Kalush Orchestra: «Маємо надію на перше місце на Євробаченні»

Kalush Orchestra
Гурт Kalush Orchestra розповів про враження від виступу на Євробаченні.

Представник України, гурт Kalush Orchestra, пройшов у фінал пісенного конкурсу Євробачення з піснею Stefania та виступатиме у першій частині фіналу 14 травня. Дивіться список країн-переможців першого півфіналу Євробачення 2022.

Фронтмен гурту Kalush Orchestra Олег Псюк розповів журналістам Суспільного мовлення про свої враження від виступу.

«Перша емоція, коли дізнався, що Kalush Orchestra потрапив у фінал — бурхлива емоція, яку не описати словами. Якщо ви дивилися, можна побачити, наскільки ми були емоційні. Але інтрига була, нас тримали трохи у напрузі. Ми дуже раді, що вийшло так. Євробачення під час війни дуже важливе. Тому що нашу культуру хочуть знищити, а ми тут є, щоб показати, що вона жива. Наша музика жива, красива та має свій власний почерк, — поділився Олег Псюк і додав: — Вітаю всю Україну із виходом до фіналу Євробачення, дякую всім українцям, які голосували за нас за кордоном, велика подяка всім, далі буде… Маємо надію на перше місце».

Kalush Orchestra на конкурсі Євробачення 2022 у Турині

Глядачі в арені Pala Olimpico слухали пісню Stefania стоячи з українськими прапорами та вітали їх бурхливими оплесками. Учасники Ісландії і Латвії під час оголошення результатів тримали прапори України на знак підтримки.

Олег Псюк, своєю чергою, подякував країнам за підтримку: «Ця емпатія щира, не лише на словах. Всім велика подяка, хто підтримує Україну».

Пряма трансляція першого півфіналу пісенного конкурсу Євробачення 2022 велася на всіх платформах Суспільного: на телебаченні, радіо, на діджитал-платформах і навіть у додатку «Дія». Коментував музичну подію незмінний Тімур Мірошниченко. Ведучими пісенного конкурсу Євробачення 2022 — Алессандро Каттелан, Лаура Паусіні та Міка.

Другий півфінал відбудеться 12 травня, фінал Євробачення 2022 — 14 травня.

Читайте також

U2 в Україні: Боно та Едж заспівали у київському метро

U2 в Україні: Боно та Едж заспівали у київському метро

Джамала виставила на аукціон сукню з Євробачення, щоб зібрати кошти для армії та постраждалих

Джамала виставила на аукціон сукню з Євробачення, щоб зібрати кошти для армії та постраждалих

Фото: EBU/SARAH LOUISE BENNETT; Суспільне мовлення

Міка Ньютон
Попередній матеріал

Міка Ньютон презентувала пісню, яка вперше прозвучала на Греммі-2022

Тіна Кароль
Наступний матеріал

Тіна Кароль прилетіла до Японії: в аеропорту співачку зустрів мільярдер

Новини партнерів