино тече по венах італійців. Вони п'ють його на обід, вечерю і поміж щоденними справами. Варто зазначити, що для них вино — це не алкогольний напій у буквальному сенсі слова. Це щось на зразок запоруки «смачного життя»: це і є та сама dolce vita, про яку знімають фільми і пишуть музику.

Звісно, італійці вміють не лише смакувати вино, але й блискуче його виготовляти. Італійські ігристі вина та напої Fiorelli, які були виготовлені у П’ємонті, завоювали в Україні неабияку популярність і стали лідерами продажу.

Бренд Fiorelli належить заводу Тоsо, вина якого визнані в цілому світі. Секрет успіху — в якості. Під час їх виготовлення суворо дотримуються усіх італійських стандартів. Fiorelli — це поєднання якості, витонченого дизайну та приємної ціни. Тому вже кілька років поспіль українці обирають Fiorelli партнером усіх свят, визначних дат, пам'ятних митей. Легке та освіжаюче ігристе підтримає і гучну вечірку, і тихе сімейне застілля.

В асортименті Fiorelli є все, чого душа бажає: сухі ігристі вина (Prosecco, Brut та Brut Rose), солодкі (Moscato та Asti), ігристі напої Fragolino (Bianco, Rosso, Pesca, Dry) та готовий коктейль Spritz.

До речі, у 2020 році з’явилось перше у світі безалкогольне Fragolino. Безалкогольне ігристе Fiorelli Fragolino Bianco — чудова альтернатива святкового напою для тих, хто не вживає алкоголь. Якщо ви слідкуєте за фігурою, ведете активний та здоровий спосіб життя, але водночас любите вечірки і компанії, тоді ігристе без вмісту алкоголю — саме для вас. Fiorelli Fragolino Bianco вирізняється легким, освіжаючим смаком з нотками суниці. А ще як бонус — його можна вживати за кермом.

Безалкогольне ігристе Fiorelli Fragolino Bianco

Також одним із найпопулярніших жіночих вин вважається рожеве ігристе. Fiorelli Brut Rose має освіжаючий і яскравий смак з ніжними нюансами червоних ягід, який чудово доповнюють сири і морепродукти. Любителям такого поєднання підійде рожевий ігристий брют ніжно-коралового кольору. Це неймовірний аромат, в якому гармонійно сплелись квітково-фруктові відтінки. Чудово підходить дівчатам та любителям споглядати захід сонця.

Fiorelli Brut Rose

Якщо ви обожнюєте святкування у гучній компанії, а також м’які сири, морепродукти та легкі салати, тоді італійський брют — це ідеальне рішення. Біле сухе ігристе вино Fiorelli Brut має елегантний, ніжний аромат з нотками зеленого яблука. Вирізняється освіжаючим смаком з відтінками агрусу та айви.

Біле сухе ігристе вино Fiorelli Brut

Правило 4. Ставитися до їжі серйозно

Ви запитаєте, як італійцям вдається пити так багато вина? Відповідь проста: вони багато їдять. Але жодних перекусів похапцем, на ходу або, боронь Боже, перед екраном комп'ютера! Прийом їжі для італійців — це справжній ритуал і можливість розслабитися в компанії близьких людей, поговорити про все на світі й отримати істинну насолоду. Тут ніхто не буде корити себе за пасту або джелато. Життя занадто коротке!

Правило 5. Не приховувати своїх емоцій

Усім відомо, що італійський народ дуже емоційний та експресивний. Вони не приховують своїх почуттів, не тримають переживання всередині себе, говорять прямо й відверто. Усе це — чесність із собою та оточуючими. А ще це один із проявів внутрішньої свободи, без якої неможливе по-справжньому щасливе життя.

Читайте також

Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

Східний гороскоп на 2023 рік для всіх знаків зодіаку

Східний гороскоп на 2023 рік для всіх знаків зодіаку

Даша Астаф’єва
Попередній матеріал

Даша Астаф’єва розповіла, як долає стрес: «Це стало для мене відкриттям»

8 Березня
Наступний матеріал

Подарунки на 8 Березня: ідеї, що подарувати подрузі, мамі та коханій дівчині