У Києві пройшов допрем’єрний показ масштабного байопіка «Інший Франко»

Інший Франко
5 лютого у київському кінотеатрі «Жовтень» відбувся допрем’єрний показ фільму «Інший Франко», заснованого на реальних подіях.

Фільм розповість широкому колу глядачів про маловідому сторінку вітчизняної історії та розкриє деталі непростої долі сина великого Каменяра Івана Франка – Петра. Його життя саме по собі є кінематографічним: він був одним із засновників організації «Пласт», льотчиком і засновником авіації в Галицькій армії, науковцем, який мав 36 наукових патентів на винаходи, депутатом Верховної Ради УРСР. Молодший Франко був репресований радянською владою, вивезений у Сибір, але по дорозі загинув при загадкових обставинах.

Бюджет кінострічки становить понад 30 мільйонів гривень. Зйомки розпочалися 2019 року, прем'єра була запланована на 2020-й, та через пандемію коронавірусу і потім повномасштабне вторгнення дату релізу перенесли. Для режисера фільму Ігора Висневського ця картина стала повнометражним дебютом.

Дізнайтесь про трагічну долю однієї з найбільш цікавих постатей нашої історії першої половини ХХ століття та оцініть гру зірок українського кіно – В'ячеслава Довженко, Ірини Кудашової, Ахтема Сеітаблаєва, Андрія Федінчика, Надії Левченко та Романа Куліша. Стрічка, яка може відновити історичну справедливість, виходить на екрани вже 8 лютого.

Гості прем’єри

Читайте також

Євробачення-2024: Тіна Кароль без макіяжу та концертного вбрання виступила в ефірі Нацвідбору

Євробачення-2024: Тіна Кароль без макіяжу та концертного вбрання виступила в ефірі Нацвідбору

alyona alyona і Jerry Heil прокоментували натяк MELOVIN на фальсифікацію результатів Нацвідбору

alyona alyona і Jerry Heil прокоментували натяк MELOVIN на фальсифікацію результатів Нацвідбору

Анатоліч
Попередній матеріал

«Арґайл»: прем’єрний показ шпигунської комедії у Києві

Алан Бадоєв
Наступний матеріал

Після перегляду хочеться мовчати: Алан Бадоєв представив документальну стрічку «Довга Доба»

Новини партнерів