Українські герої проекту Viva! Переможці та хорватські герої виставки Дні після

Вірні збірній
До Києва зі столиці Хорватії міста Загреб повернулися "Переможці" із дружинами. У рамках всеукраїнського туру "Вірні збірній" вони у спеціальному автобусі подолали два кордони та 3000 кілометрів, щоб підтримати на трибунах Україну у футбольному матчі

Переможці – це учасники проекту, організованого ТСН та VIVA! і присвяченого героям, які втратили частини тіла у боях в АТО, але не втратили спраги життя та сили духу. Їхали Сергій Романовський, Сергій Храпко, Юрій Дмитренко, Вадим Довгорук, Олександр Швецов та Олексій Аванесян.

Відразу після приїзду Переможців до Загреба українська футбольна збірна запросила їх на відкрите тренування на стадіон Максимір. Герої потиснули руки нашим футболістам, зокрема, Роману Зозулі та тренеру Андрію Шевченку. Наступного дня відбувся товариський матч між хорватськими та українськими вболівальниками, і на поле під гучні оплески трибун вийшли й українські герої на протезах. У компанії українських уболівальників були і хорватські ветерани. у жовто-синіх шарфах. На тренування та матч встигла приїхати також. куратор «Переможців» Соломія Вітвіцька, яка зазначила, що у Загребі багато зроблено для людей з інвалідністю  і що цьому варто повчитися.

Українські герої проекту

Графік двох днів перебування Переможців у Загребі було розписано щохвилини. Найбільше вражень наші молоді герої одержали від спілкування зі старшими колегами-військовими – ветеранами хорватської війни. Українці змогли уявити себе у майбутньому, через 20 років. Розповіді героїв Хорватії справді дуже надихають і, головне, дають надію на перемогу та мир. Якщо хорвати витримали такі важкі випробування та змогли стати успішною європейською країною, то й ми маємо всі шанси. Переможці побували на зустрічі в офісі організації HVIDR RH та познайомилися з лідером об'єднання депутатом парламенту Йосипом Дакічем та активістами руху, більшість яких також втратили частини тіла у боях за батьківщину. Хорватська війна тривала 5 років. Внаслідок сусідської агресії великосербських сил додому не повернулося понад 13 000 осіб. Багатьом молодим воїнам, які тоді відстояли незалежність Хорватії, довелося розпочинати життя спочатку. Для української сторони особливо важливим є досвід психологічної реабілітації ветеранів, які повертаються до мирного життя. У Хорватії працює ціле Міністерство у справах ветеранів, яке дозволяє гідно захищати права героїв та їхніх сімей та вирішувати багато проблем.

Українські герої проекту

Українські герої проекту

Наші герої розповіли новим друзям про проект «Переможці» та представили англомовний журнал «VIVA! Переможці, а дружини воїнів, які стали волонтерами, розповіли про активну роль жінок в Україні, зокрема, в організації допомоги у шпиталях, у питаннях забезпечення та підтримки української армії. Хорвати представили фотопроект «Дні після», присвячений їх мужнім сивим ветеранам, які, незважаючи на шрами та інвалідність, гідно живуть, виховують дітей та щасливі за свою країну, яка стала європейською, суверенною, успішною та визнаною у всьому світі, приєдналася . Є ідея представити наші тематичні проекти разом, розповісти про два покоління двох воєн та активно продовжувати спілкування та співпрацю з хорватськими ветеранами. Українці запросили хорватів на презентацію соціального мультимедійного проекту «Переможці-2» 19 квітня до Києва. Спілкування було настільки цікавим і корисним, що рано-вранці в день від'їзду нашої делегації до Києва хорватські ветерани прийшли провести українських колег, щоб встигнути поспілкуватися ще трохи.

Українські герої проекту

Висловлюємо подяку українському посольству у Хорватії та Міністерству закордонних справ України, які допомогли у всіх питаннях. Координатором з питань міжнародного співробітництва проекту «Переможці» стала відома волонтерка Ганна Гвоздяр. Меценатом туру «Вірні Збірній» та візиту «Переможців» виступив Андрій Мацола. ="allowfullscreen">

Спеціальну форму для   Переможців – стильні реглан #thevictors – підготував Андре Тан. Такі реглани скоро з'являться в мережі його дизайнерських магазинів для благодійного продажу.

Звертаємо вашу увагу на те, що у 2017 році організований ТСН та журналом VIVA! соціальний мультимедійний проект «Переможці», присвячений ветеранам АТО, які втратили частини тіла під час бойових дій, оновлюється і розширюється. У ньому вже задіяно понад 30 учасників, готова фотосесія героїв у студії Олександра Мордерера та Тетяни Рубльової. До проекту приєдналися і чемпіони-паралімпійці. Нашими героями пишається вся Україна. Наша ініціатива разом із партнерами, благодійною організацією «Серце воїна», привертає увагу до якісної психологічної та фізіологічної, зокрема, спортивної реабілітації для ветеранів, які повертаються до мирного життя після поранень, а також до розвитку спортивного протезування в Україні. Допомогти розвитку проекту, який надихає нас усіх не здаватися, а діяти та перемагати, одразу зголосився відомий меценат Андрій Мацола. 19 квітня відбудеться грандіозне відкриття виставки «Переможці-2» в залі ballpark НСК «Олімпійський». Наразі триває виставка у Сумах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герой спецвипуску "Viva! Переможці" Віктор Кардаш відсвяткував весілля

Вірні збірній
Попередній матеріал

Українські герої проекту "Viva! Переможці" та хорватські герої виставки "Дні після"

Проект Viva Переможці за рік допоміг зібрати 30 мільйонів гривень
Наступний матеріал

Viva! представляє: прем'єра грандіозного соціального мультимедійного проекту "Переможці-2"

Новини партнерів