Інтригують з першої хвилини: 7 найкращих британських серіалів

Кадр з серіалу "Корона"
Велика Британія асоціюється з королівською родиною, витонченим гумором і сталими багаторічними традиціями. Так і британське кіно вражає своєю естетикою, динамічними сюжетами та блискучою грою акторів.

Англійці, безперечно, вміють створити якісний кінопродукт, який жваво обговорюватимуть у всьому світі. Вони майстерно підбирають акторів, створюють складні декорації та продумують сюжети, які захоплюють з перших хвилин. Видання Viva! зібрало 7 найкращих серіалів британського виробництва, які вас вразять.

"Абатство Даунтон"

Рік випуску: 2010-2015

Жанр: драма

Актори: Мішель Докері, Меггі Сміт, Хʼю Бонневілль, Лора Кармайкл

Серіал переносить нас у 20 століття, події якого розгортаються в історичному графстві Йоркшир, що в Англії. Під прицілом - аристократична родина Кроулі та їхня прислуга. Річ у тім, що граф Кроулі не має, кому передати у спадок розкішний маєток і свій титул. Тому що головні спадкоємці загинули у катастрофі на "Титаніку".

Очікується, що все багатство перейде розумній та кмітливій доньці графа - Мері. Але чоловік не має наміру цього робити. Натомість все майно може дістатися загадковому родичу, якого ніхто не бачив.

Боротьба за владу та гроші буде розгортатися з небаченими інтригами у родині. Розкішні костюми, атмосфера аристократичної Англії та бездоганна гра акторів - це те, що вас чекає під час перегляду серіалу.

"Шерлок"

Рік випуску: 2010

Жанр: детектив

Актори: Бенедикт Камбербетч, Мартін Фріман, Уна Стаббс, Руперт Ґрейвз

Це екранізація книг англійського письменника Артура Конана-Дойля про Шерлока Холмса у жанрі кримінальної драми. Дійство відбувається у Великій Британії. Доктор Джон Ватсон повертається з війни в Афганістані в Лондон. Він починає орендувати помешкання разом із Холмсом. Чоловіки розкривають найзаплутаніші злочини, допомагаючи місцевим правоохоронцям. Водночас детективи діляться моментами з розслідувань у персональному блозі.

На шляху до викриття злочинців у Ватсона та Шерлока буде чимало перепон, бо вони матимуть справу з непростими історіями. Тож глядачі спостерігатимуть за несподіваними поворотами сюжету, які триматимуть у напрузі від серії - до серії. Приготуйте попкорн, бо буде дуже цікаво та динамічно.

"Корона"

Рік випуску: 2016 - 2022

Жанр: історична драма

Актори: Клер Фой, Олівія Колман, Імельда Стонтон, Метт Сміт

 

Цей серіал вже став візитною карткою британського кінематографа. Усі, хто цікавиться королівською родиною, обовʼязково мають переглянути цей шедевр. Актори максимально подібні до своїх героїв, сюжет побудований на реальних подіях, а костюми та локації вражають своєю розкішшю.

У основі сюжету - одна з найпомітніших фігур сучасності, королева Єлизавета. Глядачі бачитимуть її шлях від молодого й до зрілого віку. На долю Єлизавети випало зійти на престол у важкий час для Великої Британії. Адже у владі немає політичної єдності, а економіка перебуває на межі краху. Тож королева зіштовхується з серйозними викликами, але не здається перед обставинами. Глядачі зможуть побачити багатогранність характеру Єлизавети у різних ситуаціях для того, щоб вберегти Велику Британію від занепаду.

"Гострі картузи"

Рік випуску: 2013-2022

Жанр: кримінальна драма

Актори: Кілліан Мерфі, Сем Ніл, Гелен МакКрорі, Аннабелль Волліс

Памʼятаєте це відчуття, коли серіал захоплює з перших хвилин? Так-от, воно неодмінно виникне у вас під час перегляду "Гострих картузів". До вашої уваги - історія бандитського угруповання Шелбі, яке працює в англійському місті Бірмінгем.

Головний герой Томас, якого зіграв володар "Оскару" Кіліан Мерфі, повертається в рідне місто після участі у Першій світовій війні. Разом зі своїми родичами він керує вуличною бандою, в арсеналі якої є велика кількість зброї. Свої ножі злочинці тримають зашитими у картузах (кашкетах). Угруповання, що займається азартним бізнесом, швидко стає впливовим і встановлює в місті свої правила. Але новий очільник поліції має намір ліквідувати цей клан. Цікаво, чим це закінчиться.

"Чорне дзеркало"

Рік випуску: 2011-2023

Жанри: фантастика, драма, трилер

Актори: Ганна Джон-Кеймен, Деніел Калуя, Тобі Кеббелл, Рорі Кіннір 

Технології продовжують розвиватися з кожним днем все активніше. Гаджети заполоняють наш простір: телевізори, ноутбуки, планшети, телефони давно стали звичними атрибутами кожної сучасної людини. Тому не дивно, що ці пристрої володіють про нас більшою кількістю інформації, аніж рідні чи друзі.

Серіал у жанрі наукової фантастики пропонує нам побачити, що може статися у майбутньому під впливом новітніх технологій. Деякі моменти можуть викликати подив і несприйняття, бо видаються надто нереалістичними. Утім, все це може стати реальністю, якщо люди не переглянуть свої цінності…

"Сексуальна освіта"

Рік випуску: 2019-2023

Жанри: драма, комедія

Актори: Ейса Баттерфілд, Емма Макі, Шуті Гатва, Джилліан Андерсон

Цей британський серіал порушує проблему статевого виховання серед учнів середньої школи. В центрі сюжету - підліток Отіс, якому нічого не клеїться з дівчатами. На нього ніхто не звертає увагу або просто вважає другом. Через це хлопець робить акцент на навчанні.

Однак, цікавим є те, що його мати - Джин Мілберн є професійним сексологом, тому хлопець знає все про інтим все. Тож одного разу Отіс допомагає хулігану з його сексуальними проблемами, а на заміну хоче, щоб той відчепився від його товариша. Здатність давати корисні поради щодо інтиму помічає однокласниця Отіса, Мейв Вайлі. Вона підказує хлопцю цікаву ідею - давати платні консультації щодо сексуальних проблем. Таким чином, школярі починають спільний бізнес, який набирає обертів.

"Картковий будинок"

Рік випуску: 2013-2018

Жанр: драма

Актори: Кевін Спейсі, Робін Райт, Кейт Мара, Корі Столл

Динамічні політичні ігри у владі Великої Британії - головна тема серіалу "Картковий будинок". Він знятий за мотивами однойменного твору британського письменника та політика Майкла Доббса. Глядачі спостерігатимуть за історією цілеспрямованого конгресмена від Демократичної партії - Френка Андервуда.

Чоловік домовляється з політиком Гарретом Вокером, що допоможе йому стати президентом США. Натомість Вокер повинен допомогти Андервуду стати державним секретарем. Френк виконує свою обіцянку, а Гаррет - ні. Роздратований Андервуд бажає помститися опоненту за те, що той так вчинив з ним. У цьому йому допомагатиме прагматична дружина. У хід підуть всі засоби: брехня, плітки, зради та навіть вбивства.

Читайте також

7 іспанських серіалів, які захочеться дивитися до кінця

7 іспанських серіалів, які захочеться дивитися до кінця

7 найкращих французьких комедій, які покращать ваш настрій

7 найкращих французьких комедій, які покращать ваш настрій

Фото: Кадр із серіалу "Корона"

Відео: Youtube

Елізабет Дебікі
Попередній матеріал

Краса по-австралійськи: 7 найкращих ролей Елізабет Дебікі

Новини партнерів