Любомир Левицький: «Ті хлопці, які зараз тренують наших, вони в шоці»

Любомир Левицький
Український режисер Любомир Левицький на своєму YouTube-каналі «Капітан Україна Vlog» розповідає про кіно крізь призму української воєнної реальності.

Кінорежисер, сценарист і продюсер Любомир Левицький нині працює над документальним фільмом про події на фронті, що стане відеодоказом злочинів росіян. Ознайомившись з історіями військових, він вирішив запустити нову рубрику на своєму YouTube-каналі для надання українцям освітньої інформації стосовно тактичної підготовки цивільних та військових на прикладі кінооглядів та популяризувати новий мілітарний рух.

Велика частина української молоді зараз задіяна в обороні держави: ТРО, ЗСУ  та волонтерський рух. Серед них є і професійні військові, і звичайні цивільні, які під час війни змогли проявити справжній героїзм. Саме з такими особистостями Любомир знайомить глядачів на каналі в новий рубриці «Блокpost». Історії цих людей надихають на подальшу боротьбу та доводять, що немає нічого неможливого при правильній мотивації.

Читайте также

Символ незламності: браслети з останньої партії металу з Азовсталі

Символ незламності: браслети з останньої партії металу з Азовсталі

Палає: Міша Крупін заспівав пісню про Кримський міст, яку написав за 15 хвилин

Палає: Міша Крупін заспівав пісню про Кримський міст, яку написав за 15 хвилин

«Блокpost» — це межа між кіноекраном та фактичною війною: що з реального життя можна застосовувати в кіно і що в кіно неможливо застосувати на полі бою чи в тактичних діях. У ролі експертів з оглядів воєнних фільмів виступають реальні супергерої, які стали на захист України.

У новому випуску Любомир Левицький разом із запрошеними гостями обговорювали американський бойовик режисера Сема Харгрейва «Евакуація» (Extraction), який вийшов у 2020 році на Netflix. Коментуючи сцени фільму, Левицький зізнався, що незважаючи на високий рівень професійності американських військових, зараз вони вражені здібностями українців.

«Це один з десяточки улюблених фільмів. Режисер цього фільму — постановник трюків у таких стрічках, як "Капітан Америка", усіх найкрутіших марвелівських фільмах. Тобто цей фільм зроблено людьми, які обожнюють екшен і дуже добре розбираються в тактичних речах. Починається фільм з заявки персонажа, який пірнає у воду і перебуває там скільки? Три доби? — жартома коментує Любомир Левицький і продовжує розповідь про те, як у США відбуваються тренування "морських котиків". — Я знаю, що коли їх тренують, то зв’язують руки, кидають у басейн, і вони мають винирнути з басейну вертикально вгору, є якась тактика звільнення. Тренують хлопців серйозно. Але я знаю, що ті хлопці, які зараз тренують наших хлопців — вони в шоці від наших».

Нагадаємо, український актор Тарас Цимбалюк пояснив, чому російська мова «несе в собі максимальне зло».

Читайте также

Лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин прокоментував роман з Яніною Соколовою

Лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин прокоментував роман з Яніною Соколовою

Найпривабливіші чоловіки шоубізнесу з легкою сивиною

Найпривабливіші чоловіки шоубізнесу з легкою сивиною

Олена-Крістіна Лебідь з мамою
Предыдущий материал

Олена-Крістіна Лебідь розповіла, як її мама відновлюється після окупації

Джамала
Следующий материал

Ракетные обстрелы разбили кафе Джамалы и ее мужа в центре Киева

Новости партнеров