Вечір сучасного українського мистецтва в YOY Дубай. Художниця Слава Тимошенко та співачка Алекса Беш

YOY Дубай
Українська художниця Слава Тимошенко зуміла створити особливу атмосферу вечора сучасного українського мистецтва, що відбувся в Дубаї.

Це була не просто виставка картин - це був справжній злет душі завдяки участі талановитої української співачки Алекси Беш (Катерина Бушан). Музичною гостею вечора стала саме вона, виконуючи свій новий сингл "Silence", який став саундтреком до українського фільму про події під час війни.

Пісня "Silence" є першим синглом Алекси Беш після її дебютного альбому, який був записаний під час воєнних подій, у співпраці з американським продюсером у Лос-Анджелесі. Ця пісня втілює меседж про знаходження внутрішньої сили, віру та непохитну волю не схиляти голову перед насиллям. Головне послання пісні - "Я не буду жити в тиші, яку ти для мене побудував, тому що ціною є моє життя". Ця музична композиція також стала частиною фільму, знятого українцями про воєнні події.

Алекса Беш розпочала свою музичну кар'єру вже у 17 років і з тих пір активно дебютувала на українській сцені. Більше чотирьох років тому вона переїхала в Дубай, де презентувала свій дебютний альбом "Dark Angels". Цей концептуальний альбом отримав визнання у пресі ОАЕ і звучав на радіостанціях у Дубаї, Франції, Лівані, Великобританії та США. Алекса Беш також виступала на міжнародній виставці SudioExpoTv 2020 та виступала на Dubai One Channel.

Вечір сучасного українського мистецтва пройшов у YOY, єдиному українському ресторані та культурному просторі для українців в Дубаї, де Слава Тимошенко представила свої твори в стилі абстракції. Головною подією вечора стало представлення двох картин з виставки "AYA" та триптиху під назвою "Life Circle" (Коло життя). Кожна картина має своє особливе значення і символізує тему внутрішнього пошуку людини. Загалом, було представлено 5 робіт, включаючи триптих, дві з яких планують включити до виставки "AYA" у новому арт-сезоні.

Слава Тимошенко також презентувала свій новий проект під назвою "AYA", який нагадує про внутрішню силу, притаманну кожній людині. "AYA" - це альтер-его художниці, що відображає символи інтернаціональності. Саме це слово має різні значення на різних мовах і означає "диво" на арабській, "швидко літати" на івриті та "добро" в монгольській мові. Виставка "AYA" відкриє новий арт-сезон в жовтні і приверне увагу любителів мистецтва з усього світу до українського таланту та його внутрішнього пошуку.

Ведучою вечора стала відома українська теле- і радіоведуча Василіса Фролова, яка допомогла організаторам відтворити атмосферу вечора, взаємодіючи з художницею, співачкою та гостями заходу. Її вміння провести захід з елегантністю та витонченістю створило неповторну ауру, в якій поєдналися мистецтво, музика та емоції. Василіса вміло поєднала свою ведучу роботу зі співачкою та художницею, надаючи їм можливість виразити свою творчість та звучання перед глядачами та слухачами.

810

Фото: Dasha Mikhova/Даша Міхова

Читайте також

Топ-3 книги української прози від Ірми Вітовської

Топ-3 книги української прози від Ірми Вітовської

Переможці Міжнародного художнього фестивалю «Малюй.ua»

Переможці Міжнародного художнього фестивалю «Малюй.ua»

Малюй.ua
Попередній матеріал

Переможці Міжнародного художнього фестивалю «Малюй.ua»

Україна в Каннах
Наступний матеріал

Україна в Каннах: в межах кінофестивалю відбувся благодійний вечір української культури

Новини партнерів