5 способів глибоко зволожити шкіру тіла

догляд за шкірою тіла
Догляд за шкірою — це поєднання зовнішніх та внутрішніх зусиль. Яких саме — розповідаємо у статті.

Збереження шкіри здоровою та зволоженою є важливою складовою повноцінного догляду. Відповідальність за глибоке зволоження лежить не лише на косметичних засобах, але й на загальному стані здоров'я та стилі життя. Якщо ви прагнете мати сяйнисту та здорову шкіру, то наступні рекомендації стануть у пригоді.

Прості правила зволоження шкіри тіла

жінка вранці п'є воду

  • Правило 1. Пити достатню кількість води

Питна вода — ключовий елемент здорової гідратації організму, що впливає на зовнішній вигляд шкіри. Потрібна кількість води залежить від різних факторів, таких як вік, фізична активність, кліматичні умови. Однак, як правило, рекомендується пити близько 8 склянок води на день.

  • Правило 2. Висипатися

Сон — час, коли ваша шкіра відновлюється та відпочиває разом з вами. Недостатній сон може призвести до зневоднення шкіри, тому рекомендується спати принаймні 7-8 годин щодня.

жінка приймає ванну з ефірними оліями

  • Правило 3. Регулярне очищення

Очищення шкіри є важливим кроком у догляді за нею. Для щоденного використання оберіть м’який, не занадто жорсткий очищувальний засіб. Зверніть увагу на гелі для душу на основі олій, екстрактів рослин та водоростей. Відрегулюйте температуру води так, щоб вона не була надто гарячою. Якщо ви любите приймати ванну, додайте у воду декілька крапель ефірної олії лаванди або троянди.

масло авокадо для догляду за шкірою

  • Правило 4. Додати у косметичний догляд зволожувальні засоби

Вибір правильного зволожувального засобу грає важливу роль у догляді за шкірою. Олії, які глибоко живлять, такі як мигдалева, арганова, авокадо, кокосова або ши, можуть ефективно зволожувати шкіру, не залишаючи відчуття обтяження. Застосовуйте їх регулярно, особливо відразу після душу, коли шкіра ще трохи волога, або ввечері перед сном, щоб дати шкірі додатковий зволожувальний ефект.

Що включити у догляд? Регулярність і тривалість використання є ключовими чинниками, якщо ви хочете побачити результат.

Body Space Gold Edition Multi Function Silky Oil, Ten Science

Body Space Gold Edition Multi Function Silky Oil, Ten Science

Шовкове масло — універсальний засіб, який можна використовувати не лише для тіла, а й для обличчя та волосся. Вітамін Е у складі надає епідермісу еластичність та пластичність, захищає клітини шкіри від старіння, екстракт руколи живить, зволожує та відновлює тонус шкіри, екстракт мальви, олія лаванди і маку заспокоюють та зволожують, олія авокадо насичує шкіру жирними кислотами, а олія солодкого мигдалю та бавовни роблять шкіру м'якою та бархатистою.

Lavender Oil, Margy's Monte Carlo

Lavender Oil, Margy's Monte Carlo

Екстракт лаванди здавна використовується для заспокійливого ефекту, він високо цінується за свої лікувальні та протизапальні властивості. Це масло для тіла також має у складі олію авокадо, жожоба та мигдалеву.

Coconut Oil, Ligne St Barth

Coconut Oil, Ligne St Barth

Натуральна олія, створена з екологічно чистих тропічних кокосових горіхів. Можна використовувати у догляді для шкіри та волосся. Засіб має високий вміст лауринових та міристинових кислот, вітамінів А, С та Е, які живлять та зволожують шкіру.

  • Правило 5. Збалансоване харчування

Здорове харчування грає важливу роль у здоров'ї шкіри. Споживайте продукти, багаті вітамінами, антиоксидантами та жирними кислотами, такими як омега-3. Овочі, фрукти, риба, горіхи та насіння — це лише деякі з продуктів, які можуть підтримати здоров'я шкіри.

Збалансоване харчування

Читайте також

Що читають зірки: список книг, від яких неможливо відірватися

Що читають зірки: список книг, від яких неможливо відірватися

«Оскар-2024»: найкрасивіші образи червоної доріжки

«Оскар-2024»: найкрасивіші образи червоної доріжки

Мстислав Чернов у костюмі Indposhiv
Попередній матеріал

На червоному хіднику «Оскар-2024» з’явився український бренд

мода
Наступний матеріал

Вплив музики на вуличну моду

Новини партнерів