Вона повернулася: відверта історія зцілення Євгенії Власової в інтерв'ю Viva!

Євгенія Власова
Співачка і коуч голосу Євгенія Власова повертається у медіапростір після багаторічної паузи в шоубізнесі. Вона знову підкорює серця шанувальників своєю щирістю, красою та неймовірною силою духу.

Її шлях не був легким: боротьба за здоров’я, фізичне та духовне зцілення. Але вона зуміла пройти ці складні етапи і віднайти себе. Сьогодні Євгенія Власова не лише повернулася на сцену, презентувавши нову пісню і відеокліп «Любов підкорює», а й ділиться своїм досвідом та знаннями з іншими.

Вокальний курс співачки «Я дозволяю собі звучати» направлений на гармонізацію тіла і душі, допомагає віднайти внутрішній баланс та зміцнити нервову систему через голос. Євгенія впевнена, що спів може стати терапією, здатною зцілювати як фізичне, так і емоційне здоров’я.

В інтерв'ю Viva! Євгенія Власова розповідає про свій шлях до відновлення, відкриває серце і ділиться внутрішнім світлом. Ми говоримо зі співачкою про те, що надихає її сьогодні, як змінилися її пріоритети та які нові горизонти вона бачить перед собою.

Євгенія Власова прикрасила нову digital-обкладинку Viva!

Євгенія Власова прикрасила нову digital-обкладинку Viva!

— Євгеніє, розкажіть про ваш вокальний курс «Я дозволяю собі звучати». Як виникла ідея створити його?

Цей курс я створювала вісім місяців з талановитими музикантами. Туди витрачено багато енергетичного і фінансового ресурсу. Це дуже дорогоцінна для мене річ, скажімо так. Як народилося? Це моя багаторічна праця над собою, роками збиралися інструменти для того, щоб гармонізувати усі процеси і зробити це максимально екологічно через внутрішню силу, котра в нас усіх закладена. Спочатку я починала себе зцілювати медитаціями, дихальними практиками, потім вокальними практиками, і я зрозуміла, що це дуже працює. У моєму курсі також є розмальовки, тобто все те, що мені допомогло створити свою внутрішню гармонію і зцілити своє фізичне тіло й психологічні процеси. Я просто все це упакувала, щоб люди не бігали і не витрачали час, щоб у них була проста та приємна система, де вони навчаються і медитувати, і співати мантри на кожну чакру в своєму тілі. Є теоретична частина, в якій люди дізнаються, що їсти або не їсти на ці чакри, як працювати зі своїми емоціями на кожну чакру, за що відповідає кожна енергетична чакральна система. Що таке взагалі чакральна система в нашому тілі і як це працює — все це є в курсі.

Мантри при вокалізації запускають каскад біохімічних реакцій, модулюючи автономну нервову систему через ритмічне дихання та зосереджену увагу. Повторюваний характер оспівування мантри активізує парасимпатичну нервову систему, стимулюючи зниження мінливості серцевого ритму і сприяючи гомеостазу. Ендокринні реакції на мантри включають змінений рівень кортизолу, таким чином нейтралізуючи стрес на гормональному рівні. У клітинному масштабі вібраційний аспект оспівування мантри може впливати на експресію генів, сприяючи протизапальному стану та підвищенню ефективності імунної системи.

— Які відгуки ви отримуєте від учасників курсу? Чи були випадки, коли ваші учні відчули значні покращення?

Відгуки — це найдорогоцінніше. Коли ти щось створюєш, зворотній зв’язок дуже важливий. Відчувати, що це дійсно комусь потрібно, що воно працює не тільки для тебе, а дійсно працює для інших людей. Я отримала дуже глибокі, натхненні відгуки. Життя людей, їхні фізичні та психологічні почуття стають кращими, люди гармонізуються. «Я нарешті відчуваю той спокій, котрий я давно не відчувала» — це, напевно, ключовий відгук, який я найчастіше чула.

Як відомо, у стані спокою людина здатна жити класне, добре життя. Взагалі всі людські пороки, я маю на увазі куріння, випивку, наркотики, — це від того, що людина втрачає відчуття спокою та розслабленості, і люди намагаються вийти з ситуації неекологічно. Мій інструмент, практикум «Я дозволяю собі звучати», — про те, щоб люди відчули все це: спокій, натхнення, себе справжніх, це про екологічне розслаблення, екологічне ставлення до себе.

Відгуки учасників курсу Євгенії Власової:

Відгуки учасників курсу Євгенії Власової «Я дозволяю собі звучати»
Відгуки учасників курсу Євгенії Власової «Я дозволяю собі звучати»
Відгуки учасників курсу Євгенії Власової «Я дозволяю собі звучати»
Відгуки учасників курсу Євгенії Власової «Я дозволяю собі звучати»
Відгуки учасників курсу Євгенії Власової «Я дозволяю собі звучати»

— Як особистий досвід боротьби за здоров'я вплинув на розробку курсу і ваше життя загалом? Які зміни відбулися?

Коли у житті трапляється щось серйозне зі здоров’ям, з непростими процесами, то це тільки для того, щоб нарешті людина розгорнулася в сторону до себе. Коли людина йде від себе, коли багато обслуговує чиїсь інтереси, вона потроху перестає відчувати свої інтереси, і тому наше тіло починає нас попереджати. Якщо ми його не чуємо, воно здає позиції. Такі процеси даються не просто так, а для того, щоб почати дійсно себе любити, своє фізичне тіло, той аватар, який дала нам планета з великою любов’ю до нас і нашої душі.

У мене було два шляхи: або відчувати себе хворою людиною, котра є жертвою обставин, чи все ж таки відчувати себе собою. Я ніколи не чіпляла на себе ті ярлики, які на мене намагалась начепити преса. Під час процесів одужання я завжди ставилась до себе як до людини, яка не хворіє, а яка одужує.

Дуже важливо правильно підбирати до себе ключі. Мій ключ такий, що я завжди відчувала — це тимчасово, мені потрібно знайти правильні шляхи, щоб налагодити усі свої процеси, фізичні, психологічні, душевні, духовні. Інструменти насправді легкі, але іноді наш мозок думає, що все надзвичайно важко. Ні. Творець нас настільки любить, що він залишив дуже прості інструменти для того, щоб ми були щасливі. Все дуже просто. І потрібно навчатися головному — не ускладнювати.

Ось так протроху я знаходила свої методи, один за одним. Коли ти шукаєш ключі, тобі даються відповіді — Всесвіт так створений. Якщо в тебе є внутрішній запит, Всесвіт дасть відповідь і можливості, щоб себе зцілити, дасть інструменти, людей, провідників, обставини, але головне — діяти через серцевий центр, через душевність. І цей шлях непростий, бо коли ти в депресії, у важких станах, тобі іноді не до сердечних справ. Але це дійсно шлях і процес спасіння себе. Той, хто йде, зможе отримати винагороду. 

— Ви довго не виступали на сцені. Яким було ваше життя увесь цей час?

Я довго відпочивала від сцени, я б напевно так сказала. У житті іноді є досвід, який перестає працювати, він більше не запалює. В якийсь момент я відчула, що вихід на сцену вже мене не запалює так, як раніше, і що мені більше не цікаво. Я дозволила собі паузу і в ній почала по-іншому дивитися на звучання, на те, що таке голос у тілі людини. Можливо, сцена — для обраних, для професіоналів, але спів — не для обраних. Співати повинен і може кожен. Цей процес закладений Творцем. Малювати, співати, танцювати, усі творчі процеси повинна робити кожна людина. Це не для обраних.

У цей період я вивчала, що взагалі таке творчість в житті людини, що вона дає стососно здоров’я, як працює звук, вібрація. Вивчала, читала і продовжую вивчати, бо це безкінечний процес. Мені відкрилося багато знань про те, як це пов’язано з чакральною системою в тілі людини. Я перестала існувати в егрегорі шоубізнесу, але я не перестала існувати взагалі. Я завжди існую в просторі, займаюсь творчістю, відкриваю в людях ці можливості.

Викладання співу та йога-співу дало мені розуміння, що в кожній людині потужно закладене творче зерно. Кожна людина повинна усвідомити, що вона є творча одиниця. Наші предки про це знали, тому вони постійно танцювали, співали, стрибали через вогонь, відчували різні енергетичні дні, і це було для них нормою. Це наші витоки, про них потрібно пам’ятати. Тож я людина, яка відкриває в інших їхні творчі сполуки. Шоубізнес для мене — це інструмент для того, щоб розповісти назагал щось дуже важливе.

— Що вам дала пауза у шоубізнесовій кар’єрі? Чи не жалкуєте ви про неї, озираючись назад?

Справа в тому, що я не поділяю себе на шоубізнесову кар’єру чи ще якусь. Я людина, котра проживає різні етапи, процеси, як і ми всі в своєму житті. Тому про паузу я точно не жалкую. Можливо, я можу жалкувати тільки про те, що не зробила її раніше, не дочікуючись складних моментів. Що вона дала? Можливість повернутися до себе справжньої, до Жені, яку я знала ще в 17 років. Тому що коли в 17-річному віці я потрапила в егрегор шоубізнесу, почалися різні процеси, вони були дуже складні, починаючи з того, що я, якщо чесно, дуже боялася виходити на сцену, це не було моїм місцем сили, як зараз, наприклад, коли я знаю, для чого виходжу туди. Це процес, який навчав та іноді викривлював мої внутрішні стани, напевно, для того, щоб потім, коли я повернулася до себе, я мала можливість і розуміння, як допомагати людям, котрі трішки заблукали і не туди зайшли.

Як присутність в шубізнесі, так і відсутність у ньому я сприймаю як дуже класний досвід. Кожного дня, кожного року свого життя ми навчаємось, отримуємо досвід для певної мети. Я на це дивлюсь просто як на свій життєвий шлях. Так, іноді на поворотах мене заносило не туди, і я теж за це вдячна. Пауза дала мені можливість бачити це збоку, розуміти себе ще більше.

Євгенія Власова

«У мене в руках дуже важливі для мене символи — сонце та лотос. Лотос символізує чистоту. Чистий, красивий лотос цвіте в брудній воді. В якийсь момент я відчула, що незважаючи на життєві обставини, я можу відчувати себе, як лотос, тобто розвивати в собі його якості. Залишитися чистою в серці, робити те краще, що можу для того, щоб відчувати в собі життя, яке було створене Творцем. Бачити красу та сенс в усьому, що відбувається, та вірити, що все, що відбувається, на краще. Сонечко для мене — символ Творця, джерела життя. Символ мого внутрішнього персонального сонця, яке освітлює силою любові всі темні закутки душі. Бо нема більш великої сили, енергії та вібрації, ніж любов», — розповідає співачка.

Євгенія Власова

— Ви пережили непрості моменти у житті, зокрема розлучення та боротьбу з недугом. Що допомогло вам зберегти силу духу, не зневіритися?

Коли у твоєму житті відбуваються патові процеси, у тебе є тільки одна можливість вижити — тільки за рахунок того, що ти будеш спиратися на своє істинне внутрішнє. Моє істинне внутрішнє — це безмежне сяйво, воно мене завжди підтримувало. Я постійно відчувала внутрішнє світло, яке мені не дає зламатися і йти далі. І я знаю, що це за сяйво — це сила Бога в мені, сила Творця. І це не про релігію, а про те, що я завжди була з ним на тонкому зв’язку, намагалася ніколи не забувати про цей дуже важливий зв’язок. Для мене Творець — це не релігія. Релігія взяла для себе якісь божественні прояви, щоб маніпулювати людьми. Для мене Бог — це істина, котра є в кожному з нас. Він завжди з нами, але ми не завжди з Творцем. Він же дав нам свободу, волю, вибір. Іноді ми просто не з ним.

Коли я звертала з істинного шляху чи робила хибні кроки, то знала, куди мені повернутися і як це зробити. Це той внутрішній стрижень сяйва, світла, теплоти, любові, котрий мене тримав і тримає на плаву в житті. З кожним роком він у мені розпалюється все більше. Саме це не дало мені зламатися у важкі періоди.

— Яка музика у вас асоціюється з перемогою?

Зараз я переклала і написала вірші до своїх двох пісень — «Вітер надії» та «Жива ріка». От у мене пряма асоціація саме з перемогою добра над злом саме в цих піснях.

Євгенія Власова

У свої 46 років Женя має приголомшливий вигляд та вибирає природну красу без радикальних б’юті-процедур і консервантів. Одне з її нових відкриттів у царині догляду — екологічний канадський бренд дерматокосмецевтики Nelly De Vuyst®, який розробляє лікувально-косметичні засоби з 1974 року.

Nelly De Vuyst® — це 100% натуральні, веганські та екологічні засоби, сертифіковані COSMOS® Organic by ECOCERT®. Бренд ставить за пріоритет безпечність для здоровʼя шкіри та науково-обґрунтований підхід, а в складі засобів відсутні шкідливі для здоров’я та екології хімікати.

Євгенія Власова та Ірина Грибан, сертифікований wellness-коуч (США) і тренер бренду Nelly De Vuyst® в Україні

Євгенія Власова та Ірина Грибан, сертифікований wellness-коуч (США) і тренер бренду Nelly De Vuyst® в Україні

Локація: 7SKY

Б’юті-партнер: Maija Salons

Фотограф: Олексій Швець

Стиліст-іміджмейкер: Ольга Женевська

Читайте також

Олександр Терен на digital-обкладинці Viva! Ексклюзив про нове життя і проєкт «Відвал ніг»

Олександр Терен на digital-обкладинці Viva! Ексклюзив про нове життя і проєкт «Відвал ніг»

Олена Тополя: інтерв'ю про стосунки з чоловіком і життя після повернення з Америки

Олена Тополя: інтерв'ю про стосунки з чоловіком і життя після повернення з Америки

Олександр Швачка
Попередній матеріал

Перший телеведучий-ветеран Олександр Швачка: «Я не сподівався, що повернусь з війни»

Новини партнерів