Топ-10 найкращих серіалів усіх часів: детективи, кримінал і про любов

Кадр з серіалу "Секс і місто"
Хороший серіал - як сеанс психотерапії, покращує настрій та дає можливість знайти нові сенси в житті. Або ж навчає, виховує правильні цінності та змушує задуматися над важливими речами.

Серед тисяч серіалів буває складно знайти щось вартісне та гідне уваги. А все тому, що губишся у жанрах, сюжетах і акторах. Видання Viva! зібрало 10 найкращих серіалів різних років, серед яких є як легкі веселі кінороботи, так і пізнавально-повчальні.

«Друзі»

Рік випуску: 1994-2004

Жанр: комедія

Актори: Дженніфер Еністон, Кортні Кокс, Ліза Кудроу, Метт Леблан

 

Культовий серіал про життя шести друзів, які живуть у Нью-Йорку, вже став класикою американського кінематографа. Простий сюжет, талановиті актори та обговорення злободенних тем підкорили глядачів по всьому світу.

Кожен головний герой серіалу має свої особливості, звички та захоплення. Але їх обʼєднують одні й ті ж питання: пошук роботи, особисте життя та власна реалізація. От вони й діляться одне з одним власними проблемами та хвилюваннями.

До того ж Рейчел з Монікою та Джої з Чендлером мешкають у сусідніх квартирах, відповідно вони постійно бачаться та веселяться. У друзів виникає маса кумедних і безглуздих ситуацій, які викликають усмішку.

«Чорнобиль»

Рік випуску: 2019

Жанр: історична драма

Актори: Джаред Гарріс, Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Пол Ріттер

Вибух на Чорнобильській атомній електростанції 1986 року - це катастрофа світового масштабу, яку неможливо забути. Тож у серіалі головні герої намагаються зʼясувати, що стало причиною трагедії та як це вплине на життя майбутніх поколінь.

Кожен з них тривалий час досліджує всі обставини катастрофи, у тому числі провину радянського керівництва у цих жахливих подіях. Дослідники повинні озвучити уряду, що призвело до головного техногенного лиха 20 століття.
Протягом 5 серій глядачі спостерігатимуть за тим, як відбулась масштабна аварія на ЧАЕС та які наслідки вона спричинила. Цікаво, що фільм створювала команда з Великої Британії та США.

«Гра престолів»

Рік випуску: 2011-2019

Жанр: історична драма

Актори: Шон Бін, Джейсон Момоа, Ліна Гіді, Емілія Кларк

Американський телеканал НВО зняв це видатне фентезі за мотивами романів «Пісня льоду й полум'я» американського письменника Джорджа Р. Мартіна. Серіал налічує аж 8 сезонів, протягом яких глядачі спостерігатимуть за боротьбою за владу у величезному королівстві.

Мати владу захоче кожен, зокрема, королева Серсея Ланністер, котра готова пожертвувати всім, щоб бути на Залізному троні. Але у неї є чимало суперників, серед яких - Станніс Баратеон, котрий готується до війни.

Боротьба буде кривавою, сповненою цинічних інтриг і жорстоких вбивств. Аудиторія перебуватиме в напрузі з серії - до серії, аж до фіналу розправи. 

«Теорія великого вибуху»

Рік випуску: 2007-2019

Жанр: комедія

Актори: Джонні Галекі, Джим Парсонс, Кейлі Куоко, Саймон Хелберг

Чудово відпочити після важких робочих буднів допоможе цей ситком про двох друзів-науковців - Шелдона та Леонард. Вони - дуже розумні та добре обізнані у тому, з чого створений наш Всесвіт і як відбуваються різні фізичні процеси. Однак товариші й гадки не мають, як комунікувати з іншими людьми, а особливо з жінками.

Аж раптом по сусідству до хлопців поселяється приваблива дівчина Пенні. Леонард одразу закохується в красуню та мріє про стосунки з нею. А от Шелдон скептично за цим спостерігає та не вірить, що у друга може щось вийти.

«Секс і місто»

Рік випуску: 1998-2004

Жанр: комедія

Актори: Сара Джессіка Паркер, Кім Кетрол, Крістін Девіс, Синтія Ніксон

Сильне та справжнє кохання - мрія багатьох людей по всьому світу, у тому числі й Керрі Бредшоу, головної героїні серіалу. Вона всім серцем прагне знайти чоловіка, з яким буде щасливою. Жінка працює журналісткою у Нью-Йорку, маючи власну колонку, під назвою «Секс і місто». Там вона пише про труднощі жінок на основі життєвих історій.

Керрі має трьох найкращих подруг, кожна з яких по-різному ставиться до чоловіків. Наприклад, Саманта не вірить у глибокі почуття, тож надає перевагу випадковим зв’язкам. Шарлотта прагне якомога швидше вийти заміж за перспективного чоловіка, але потрапляє геть не на таких.

Тоді як Міранда - настільки сильна та домінантна особистість, що не може знайти собі гідного партнера. Так, Керрі таки зустрічає ідеального в її розумінні чоловіка. Але стосунки з ним складаються зовсім непрості. 

«Пуститися берега»

Рік випуску: 2008-2013

Жанр: кримінальна драма

Актори: Браян Кренстон, Аарон Пол, Анна Ганн, Дін Норріс

 

Рак - не вирок, саме так намагається мислити звичайний вчитель хімії Волтер Уайт, який дізнається про складний діагноз. Попри те, що чоловік має сина з інвалідністю та дружину при надії, він думає, як йому розвʼязати цю проблему. Для того, щоб заробити кошти на себе та родину, Волтер влаштовується на автомийку. Під час роботи він нерідко бачиться зі своїми учнями, які з нього глузують.

Усе змінює зустріч із колишнім учнем - Джессі Пінкманом, якого Уайт колись відрахував зі школи. Це стається під час облави будинку, де виявляють лабораторію з виготовлення метамфетаміну. Учителю втрачати вже нічого, тож йому спадає на думку цікава ідея - самому створювати наркотики та продавати їх разом з колишнім учнем…

«Спадкоємці»

Рік випуску: 2018-2023

Жанр: драма

Актори: Ніколас Браун, Браян Кокс, Кіран Калкін, Пітер Фрідман

Серіал знайомить нас з історією власника медіаімперії - Логана Роя, чоловіка доволі домінантного та прагматичного. Так, витративши купу років на створення потужної компанії, управлінець думає, кому передати її у спадок. Адже бізнес потребує ребрендингу та нових ідей для його просування.

Одним із претендентів на місце керівника є син Логана - Кендалл Рой. Хлопець усіма силами намагається проявляти себе якнайкраще, але батько не поспішає віддавати йому медіабізнес. До того ж Кендалл має конкурентів - своїх братів і сестер.

«Доктор Хаус»

Рік випуску: 2004-2012

Жанр: детектив

Актори: Г'ю Лорі, Омар Еппс, Роберт Шон Леонард

Братися за лікування навіть безнадійних випадків цілком під силу досвідченому медику - Грегорі Хаусу. Чоловік керує командою лікарів, які займаються діагностикою складних захворювань.

Доктор Хаус здатен проводити рідкісні операції, щодня рятуючи людські життя. Цим можна завдячувати прагматичному та цинічному характеру головного героя, який допомагає йому зберігати холодний розум у непростих ситуацій.

Водночас повна відсутність емпатії та певна соціопатія позначається на його стосунках з іншими. І за несподіваними проявами доктора Хауса дуже цікаво спостерігати, тож не засумуєте.

«Чому жінки вбивають»

Рік випуску: 2019-2022

Жанр: кримінальна драма

Актори: Люсі Лью, Джинніфер Гудвін, Кірбі Гауелл-Баптист, Александра Даддаріо

Сама назва серіалу вже інтригує, тому хочеться швидше дізнатися відповідь на це питання. Варто сказати, що сюжет кінороботи є дуже нестандартним та цікавим. В основі сюжету - історії трьох незнайомих між собою жінок, які спокійно та щасливо живуть.

Аж раптом одна з них, домогосподарка Бет Енн Стентон виявляє, що обранець зраджує їй з офіціанткою. Через певний час модниця Симона Гроув дізнається, що її чоловік - гей. Проходить певний період, і вже адвокатку Тейлор Хардінг чекає така ж сама доля - зрада коханого.

І всі ці події відбуваються в одному будинку з різницею у понад 20 років. Такий розвиток подій непокоїть героїнь, тож вони бажають помсти.

«Форс-мажори»

Рік випуску: 2011-2019

Жанр: драма

Актори: Гебріел Махт, Сара Рафферті, Меган Маркл, Рік Гоффман

Юридична сфера вимагає високого інтелекту, досконалого знання законів і бездоганної репутації. Щодо останньої вимоги, то головний герой - Майк Росс має певні проблеми. Його відраховують з університету через дрібне шахрайство - продаж результатів тестів з математики.

Одного разу під час втечі від поліції, хлопець опиняється у готелі, де проводять співбесіди до потужної юридичної компанії. Відомий та досвідчений адвокат Гарві Спектр зацікавлюється кмітливим і амбіційним юнаком, тож бере його у команду. Водночас Майк не має відповідної освіти, яка є обов’язковою вимогою для роботи у фірмі.

Тут і починається найцікавіше: чи зможе головний герой втриматися на посаді між досвідченими колегами, які вже знають про його секрет?

Цікаво, що одну з головних ролей виконала дружина принца Гаррі - Меган Маркл. Тож глядачі зможуть насолодитися відмінною грою колишньої особи королівської родини.

Читайте також

7 найкращих французьких комедій, які покращать ваш настрій

7 найкращих французьких комедій, які покращать ваш настрій

Інтригують з першої хвилини: 7 найкращих британських серіалів

Інтригують з першої хвилини: 7 найкращих британських серіалів



Фото: Кадр з серіалу "Секс і місто"

Відео: Youtube

Кадр з серіалу "Корона"
Попередній матеріал

Інтригують з першої хвилини: 7 найкращих британських серіалів

Лілі Коллінз
Наступний матеріал

Усе, що потрібно знати про Лілі Коллінз – зірку провокативного трилер-горору «МаХХХін»

Новини партнерів