Модні брови-2024 та антитренди у нарощуванні вій: поради експертки з Нью-Йорка Дарини Подчерняєвої

Дарина Подчерняєва
Про те, які брови будуть у тренді найближчими роками та як за допомогою дизайну вій зробити обличчя молодшим, ми поговорили з українським майстром Дариною Подчерняєвою, яка живе і працює в США.

Титулований спеціаліст з нарощування вій, майстер-бровист, викладач, власниця студії краси Beautyzone.NYC у Брукліні Дарина Подчерняєва поділилася з нами цінними б’юті-лайфхаками, актуальними трендами й антитрендами. І, звісно, ми розпитали її про життя та кар’єру в Нью-Йорку й місцеві тенденції.

Що не можна робити з нарощеними віями, які брови незабаром стануть наймоднішими, чи ходять чоловіки у б’юті-салони — про все це в інтерв’ю.

Дарина Подчерняєва

— Як ви опинилися у Нью-Йорку? Чому обрали саме це місто і чим воно вас привабило?

Вперше я потрапила в Нью-Йорк у 2016 році — приїхала на навчання в Make Up For Ever Academy. На той час я працювала в Україні візажистом та стилістом і хотіла отримати новий досвід, знайомства й взагалі побачити американський маркет — який попит і що там популярне. Упродовж двох тижнів навчання мені дуже сподобався Нью-Йорк, тому що тут є дуже багато можливостей і ти дійсно можеш досягти будь-якої мети. Багато людей, великий попит на різні послуги. Якщо ти справді чогось прагнеш, то зможеш цього досягти, адже немає жодних перешкод. І взагалі Нью-Йорк — класне місце для розвитку: можна отримати безліч знайомств у різних галузях. Тут є всі, і Нью-Йорк цим дуже приваблює. Чимось він схожий на Київ, у якому я зростала. Це теж швидке місто, де всі так само кудись поспішають, кудись запізнюються, в усіх мало часу, все працює 24/7. Тому Нью-Йорк для мене — класне місце. Звичайно, є певні мінуси, але загалом він чудовий.

— Чи відрізняються б’юті-тренди в Америці та Україні?

В Україні, на мою думку, тренд — це натуральність. Наші дівчата хочуть виглядати більш природно, натурально і водночас гарно, прагнуть підкреслити свою красу. В Америці тренди трохи відрізняються, але, що цікаво, відрізняються вони навіть між собою всередині країни — тут представлені різні нації, дуже багато культур і у кожної є свої популярні тренди на ті ж вії чи брови. Саме тому я б не стала виділяти один певний напрямок. Різні нації потребують різного сервісу. Хтось полюбляє дуже довгі та об’ємні вії, інші — щоб усе виглядало натурально, і їх це влаштовує.

Відмінність полягає ще й у тому, що в Україні важливу роль відіграє якість, а в Америці люди наразі не зовсім розуміють, що таке якість. Зараз сюди приїхало багато майстрів з України, і американці починають бачити, що таке дійсно якісний б’юті-сервіс — нарощування вій, корекція, фарбування чи ламінування. Вони починають усвідомлювати, що якість все-таки має значення, адже вії будуть носитися довше, виглядати набагато ліпше, будуть більш комфортними і не викликатимуть подразнення очей.

Звісно, в Україні набагато якісніші б’юті-процедури. Ми стараємось заводити якість на американський ринок, і нам це вдається, адже в США відкрили багато українських салонів.

— Якими досягненнями у своїй кар’єрі ви найбільше пишаєтесь?

Я брала участь у чемпіонатах міжнародного класу, виступала суддею, а також працювала на Нью-Йоркському тижні моди як візажист. Ще одним важливим досягненням стало те, що я відкрила власну б’юті-студію в Брукліні, чим дуже пишаюсь. Зараз це основна справа, якою я займаюсь і докладаю до неї максимум зусиль.

Я почала кар’єру в Нью-Йорку у 2016-2017 роках і за цей час багато де брала участь. Проводжу тренінги з нарощування вій, ламінування вій та брів, а також маю свою унікальну методику, за допомогою якої результат тримається довше й виглядає гарно навіть на 3-му тижні після процедури. Моя авторська методика з ламінування брів користується попитом серед студентів, адже вона допомагає клієнтам відрощувати брови, навіть якщо до цього у них був невдалий досвід. Брови стають більш структурованими та виглядають ідеально впродовж довгого періоду.

Одним із дійсно класних досвідів була робота у відомому салоні Warren Tricomi на П'ятій авеню в готелі «Плаза». Це знаменитий салон, і ми з його власником Едвардом Трикомі працювали разом, робили фешншоу — він відповідав за волосся, я — за макіяж. Ми готували моделей для Daily Front Row, робили зйомки для деяких журналів. Було дуже цікаво працювати з такою досвідченою людиною, як Едвард, і взагалі це винятковий досвід роботи у найвищому сегменті найтоповіших зірок. Клієнти там — люди непрості, але мати за плечима таку практику надзвичайно цінно.

— Чи можете ви «побачити» погану роботу? Де її межа?

Так, звичайно. Як майстер і людина, яка бачить дуже багато клієнтів та робіт інших майстрів, я можу побачити погано виконану роботу. На жаль, таких випадків тут є багато, тому що іноді люди хочуть зекономити трохи грошей і йдуть у салони, де послуга дешевша, але не така якісна. Якщо ми говоримо, наприклад, про нарощування вій, то часом це може бути плачевний результат: внаслідок поганого сервісу людина може втратити свої натуральні вії, отримати опік ока або сильне подразнення, коли шкіра свербить, і людина починає сама видирати вії просто від того, що вони дискомфортні та чухаються.

А щодо межі… Насправді в Нью-Йорку є випадки настільки поганого сервісу, що межі просто немає (усміхається). Одного разу клієнтка прийшла до мене на процедуру з минулим сетом від попереднього майстра, і всі її вії були склеєні докупи одним кластером. Я була шокована, адже не розуміла, як усе це знімати з її натуральних вій, щоб зберегти хоч якусь їх кількість. Тож можна зробити вії за 20 доларів, але, найімовірніше, це буде дуже погана робота. А можна зробити за нормальну ціну і отримати гарний результат. Вибір за клієнтом.

— У 90-х було модно мати тонкі брови-шнурочки. У 2000-ні — густі і широкі. Який головний brow-тренд у 2024 році?

Як би це смішно не звучало і як би всі не говорили «Боже, ну як ми носили ті тонесенькі брови?», але тенденції 2024 року показують, що в моду повертаються тонкі брови. Нині на піку популярності все одно більш об’ємні, густі, широкі брови, гарно припідняті на кутах ліфтинг-ефектом. Утім, ми вже можемо спостерігати, що знову починається тренд на тоненькі брови. Багато селебриті вже роблять свої брови тоншими або взагалі їх збривають. Думаю, з 2024-го і далі ми повернемо моду, близьку до 90-х років, коли було популярно мати тоненькі брови замість дуже об’ємних, масивних і невищипаних, тим паче якщо ми говоримо про брови, які взагалі ніяк не оброблялися. Наприклад, свого часу була популярною модель з однією суцільною бровою.

Тож, підсумовуючи: найближчий тренд — це все-таки більш тонкі брови.

— Якщо взяти за приклад знаменитостей, чиї брови зараз можна назвати наймоднішими?

У цьому питанні можемо орієнтуватися на Беллу Хадід, Ріанну або Карді Бі. Також дуже популярна Доджа Кет. До речі, якщо ми подивимося на їхні нові фотографії зі зйомок для глянцевих журналів, то всі вони вже або з дуже тоненькими бровами або навіть без брів з намальованими тоненькими лініями. Тобто цей тренд вони вже приміряли на себе, і це свідчить про те, що він набиратиме популярності. Селебриті задаватимуть моду, а на них рівнятимуться інші.

— Чи користуються зараз попитом так звані лялькові або кольорові вії?

Ще 2023 року ми могли бачити, що деякі знаменитості робили кольорові або дуже об'ємні густі вії для червоних доріжок. А 2024 року тренд змінився на натуральні вії та загалом натуральний лук. Також практикується так званий розріджений ефект вій та anime lashes, коли використовуються п'ять пучків вій на оці. Загалом ми відходимо від усіляких об’ємних, довгих і кольорових вій у сторону більш натуральних, наприклад, коричневих або шоколадних відтінків. Наразі кольорові вії не актуальні.

нарощені вії

— Скільки часу тримаються нарощені вії?

Це досить суб’єктивно, тому що в усіх вони тримаються по-різному. Насамперед це залежить від того, як клієнт доглядає за віями. Також залежить від стилю життя: якщо одна людина може бути з ними обережною, не чіпає своє лице і спить на спині, то інша може спати лицем в подушку, регулярно ходити в сауну, спортзал, басейн, то це, звичайно, буде впливати на носіння нарощених вій. Але взагалі вії тримаються добре, якщо людина гарно за ними доглядає, очищує від косметики, не тре очі, не наносить на них олію і туш, не знімає самостійно — у такому разі вони тримаються десь близько місяця і навіть довше. У мене є клієнти, які носять вії до двох місяців. Тобто за умови гарного догляду тривалість носіння нарощених вій — місяць і більше.

— Як один із найкращих майстрів з нарощування вій розкажіть, в яких випадках не можна робити нарощування?

Дійсно є випадки, в яких не можна нарощувати вії.

  1. Один із них — коли натуральні вії дуже ослаблені. Такими вони можуть бути внаслідок того, що людина носила неякісні нарощені вії, виконані недостатньо кваліфікованим майстром, якщо вони склеєні або людина втратила багато своїх рідних вій. У такому разі я рекомендую просто відрощувати власні вії, а потім прийти на якісне, не «важке» нарощування.
  2. Другий випадок — якщо є алергія на клей і зокрема акрилати, які містяться у ньому. Алергічною реакцією може бути почервоніння ока, набряк, свербіж, больові відчуття. У такому разі людині ніколи не можна робити нарощування вій.
  3. Не можна нарощувати одразу після ламінування, тому що вії підлягали хімічному впливу і після цього я би рекомендувала 6-8 тижнів почекати, перш ніж робити нарощування.

— Що не можна робити з нарощеними віями та як правильно за ними доглядати?

Перше правило — після нарощування вій 24 години клієнт мусить не мати ніякого контакту з водою. Я не рекомендую відразу йти у спортзал, на будь-які тренування та в сауну. Перші 24 години вії потрібно тримати абсолютно сухими. Підвищена вологість може вплинути на їхнє подальше носіння.

Основне правило догляду за нарощеними віями — вони мають бути чистими.

Рекомендую використовувати піну для очищення вій. Якщо ви постійно робите макіяж очей, то вам треба їх мити щоденно. А якщо ви взагалі не наносите макіяж, тоді просто слід мити очі водою і наносити піну один раз на два-три дні, щоб бути певними, що вони чисті від шкірного сала, пилу та інших забруднень.

нарощені вії

  • Через 24 годин після процедури нарощування ви можете мочити вії, це абсолютно нормально. Щодо солоної води — плавати у ній ви можете, але пірнати з нарощеними віями я не рекомендую. Хоча в мене є клієнти, які приходять на процедуру перед відпусткою, їдуть займатися серфінгом, пірнають, і вії в них тримаються. Однак, повторюсь, на носіння вій це може впливати.
  • Що ще не можна робити? Не можна фарбувати тушшю, не можна наносити олію на вії. Змивати макіяж слід міцелярною водою або засобами, які не містять у складі олії. Тобто гідрофільним маслом не рекомендується робити демакіяж очей, якщо ви маєте нарощені вії.
  • Не спати лицем в подушку, тому що після цього ваші вії можуть дивиться в різні сторони або механічно травмуватися. Я рекомендую не чіпати вії руками. Є люди, які в стресовому стані починають видирати собі вії. Вони думають, що видирають нарощені вії, а насправді — нарощені разом з натуральними, адже вони щільно зчеплені. Це те, чого дійсно робити не можна.
  • А що робити варто — прочісувати вії щоденно, щоб вони були у правильному положенні і не заважали вам.
  • Занадто довго носити нарощені вії також не рекомендується.

— Чи існують антитренди у б’юті-сегменті брів та вій?

Я думаю, що перший та основний антитренд — це коли нарощені вії не пасують людині, до її очей й обличчя загалом.

Ми вже відходимо від дуже густих, великих, довгих вій, які також можна назвати антитрендом.

Щодо брів я думаю, що зрощені посередині брови зараз є антитрендом, оскільки ми рухаємось у бік моди на тонкі. Але так само, як з віями, головне, щоб брови пасували людині. Якщо це буде, ви можете будь-який сет вій та будь-які брови акомодувати до типу зовнішності клієнта. У такому випадку це завжди буде тренд.

Дарина Подчерняєва

— Що таке ламінування вій та брів і кому воно підходить?

Ламінування вій — це дуже класна процедура для людей, які мають свої гарні, довгі вії, але вони прямі і, наприклад, світлого кольору. Часто люди навіть не розуміють, наскільки красиві їхні вії. Вони намагаються їх нафарбувати тушшю, але вона все одно не може так сильно підняти вії, як ламінування. І ці люди думають, що їхні вії звичайні. А насправді це не так.

Якщо клієнт має запит на натуральний лук і вибирає між нарощуванням і ламінуванням, то я би рекомендувала робити ламінування. Звісно, якщо людина має свої густі та довгі вії.

Ламінування у парі з фарбуванням дають класний результат, схожий на ефект нарощування, і люди часто в шоці — вони не вірять своїм очам і що це їхні власні вії.

Якщо свої вії короткі, то я би рекомендувала робити класичне нарощування, адже при ламінуванні вій ми не можемо додати довжини.

нарощені вії

Ламінування брів — це процедура, яка підходить для клієнтів, що мають свої непогані брови, але люблять, наприклад, ефект гелю і не хочуть щодня використовувати гель для брів, витрачати на це час. Вони хочуть просто прокинутися, прочесати їх і все. Ламінування брів підходить тим, хто любить більш структуровані брови, ефект розпушених, припіднятих брів, а також тим, хто має тоненькі брови і хоче їх зробити більш широкими.

Також ламінування підходить у тому випадку, якщо людина хоче зробити погляд відкритішим. Наприклад, коли натуральні брови ростуть униз і додають сумного вигляду. Ламінування може розкрити брови і трохи їх припідняти, зробити погляд лисички.

— Скільки триває ефект від ламінування?

Ефект триває десь 4-6 тижнів, іноді 8. Також є індивідуальні випадки, коли ламінування тримається довше — наприклад, три місяці.

— Чи існує дизайн вій та брів, який візуально робить обличчя молодшим? Або навпаки — старшим?

Так. Якщо молода дівчина років 20-ти робить дуже густі вії у ляльковому стилі, з «важким» ефектом, це додає їй старшого вигляду. Вона може виглядати на 35 або навіть більше. Це працює і зі старшими людьми. Я б не рекомендувала людям 40-45 плюс робити широкі трендові брови, тому що вони теж роблять обличчя старшим і візуально додають років. Краще обрати природні, не дуже широкі форми. Так само з віями — рекомендую робити їх з натуральним ефектом.

Тож так — залежно від ефекту брів та вій ми можемо зробити лице клієнта молодшим або старшим. І це треба враховувати, коли ви робите цю процедуру, та попереджати клієнта, щоб потім він не здивувався, чому став виглядати інакше.

— Які базові доглядові процедури вдома або в салоні краси слід робити, аби мати гарні вії та брови?

Якщо ми говоримо про домашні процедури, то для зміцнення своїх натуральних вій та брів, для ефекту шовковисті і блиску я раджу користуватися спеціальними міксами масел. Їх можна носити один раз на день або через декілька днів. Це доглядова процедура.

Також можна використовувати різні вітамінні сироватки та комплекси, щоб зробити вії і брови більш здоровими. Але завжди слід звертатися за порадами до фахівців.

Якщо ви не вмієте правильно вищипувати собі брови, не робіть цього. Ліпше звернутися до майстра, який зробить це гарно і безпечно.

нарощені вії

— Що робити, якщо брови неслухняні?

Якщо брови неслухняні, треба розбиратися з причиною, чому вони такі. Вони стали неслухняними після невдалої корекції чи були такими завжди? Якщо з самого початку вони були такими, ми можемо оцінити стан і зробити ламінування. При ламінуванні брови стануть слухняними і будуть красиво укладатися.

Є випадки, коли ламінування не рекомендується, і тоді можна робити прорідження брів. Тобто все залежить від ситуації. Необхідно оцінювати конкретні неслухняні брови.

Якщо ми говоримо про невдалу корекцію, під час якої змінився напрямок росту ваших брів, то це теж можна виправити. Звісно, не так швидко, але все можливо. Головне — звертайтесь до професіоналів.

— Чи ходять до вас на процедури чоловіки?

Так, чоловіки ходять переважно на корекцію брів. Є багато чоловіків, які хочуть виглядати доглянуто і прагнуть, щоб їхні брови мали натуральну форму, але без надто рясного росту на переніссі та скронях.

Є чоловіки, які приходять коригувати свої брови, а також іноді роблять ламінування та фарбування вій. Коли ця процура з’явилась, вона стала популярною не тільки серед жінок, а й серед чоловіків. Є чоловіки, які хочуть зробити акцент на своїх очах, і це виглядає натурально.

Дарина Подчерняєва

Фото надані Дариною Подчерняєвою

Читайте також

Даша Квіткова розповіла про свої секрети краси: «Це моє правило номер один»

Даша Квіткова розповіла про свої секрети краси: «Це моє правило номер один»

Б’юті-вішліст: 6 розкішних б'юті-засобів, які потрібно спробувати

Б’юті-вішліст: 6 розкішних б'юті-засобів, які потрібно спробувати

блиск для губ
Попередній матеріал

Топ-7 найкращих блисків для губ у 2024 році

Кевін Мерфі
Наступний матеріал

Для б’юті-обожнювачів: відомий hair-стиліст Кевін Мерфі випустив лінійку мініатюр

Новини партнерів