Тімур Мірошниченко: «Україна готова приймати Євробачення»

Тімур Мірошниченко
Ведучий 1+1 та офіційний коментатор Євробачення розповів, за яких умов можливе проведення наступного конкурсу в Україні.

Букмекери пророкують українському гурту Kalush Orchestra перемогу на Євробаченні 2022, та й самі артисти мають надію на перше місце.

«Голос» конкурсу, ведучий Тімур Мірошниченко поміркував, чи готова Україна приймати наступне Євробачення у разі перемоги Kalush Orchestra.

— Наші читачі писали у соцмережах: Kalush Orchestra можуть навіть не співати свою пісню — все одно переможуть. Ти згоден?

Ні, не згоден. Тому що, звісно, сміливість українського народу, те, як ми захищаємо свою Батьківщину, те, як наші люди виходять з голими руками на танки, те, як ми кидаємо все і починаємо волонтерити, тобто допомагаємо будь-якими можливими способами нашим збройним силам України, надихає людей по всьому світу. І, звісно, у багатьох людей є внутрішнє бажання віддячити Україні, якось підтримати українців. Тому вони це зроблять, у тому числі, і своїм голосом під час трансляції Євробачення. Але! Давайте будемо відверті — якщо б на тій сцені співав я (а в мене абсолютно відсутній слух), то навряд чи мій виступ можна було б назвати успішним.

Тут все склалося: і прекрасний номер, і прекрасне виконання, і потужна сама пісня. А плюс до цього всього — сміливість українського народу. Це лише додає певний відсоток Kalush Orchestra на шляху до перемоги. Але точно не гарантує перше місце через те, що вони українці, ні.

Читайте также

Джамала виставила на аукціон сукню з Євробачення, щоб зібрати кошти для армії та постраждалих

Джамала виставила на аукціон сукню з Євробачення, щоб зібрати кошти для армії та постраждалих

Міка Ньютон презентувала пісню, яка вперше прозвучала на Греммі-2022

Міка Ньютон презентувала пісню, яка вперше прозвучала на Греммі-2022

— Водночас багато хто критикує гурт, мовляв, не мають чоловіки залишати країну в такий час. Що ти можеш сказати тим, хто вважає недоречним участь Kalush Orchestra у пісенному святі?

Це абсолютно безглузда позиція. Знову ж таки, Євробачення — це 200 мільйонів глядачів по всій Європі. Не використати цей майданчик безглуздо. Хлопці повернуться до України наступного ж дня після фіналу Євробачення і продовжать тут працювати на нашу перемогу. Я вважаю навпаки, якщо є можливість у когось із чоловіків бути корисним на міжнародному фронті, треба нею скористатися. Я сам вже декілька разів протягом війни виїздив за кордон, проводячи різноманітні благодійні марафони та заходи, і за моєю прямою чи опосередкованою участі було зібрано понад 100 мільйонів гривень на гуманітарну допомогу, понад 80 млн глядачів бачили ці заходи, бачили, що ці кошти йдуть на підтримку України. Я відпрацював і повернувся. Так само і хлопці виконають свою місію і повернуться додому.

— На твою думку, у разі перемоги Kalush Orchestra чи готова Україна приймати наступне Євробачення? Адже наразі ніхто не знає, коли закінчиться війна.

Україна, звісно, готова приймати Євробачення, але все ж таки на цьому пісенному конкурсі критерій номер один — це безпека. І поки ми не зможемо на території нашої країни гарантувати безпеку у кожному її куточку, то, звісно, ні про яке Євробачення мова йти не може. Тим не менш, є в нас трошки запасу часу. 14-го травня фінал і в разі нашої перемоги нам потрібно буде сказати, що наступне Євробачення, наприклад, в Одесі чи Харкові. Ні, такого не буде. В будь-якому разі є певний проміжок часу для визначення, чи готові ми приймати. А тут ми вже маємо усіма можливими і неможливими способами підтримувати ЗСУ і вірити, що вони нам подарують перемогу якомога швидше. І тоді ми зможемо спокійно приймати гостей з усієї Європи. Для нас це було б дуже круто, дуже важливо! Ба більше, я впевнений — після перемоги України над росією буде дуже багато охочих відвідати нашу країну. Якраз такі заходи, як Євробачення, футбольні турніри чи фестивалі — найкращий спосіб запросити гостей. Моя мрія — щоб все ж таки до крайнього терміну підтвердження чи скасування заявки на проведення Євробачення щось докорінно зміниться на фронті і конкурс зміг би відбутися в Україні.

Тімур Мірошниченко

Коментаторська студія Тімура цього року знаходиться у бомбосховищі

Фото: пресслужба 1+1

Ірина Білик
Предыдущий материал

Ірина Білик розповіла, як її ексчоловік у росії повівся під час війни

Настя Каменських
Следующий материал

Настя Каменських: «Важливо, аби війна в Україні, яка є геноцидом, не перетворилася у тишу»

Новости партнеров