Розацеа: що потрібно знати про симптоми, лікування та чому хвороба може загострюватись восени

лікування розацеа
Осінні проблеми одні й ті ж у всіх, однак кожна з них потребує індивідуального підходу.

Сезонні виклики переслідують нас на кожному кроці. Брак сонячного світла, апатія, авітаміноз, виснаженість шкіри і решта неприємних дрібниць зараз особливо впливають на наш загальний стан та настрій. Будь-який додатковий стрес — пусковий механізм до втрати продуктивності та порушення планів. Не останнє місце у списку займає зовнішній вигляд. Психологи радять у кризові часи приділяти більше уваги зовнішності для того, щоб нервова система отримувала сигнали про стабільність у процесі життєдіяльності. Однією з сезонних, розповсюджених проблем, які суттєво впливають на зовнішній вигляд, є проблема розацеа: хронічне, рецидивуюче, поліфакторне захворювання шкіри обличчя (рідше — на тілі).

У чому ж небезпека розацеа? Чи можемо ми запобігти цій хворобі, як із нею боротись і чому в такі перехідні періоди, як осінь, хвороба прогресує? Ми всерйоз зацікавилися цим питанням, адже причини, розвиток та симптоми розацеа все ще досліджуються і дивують спеціалістів, а отже, мають деякі схожі риси із життям загалом. Зокрема в США існує організація під назвою National Rosacea Society (NRS). Мета NRS – підтримувати словом і ділом людей із розацеа, проводити дослідження для виявлення нових методів, засобів лікування, профілактики та підвищувати рівень соціальної обізнаності в усьому світі про одне з найбільш тяжких захворювань шкіри. А втім, наші спеціалісти, лікарі дерматологи не поступаються в обізнаності своїм західним колегам.

Наша редакція звернулась до професіоналів однієї з клінік естетичної медицини України — MiSo aesthetic clinic — за наставництвом та алгоритмом дій, який слід робити у разі винекнення симптомів розацеа.

«З настанням осені процеси в нашому організмі також зазнають перехідних процесів, — зазначає головний лікар клініки MiSo aesthetic clinic, лікар-дерматолог Емілія Ярошенко. — Загострюються хронічні захворювання, на нас впливають зовнішні чинники, такі як перепади температури чи тиску, можливий гормональний дисбаланс. Відповідно до реакцій організму та зовнішніх чинників можуть проявитись симптоми розацеа. Прийнято вважати, що ця хвороба вражає людей зі світлою шкірою або у віці від 30 до 50 років. Насправді ж, зараз настільки широкий спектр факторів-збудників, що варто прислухатись до сигналів організму і вчасно попередити розвиток цієї шкірної хвороби. Серед симптомів: почервоніння шкіри, що може супроводжуватись легким поколюванням у зонах щік, підборіддя, носа, шкіра стає чутливою, згодом з'являється “судинна сітка”, судинні зірочки, видимі капіляри, купероз. На щастя, з розвитком естетичної медицини лікарі спроможні виявити проблему на ранній стадії перебігу та ефективно їй протидіяти. Звісно, кожен випадок індивідуальний, тому ми проводимо детальну консультацію, щоб отримати повну картину причин виникнення розацеа у пацієнта».  

головний лікар клініки MiSo aesthetic clinic, лікар-дерматолог Емілія Ярошенко

«Ефективною методикою в боротьбі з розацеа ми вважаємо потужну лазерну систему IPL Lumecca, — додає Емілія. — Завдяки дії імпульсів високоінтенсивного світла апарат видаляє судинні патології, покращує стан шкіри та попереджає подальший розвиток шкірної хвороби. До того ж ця модифікація IPL запускає вироблення колагену та спиняє вікові процеси, а також направлена на деякі інші шкірні патології».

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений MiSo aesthetic clinic (@miso_kyiv)

На користь технології IPL Lumecca свідчить також швидкість процесу та видимі результати після перших процедур. Така комплексність приносить неперевершені результати та охоплює відразу декілька показань.

Екскурс у косметологічну сферу — це завжди захопливо, особливо коли усвідомлюєш результативність інноваційних методів догляду та, головне, їх доступність. Будемо продовжувати знайомити вас з новинками сьогодення. Зовнішній вигляд давно вже не розкіш, а потреба, наша емоційна складова, яка впливає на інші сфери життя. Чудово, що ми відкриваємо для себе зручніші шляхи до самовдосконалення та сміливо їх застосовуємо.

Текст: Наталя Клименко

Читайте також

Справжній виклик старінню шкіри: Retinol+ Emulsion вже в Україні

Справжній виклик старінню шкіри: Retinol+ Emulsion вже в Україні

Що таке капсульний гардероб і як його правильно зібрати?

Що таке капсульний гардероб і як його правильно зібрати?

JLO Beauty для Hydrafacial
Попередній матеріал

Догляд Дженніфер Лопес: у Києві презентували бустер JLO Beauty для Hydrafacial

Модні поради для чоловіків
Наступний матеріал

Модні поради для чоловіків - що носити, щоб виглядати добре?

Новини партнерів