Рятуймо життя разом!

Збережемо життя разом
Нема нічого важливішого за людське життя. Лише з початком війни на сході Українита першими її жертвами ми в цьому дійсно переконалися. А ще зрозуміли, що тільки об’єднавшись, усі разом можемо допомогти постраждалим від воєнної агресії.

Ось декілька фактів, які свідчать самі за себе: за час військового конфлікту було вбито більш як 9 тисяч людей, що перебували в зоні АТО, 21 тисячу – поранено, понад мільйон українців вимушені покинути свої домівки і шукати собі іншого прихистку, а 1,7 мільйонів дітей назавжди запам’ятають жах війни. І це у 21 столітті, коли увесь світ єднається, щоб зберегти кожне людське життя!

У вересні 2014-го утворився Save Lives Together. Його заснували українки, що зараз живуть у США: Іра Пилипенко, Тоня Левчук та Еліна Лерман.

У надважкий для нашої країни період, аби допомогти українцям, постраждалим від війни, військовим, медикам, волонтерам, аби забезпечити роботу стаціонарних й польових шпиталів, був створений благодійний фонд Save Lives Together. Його заснували вихідці з України, які мешкають у США, щоб рятувати людські життя. Ця недержавна й некомерційна організація утворилася у час, коли в нашій країні через військовий конфлікт виникла нагальна потреба у медичній допомозі бійцям та постраждалому населенню, яку держава була не в змозі надати.

За півтора року своєї роботи фонд зібрав понад 1,5 мільйона доларів та передав на фронт для українських воїнів більш як 40 тисяч кровоспинних та інших препаратів медичної допомоги!

Майже 60 відсотків таких необхідних на війні засобів першої домедичної допомоги: гемостатиків Celox та QuikClot, бандажів, джгутів – з’явилося в зоні АТО саме завдяки Save Lives Together.

Дякуючи внескам небайдужих людей не лише з Америки та України, але й з Європи та Азії, благодійна міжнародна організація забезпечує захисників вітчизни, що воюють на сході країни, сучасною тактичною медициною, формує індивідуальні аптечки за стандартами НАТО й медичні тактичні рюкзаки із засобами екстреної допомоги та виживання для високомобільних груп і спецпідрозділів. Адже життя пораненого воїна часто залежить від лічених хвилин наданої або ні медичної допомоги.

Майже половина засобів першої домедичної допомоги: кровоспинні препарати, бандажі, джгути – усе це з’явилося в зоні АТО саме завдяки фонду

Фонд співпрацює, аби забезпечити нагальні потреби, з польовими, прифронтовими й обласними військовими шпиталями, а також стаціонарними медичними закладами країни. Більшість речей закуповують у США за ціною виробника. «Ми економимо кожний цент, – розповідає співзасновниця фонду, – бо знаємо, що в Америці гроші з неба не падають, тому на час війни, наприклад, вибиваємо з виробників найнижчі ціни на медпрепарати».

Завдяки Save Lives Together до України надходять реанімаційне та портативне обладнання для спецтранспорту й медичної евакуації, електричні інвалідні візки, протипролеженеві матраци та інші засоби для комфортного догляду за важко пораненими. А через своїх партнерів благодійники передають біженцям зі сходу й півдня країни гуманітарну допомогу. Усі затребувані речі сортують і відправляють до Донбасу волонтери фонду в Києві.

Поїздки, перельоти на зустрічі з виробниками, волонтерами, благодійниками, оренду офісу та складу у Києві Тоня та Іра сплачують своїм коштом

«Допоки війна не скінчиться, я не зупинюся, – каже одна із засновниць Save Lives Together. – Хочу, щоб фонд розрісся, аби можна було взяти на роботу людей, лікувати й реабілітувати військових, допомагати родинам загиблих, ремонтувати техніку. В Україні є, що робити». Тому на меті фонду – відкрити реабілітаційні центри, щоб кожний боєць почував себе впевнено у мирному житті після жахіть війни, а також створити підприємства, де за спеціальними технологіями виготовлятимуть вітчизняні протези для скалічених воїнів. Фонд сприятиме зміцненню української армії шляхом відновлення та удосконалення воєнного виробництва в країні. Крім того, допомагатиме родинам постраждалих або загиблих воїнів, їхнім діткам, зокрема, молоді здобути гідну освіту.

Іра Пилипенко та її брат Кирило присвячують роботі фонду увесь вільний час. «Я навіть не знала як гаряче люблю свою країну, допоки не почалася війна»

Проте, щоб здійснювати усі ці проекти, необхідна й ваша допомога. Аби долучитися до такої шляхетної справи, зайдіть на сторінку www.savelivestogether.org/donate, де можна перерахувати кошти. Кожний робить свій посильний внесок: одні жертвують 5 доларів, інші – й по 16 тисяч.

Щодня фонд співпрацює з місцевими громадами, українськими діаспорами й асоціаціями, церквами, медичними закладами, громадськими організаціями й корпораціями США, залучає донорів з різних країн світу, які роблять фінансові внески.

«Перші валізи з гемостатиками везла моя мама. На українській митниці їх хотіли відібрати, та мама сказала: «Не віддам, або зі мною поїдете в Донецьк і роздаватимете там», – згадує Тоня Левчук

Заявки про надання допомоги приймають за електронною адресою: help@savelivestogether.com.

На офіційному сайті фонду (savelivestogether.org), а також на сторінці у Фейс-буці (www.facebook.com/SaveLivesTogetherUA) можна детально ознайомитися з його діяльністю та подивитися фотозвіти наданої допомоги. Save Lives Together має офіс як в Америці, так і в Україні, зокрема в Києві.

Кожен українець може долучитися до високої місії – рятувати життя своїх співвітчизників.

Постачання реанімаційного й портативного обладнання для медтранспорту – один з напрямів діяльності організації

Медпрепарати надходять з Америки, а формують аптечки вже в Києві волонтери за стандартами НАТО

Волонтери благодійного фонду закуповують для військових форму, взуття, дальноміри.

 

42-летняя Мария Порошина родила четвертого ребенка
Попередній матеріал

42-летняя Мария Порошина родила четвертого ребенка

Надежда Мейхер рассказала о воспитании трехмесячной дочери
Наступний матеріал

Надежда Мейхер рассказала о воспитании трехмесячной дочери

Новини партнерів