У Києві відбудеться прем’єра вистави, присвячена жіночому символу нації - Олені Телізі

У Києві відбудеться прем’єра вистави, присвячена жіночому символу нації - Олені Телізі
13 червня в Києві за підтримки мецената Інесси Кравченко відбудеться прем’єра вистави "Олена Теліга. Повернення" в Pochayna Event Hall.

Українське мистецтво продовжує своє відродження, розкриваючи символи нації під новим кутом. Адже зараз, як ніколи раніше, важливо знаходити точки опори всюди, і часто ними стають видатні постаті минулого. Люди, які також проходили цей складний шлях до вільної України, виборюючи її незалежність.

Вистава "Олена Теліга. Повернення" присвячена феномену української літератури. Адже творчість Олени Теліги зараз особливо відгукується в серцях українців. У своїй поезії, ще 100 років тому, вона наголошувала, що жодна війна не може відняти у нас любов до життя, якщо ми не дозволимо цьому статися.

Мало хто знає, що Олена Теліга була не лише авторкою потужних та радикальних есе та віршів, активною учасницею ОУН та борцем за незалежність, а ще й моделлю.

“У виставі особлива увага приділена жіночій поезії в складних періодах для нації. Ми розповідаємо не тільки про біографію та творчий шлях поетеси, а й досліджуємо формування її цінностей та ідеалів, її джерела натхнення та що найбільше цінувала сама Теліга. Ми хочемо показати, як кардинально-протилежні риси поєднувалися в одній особі”, - коментує режисер вистави, заслужена артистка України Лєна Лазовіч. 

Актори спробують наблизити глядача до складних відповідей, які кожного дня постають німими запитаннями: "Ось ми, живемо серед війни. Справжньої, невблаганної війни. Тож як бути людиною-криницею? Де віднайти те джерело сили в собі?".

Глядачам запропонують віднайти відповіді на ці виклики, бо коли як не зараз можливе і потрібне повернення такої сильної та тендітної жінки, що віддала всю себе служінню.

"Я вважаю саме культурну спадщину джерелом сили та натхнення для українців і  своїм обов’язком підтримку подібних проєктів.  Тому ми  надаємо безкоштовно майданчики в Pochayna Event Hall та допомагаємо в організації вистави акторській студії Лєни Лазовіч. Всі отримані за спектакль кошти будуть спрямовані на гонорари творчій команді, аби українське мистецтво оживало", - зазначила Інесса Кравченко, меценатка, засновниця “Лабораторії української ідентичності".

Придбати квитки на прем’єру можна за посиланням.

Читайте також

Два перших сольних концерти співачки KOLA: як це було

Два перших сольних концерти співачки KOLA: як це було

Копія Ані Лорак: Мурат Налчаджиоглу одружився на новій коханій і передав «привіт» окупантам

Копія Ані Лорак: Мурат Налчаджиоглу одружився на новій коханій і передав «привіт» окупантам

KOLA
Попередній матеріал

Напередодні концертів у столиці KOLA презентувала новий альбом

Прем’єр-ліга Києва
Наступний матеріал

Найгучніша танцювальна подія: благодійний бал-аукціон бальних танців «Прем’єр-ліга Києва»

Новини партнерів