Джамала, Kiev Tango Project, Соломія Вітвіцька на фестивалі танго

Kiev Tango Project. Мировые хиты в стиле танго
30 травня цього року ми відзначаємо 100-річчя з дня народження композитора Богдана Весоловського, якого вважають “батьком” української естрадної музики. Він написав понад 130 пісень та видав понад 30 пісенних платівок.

#@#

Композитор народився у Відні, навчався у Стрийській гімназії, а потім на правничому факультеті Львівського університету та вищому музичному Інституті ім. М. Лисенка. У Львові він був учасником першого українського джазового ансамблю, який називали “Ябцьо-джазом”. Останні 22 роки свого життя композитор провів у Канаді, де очолював українську секцію Канадського радіо.

Фестивальна програма розпочнеться 29 травня в Музеї етнографії та народного промислу ІН НАН України (Львів, проспект Свободи, 15), де о 12.00 відбудеться відкриття архівної виставки “Бонді або повернення Богдана Весоловського”. На цій ретро-виставці будуть представлені унікальні експонати: оригінали листів композитора, дипломів, нот пісень, фотографії з сімейного альбому, платівки з колекції Богдана Весоловського, знаменитий акордеон А. Коса і В. Мигаля, який звучав у “Ябцьо-джазі” та інші старожитності 1930-х з приватних колекцій Надії Кос, Ігоря Осташа та Любомира Янушевича.

У день народження композитора 30 травня на його батьківщині, у Стрию усі бажаючі будуть танцювати танго біля будинку Богдана Весоловського по вул. Чорновола (колишній Колійовій), 11. Після цього відбудеться урочисте відкриття фестивалю у Міському будинку культури (м. Стрий, вул. С. Крушельницької, 18). У програмі відкриття  – прем’єра документального фільму “Бонді або повернення Богдана Весоловського” (автор сценарію Ігор Осташ, режисер Станіслав Литвинов) та ювілейний концерт “Стрийське танго”.

<a href=
Джамала, Kiev Tango Project, Соломія Вітвіцька на фестивалі танго" src="https://img.viva.ua/pictures/uploads/images/afisha-Kyiv-ФБ.jpg" style="width: 600px; height: 848px;" title="Джамала, Kiev Tango Project, Соломія Вітвіцька на фестивалі танго" />

Програмою фестивалю також передбачено пісенний конкурс молодих виконавців, який покликаний популяризувати пісні українського ретро та виявляти нові яскраві зірки. Головою журі конкурсу буде видатний український співак Володимир Луців (Великобританія). У конкурсній програмі  змагатимуться 34 молодих виконавців з Києва і Івано-Франківська, Полтави і Львова, Іллічівська і Кривого Рогу, Дрогобича і Кам’янець-Подільського, а також з Канади. Конкурс відбудеться 31 травня о 14 год. у Event-hall “КІНО” (Львів, просп. Чорновола, 2).

Символом фестивалю є малюнок з обкладинки платівки Богдана Весоловського “Зірка” 1967 року, яка вийшла до 100-річчя Канади. Гран-прі фестивалю також буде “Зірка”, виготовлена львівськими майстрами.

У Event-hall “КІНО” відбудеться презентація документального фільму Бонді або повернення Богдана Весоловського (поч. о 19:00), виступатимуть переможці Конкурсу (поч. о 20:30).

Фестиваль є благодійним і однією з його акцій є благодійний бал БОНДІ в Event-hall “КІНО” (поч. о 21:30), у програмі якого – танго-забава, майстер-клас танго, благодійний аукціон, конкурс суконь у стилі ретро 1930-х, автограф-сесії гостей - зірок фестивалю.

У благодійному аукціоні братимуть участь зірки – гості фестивалю, які запропонують цікаві сюрпризи. Зібрані кошти підуть на лікування поранених воїнів АТО.

Серед почесних гостей фестивалю – багато відомих виконавців пісень Богдана Весоловського, зокрема народний артист України Василь Бокоч (Київ), знаний шансоньє Ерко (США), ВолодимирЛуців (Великобританія), учасник легендарного гурту “Рушничок” Юрко Штик (Канада) та ін.

Родзинками фестивалю стануть два гала-концерти – 1 червня у Львівській Опері (поч. о 17.00) та 3 червня у Київському театрі оперети (поч. о 19.00).

Джамала, Kiev Tango Project, Соломія Вітвіцька на фестивалі танго

У програмі концертів – виступи яскравих українських виконавців: Джамали, Ілларії, Kiev tango project, Піккардійської терції, Tenors BEL’CANTO, джазового гурту “ShockolaD”, Василя Бокоча, Стефанії Романюк (Канада), Ореста Цимбали, Марії Копитчак, Олесі Киричук, Ліліани Раврух, Юлії Швед та ін.

Обидва концерти у Львові та Києві вестиме ведуча каналу 1+1 Соломія Вітвіцька.

Фестиваль відбуватиметься за підтримки Міністерства культури, Світового Конґресу Українців, Посольства Канади в Україні, Львівської облдержадміністрації та Львівської міськради.

Мамина любимица: Ким Кардашьян показала, как купает малышку-дочь
Попередній матеріал

Мамина любимица: Ким Кардашьян показала, как купает малышку-дочь

СМИ: Селена Гомес и Джастин Бибер снова вместе
Наступний матеріал

СМИ: Селена Гомес и Джастин Бибер снова вместе

Новини партнерів