О первом свидании, свадьбе и детях: интервью Оли Фреймут и Владимира Локотко о семейной жизни

Ольга Фреймут и Владимир Локотко
Первое столь откровенное интервью супругов о личном. Только в Viva!

Два с половиной года Ольга Фреймут не рассказывала о личной жизни. За это время телеведущая успела выйти замуж, родить двоих детей и поменять место работы. Только для Viva! Оля знакомит читателей со своим мужем, генеральным директором «Нового канала» Владимиром Локотко, и говорит о семье.

Когда мы в последний раз встречались с Олей, популярная телеведущая была беременна сыном Валерием, но про личную жизнь и любимого мужчину тогда и словом не обмолвилась – решила все держать в секрете. Только сказала, что он настолько идеальный, что его нужно показывать на выставках. Сейчас, наконец, пришло время с этим суперменом познакомиться! Мы встречаемся на «Новом канале» в кабинете Владимира Локотко с необычной стеклянной крышей, где за чашкой кофе и происходит откровенный разговор с нашими героями.

Королевские секреты: как Кейт Миддлтон удалось так быстро прийти в форму после родов?

– Олю, ми в редакції все гадали: хто ж цей супермен? Адже спочатку ви тримали свій роман від усіх у таємниці.

Оля: Ну, всі нормальні люди так роблять, бо якщо на початку роману розказувати: «Боже, у мене все добре», а потім раптом щось не так… Роман, адже він, як те насіннячко в землі, повинен вирости в якусь «квіточку». А що, всім показувати: «Отут я посадила трояндочку», а там лише бадилля. От коли вона вже набере конкретних форм, тоді можна й людям розповідати.

– Скільки років ви знайомі взагалі?

О.: Шість.

– І коли ви зі стосунків просто колег перейшли в ближчі?

О.: Хочете запитати, коли ми перший раз поцілувалися? (Сміється)

– Ну, може, згадаєте час до того, як поцілувалися, коли, наприклад, ви чи Володимир написали перше смс і запросили на побачення?

Владимир: Вопросы по поводу дат – это, кажется, девочки знают лучше. Наши отношения складывались постепенно. Люди общаются, обсуждают какие-то рабочие вопросы, делятся впечатлениями. И потихонечку начинают друг друга узнавать: как человек себя проявляет, как он улыбается, как реагирует на что-то, какое у него мнение по поводу того или другого. И, раскрываясь все больше и больше от встречи к встрече, возникают симпатии. Вы понимаете, что у вас есть что-то общее, вам интересно одно и то же, вас волнует одно и то же.

Впервые на обложке Viva! Ольга Фреймут с мужем Владимиром Локотко дали первое совместное интервью

– Чем вас заинтересовала Оля?

В.: В нашем случае это такая, знаете, фундаментальная история. Не так, что вот встретились и через десять минут поженились, потому что внутри что-то вспыхнуло.

Я считаю, у нас все по-настоящему, очень крепко, потому что мы шли к этому плавно. И мне нравится, что случилось именно так. Хотя, может, кому-то нравятся красивые истории про любовь с первого взгляда. Но настоящее прочное чувство, которое будет держать людей вместе всю жизнь, – это очень непросто, как и большие телевизионные проекты.

– И все-таки, чем вас зацепила Оля?

В.: Первое, что я отметил для себя, – она не такая, как все, кого я знал прежде. Она другая. Это очень интересно, потому что ты редко встречаешь непохожих на других людей. И когда ты встречаешь что-то чудесное, необычное, очень красивое и неожиданное, у тебя происходит заземление и удивление, ты смотришь и думаешь: «Ничего себе! Оказывается, какие люди бывают». Ну и потом, химия, вот та самая, таинственная, она ж ведь никем не разгадана. Но ты каким-то образом понимаешь, что это твой человек. Ты же ведь не можешь сидеть и анализировать: «Вот как она здорово посмеялась над моей шуткой» или «Оказывается, мы вместе были в Италии в одном ресторане, и теперь у нас аж два общих пункта». А потом еще обнаружилось два и еще два, плюс мы знаем одних и тех же людей. Это необъяснимая история.

О.: Це було на рівні відчуттів. До переходу на «1+1» у нас не було формально висловлено, що ми один одному подобаємося. У мене були одні стосунки, у Володі, напевно, інші. Ми взагалі про це не думали. Ми просто були друзями.

Наталья Окунская о бегстве из страны и жизни в Париже: «В Украине у женщин нет прав»

Линия жизни. Интервью звезды «Дизель Шоу» Марины Поплавской для Viva!

– Але ви щось відчували?

О.: Він став моїм другом, і я, коли пішла з «Нового каналу», в якийсь момент зрозуміла, що сумую за ним.

Я не сексистка і не вважаю, що маю сидіти біля вікна, схиливши голову, й чекати смс від чоловіка, який мені подобається. Я проїжджала повз офіс каналу й написала смс (а Володя ж на мене злився, що я пішла з каналу): «Як затишно світиться твоє вікно…», ну, щось таке: «… навесні обов’язково підемо гуляти». А тоді була зима. Я так спеціально написала, бо вмію маніпулювати, я журналіст і психолог непоганий. І він написав: «А нащо чекати весни? Давай зараз зустрінемося».

І, пам’ятаю, Володя призначив мені зустріч. Я саме була у косметолога, мені вкололи біоревіталізацію: обличчя було у цяточку. Але я не хотіла відмовлятися від жаданого побачення. Володя надіслав смс і запросив на ланч. Було дуже приємно: усе плавно склалося, і так ми почали зустрічатися.

– Володя за вами ухаживал, или, может, у него такой сложный график, что времени на свидания не было, и он просто сказал: «Оля, давай, переезжай ко мне и будем вместе жить».

В.: Я не силен в ухаживаниях, скажем так.

О.: Ну, квіти були завжди. Віршів він мені не писав, навпаки, кожного ранку я присилала Володі якусь поезію: або Ліни Костенко, або Цвєтаєвої, або Сосюри, або писала: «У первой мухи головокружение от утомительного сна…» Ну от сподобався вірш – відсилаю. Я не знаю, що про мене людина думала. Він кожного ранку отримував такі вірші (сміється).

Ольга Фреймут и Владимир Локотко снялись в совместной фотосессии

– То есть за романтику в ваших отношениях отвечала Оля?

О.: Я пекла яблучний штрудель. Не надто був час тоді готувати, але хотілося привертати увагу й традиційними методами. Навмисно попросила подругу сфотографувати мене біля духовки, щоб Володя повірив. Далі у гарну порцеляну все виклала, рядном прикрила, фото поклала... Було й таке, що прийшла на зустріч із шампанським та склянками. Я чинила так, як жінці чинити не прийнято. Але реакція Володі була такою теплою.

Я добре знала, що подобаюся йому. Тому дивувала милого щоразу креативніше. А Володя – серйозний мужчина, вірші писати в планах не мав.

В.: Мне кажется, я взял Олю больше тем, что внушил ей ощущение надежности.

О.: Так, в мене ще такого не було (усміхається).

Оля почувствовала, что со мной очень спокойно, надежно, и ей можно расслабиться. Думаю, вот это ощущение для Оли много значило. Да, я не пел под ее окнами ночью песни, хотя, может, ей и хотелось этого.

О.: Ні, якби Володя цим займався, я б від нього відразу пішла. У Володі романтика була в іншому. От, наприклад, мені може сподобатись якась річ, я на неї подивлюся, але вона страшенно дорога. Увечері мені її приносять – от вона в мене вже є. Він якось вміє вгадувати, що мені подобається. Бо мені не цікаво, аби я сама собі купувала коштовності і дорогі речі.

Ольга Фреймут и Владимир Локотко вместе позируют для Viva!

– Вы неоднократно говорили в интервью, что ваша дочь Злата против того, чтобы мама снова выходила замуж. Как теперь у нее складываются отношения с Владимиром, как она его приняла?

О.: Злата і Володя – схожі між собою і близькі люди. Вони друзі. Я не вірю, що коли мама вдруге виходить заміж, інший, нехай навіть ідеальний чоловік, може замінити батька. Злата написала твір у школі про те, ким пишається. У ньому

йшлося про Володю. А в побуті донечка мало демонструє тепло. Вона тінейджер, незалежна бунтівниця.

– Скільки їй зараз?

О.: Їй 12 років, але, я думаю, Злата могла б вже й без нас справлятися (усміхається). Вона якась унікальна в цьому плані.

– А когда вы начали жить вместе, возникали сложности со Златой? Может, говорила: «Я не буду жить с вами, я хочу жить с бабушкой»?

О.: Ну, у Злати постійно виникає бажання жити десь окремо, і не лише тоді, коли з’явився Володя. Їй завжди хочеться жити десь у світі, в готелях. У нас є заміський будинок і є квартира на Подолі. Коли приїжджають мої родичі, Злата з радістю залишається там. Вона не  прикута ланцюгами до батареї у нашому домі. Якщо хоче, вона їде собі, живе з бабусею, хоче – живе зі мною. Вона в цьому плані справжня хіпі.

Ольга Фреймут и Владимир Локотко обнимаются

На Оле: платье Couture de fleur, кеды Burberry

– В вашей истории любви все было немножко не по порядку: сначала появились дети, а потом была свадьба. Расскажите, какой она была?

Я вважаю, що шлюб – це так інтимно: не варто виносити це на шпальти журналів. Можемо розповісти, як ми розписалися. Ми вибрали понеділок, звичайний робочий день, коли в нас в обох був вільний час.

– Тобто для вас це було неважливо?

О.: Неважливо. Це так смішно: оті всі гості, короваї, весільні плаття, а потім б’ють один одного по обличчю і розлучаються.

– Можна тоді не робити весілля, а, наприклад, поїхати удвох у романтичну подорож.

В.: Вы знаете, меня в личной жизни и в работе интересует суть происходящего. Все остальное: какие-то ритуалы, общепринятые традиции – они меня, вот честно, меньше всего интересуют.

Мы с Олей можем сделать себе романтическое путешествие в любой уикенд, в какой пожелаем. Это будет самое крутое романтическое путешествие, потому что мы оба этого хотели. Знаете, часто бывает так, что люди ходят в ресторан только по праздникам. Мне очень нравится против течения идти. Я Олю приглашаю в ресторан на романтический ужин, не дожидаясь праздников или каких-то специальных дат. Просто когда есть желание.

О.: У мене вже було весілля, воно так мені не сподобалось! Мені здається, що це настільки все придумане, настільки архаїчне. Я зараз не вигадую.

Ми розписалися з Володею о десятій ранку. Я в балетках, Володя навіть купив собі дуже стильний костюм. Разом поснідали, потім Володя поїхав на роботу, а я – додому, до дітей. І ввечері ми просто повечеряли, і все.

Владимир Локотко - муж Ольги Фреймут

– Коли саме це було?

О.: Розпис був після народження сина, 25 квітня. Я була вагітна донечкою. Усе відбулося в модному РАГСі. Ми хвилювалися, що зараз прийде жіночка і почне гучним голосом промовляти. Володя каже: «Не треба нам ніяких оцих церемоній!» І тут приходить жінка і каже: «А можна, я вас розпишу класично?»

– Cлучилось то, чего вы боялись.

О.: Володя каже: «Та нехай вже». В них є якась магія! Жінка душевно промовляла, аж до сліз довела.

– І рушник розстеляла, і ви на рушник ставали?

О.: Ні, рушника в нас не було. Але ж персні були, і нас фотографували. І наші ці жахливі фотографії з весілля теж є (усміхається). Ну, букетом я ні в кого не кидала, тому що магазин квітів був зачинений. Володя після РАГСу мені купив квіти (сміється). Просто ми дуже рано одружувалися, а звечора букет купувати, ну, це ж квіти несвіжі...

– И официального медового месяца у вас не было?

В.: Знаете, у нас столько было медового месяца… Я, например, не умею по команде что-то делать: «Вот все, нужно сейчас медовый месяц. Идите, наслаждайтесь». Я не могу по принуждению, по каким-то правилам получать какое-то удовольствие.

У нас были прекрасные недели, когда мы отдыхали, уезжали, наслаждались друг другом в разных красивых местах. И это было действительно прекрасно, и я об этом помню, и для меня это и есть эти медовые недели, месяцы. А было ли это до того, как мы поставили подписи в документе, или после – лично для меня это уже не так важно.

Ольга Фреймут снялась для Viva!

– Давайте тогда поговорим о детях. Нам часто в интервью звезды рассказывают, как они готовят своим мужьям сюрприз, преподнося новость о беременности. Как Оля вам рассказала, что беременна? Она ж такая выдумщица.

В.: Это было рано-рано утром в бизнес-зале аэропорта «Борисполь». Мы вдвоем с Олей улетали куда-то в Европу. Я сидел один, пил кофе, ждал Олю, она пришла и сообщила мне…

О.: Ти сидів на кріселку, а поруч Молочний, що з «Камеді клабу». І я думаю, як сказати, щоб Андрій не почув? І витягую тест, і кажу: «Дві смужки». А Володя: «Смужки? И что?» Я йому: «Ну, у нас дві смужки». Пам’ятаю хвилинну паузу, яка видалася вічністю. Володя мовчав, а я не могла прочитати – з радості чи навпаки.

Тепер я знаю, чоловік так завжди сприймає радісні новини: переживає емоції всередині і не показує нікому. І ми: «А давай никому не будем пока говорить». Ми такі були щасливі! Отак Володя дізнався, що стане батьком. Це було таке щастя для нас обох, що я цей день пам’ятаю як зараз.

– Ви знали, що це буде хлопчик?

О.: Я відразу знала. Такі речі відчувають. І Володя знав, що це буде хлопчик, і ім’я таке прийшло до Володі, хоча воно мені страшенно не подобалося.

– Так чому Валерієм назвали?

Це жах був. Пам’ятаю, сиджу в залі біля каміна, приходить Володя і каже: «Я знаю, это будет Валерий!» Я кажу: «Клас! Хороший жарт».

В.: Я не понимал, в чем шутка.

О.: А я вважала, він наді мною знущається, розумієте. Думаю: «Це якийсь жах! Ну що це за сміх». А він каже: «Я їхав, зупинив машину, і мені якісь вищі сили сказали, що це буде Валерій». Кажу: «Ти ж не віриш у вищі сили». А от якісь вищі сили сказали.