Міка Ньютон презентувала пісню, яка вперше прозвучала на Греммі-2022

Міка Ньютон
Пісня «Вільні» присвячена Україні. Співачка Міка Ньютон, незважаючи на проблеми зі здоров'ям, працює заради батьківщини.

«Вільні» — перша пісня та відеоробота Mika Newton за кілька років. Події в Україні перевернули життя українців по всьому світі. Міка Ньютон стала першою українською співачкою, яка заспівала на церемонії нагородження «Греммі», та вперше на Grammy звучала українська мова.

Читайте также

Слезы по ночам и проблемы со здоровьем: Мика Ньютон призналась, как ее рак повлиял на мужа

Слезы по ночам и проблемы со здоровьем: Мика Ньютон призналась, как ее рак повлиял на мужа

Вражаюча промова Володимира Зеленського на «Греммі 2022»: відео

Вражаюча промова Володимира Зеленського на «Греммі 2022»: відео

«Оригінальна версія пісні «Вільні» написана John Legend, і для мене була велика честь заспівати її на «Греммі». Енергія на сцені була неймовірна, і я дуже вдячна Джону та продюсерам, що вони привернули увагу до України. Вся арена аплодувала нам стоячи кілька хвилин. Відчувалась велика підтримка!

Ця колаборація відбулась в останню хвилину. На мене вийшла компанія, яка шукала українську співачку для проєкту, що тримався у секреті. Я відправила свій матеріал, мене запросили на студію. Над українською версією пісні я працювала лише пів дня, з перекладом тексту мені допомогли подруги Ніка Коверіна і Марина Скоморохова. Ми робили все для того, щоб текст був максимально наближеним до англійського тексту Джона. На студії, коли я записувала «Вільні», була просто магія. Це був один з найкращих моментів мого життя. Не кожний день доводиться працювати з такими людьми, як Harvey Mason Jr.. Він працював з відомими світовими співаками: Aretha Franklin, Michael Jackson, Justin Timberlake, Britney Spears. Саундпродюсери, не розуміючи українську мову, відчули кожне слово і змогли передати при зведенні пісні. З перших акордів я полюбила цю пісню і для мене честь, що я змогла її заспівати українською і тепер презентую сингл «Вільні», — розповіла про нову роботу Mika Newton.

Принципово важливим для співачки було те, щоб відео на пісню монтував хтось з України, людина, яка тут і зараз все це переживає. Міка знайшла талановитого хлопця з Сарн — Богдана Крушельницького, якому 18 років і він навчається на факультеті кінофотовідеосправ, чотири роки пов'язує своє життя з відео та вже працює над своїм першим коротким метром.

«Ми одразу знайшли творчу хвилю. Я хотіла у відео показати надію на свободу та волю нашої країни, красу України. Кадри з життя України: яким воно було до 24 лютого 2022, що зробили росіяни зараз, та показати наші мрії та віру, що ми боремося за вільне та мирне майбутнє країни. Коли Богдан монтував у бомбосховищі, то казав, що робота над відео відволікала його від реальності та звуків сирен зовні. Ця робота «Вільні» — надія людей на волю та світло», —поділилась своїм творчим задумом Міка Ньютон. 

Читайте также

Дантес ответил на слухи о романе Дорофеевой и Кацурина

Дантес ответил на слухи о романе Дорофеевой и Кацурина

Тіна Кароль: «Азов — герої України. Таких воїнів не знає світова історія»

Тіна Кароль: «Азов — герої України. Таких воїнів не знає світова історія»

Зараз триває благодійний тур Америкою, де Міка Ньютон виступає разом з іншими українськими артистами. Вже відбулись концерти у Сан-Франциско та Сіетлі, днями будуть концерти у Маямі, Лос-Анджелесі та інших містах. Також Mika є ведучою цих концертів разом з Дмитром Ступкою.

«Через стрес моє здоров‘я в не найкращому стані і голос також, але коли просять для України, то ти встаєш і робиш все, що потрібно, без зайвих слів. Для мене дуже важливо допомагати зараз країні. І це я роблю від усього серця як громадянка. Я не планувала співати цього року. Але кожному потрібно робити все, що можеш. Тому я поставила своє життя на паузу і братиму участь у багатьох заходах, які будуть проводитись у Америці», — поділилась співачка.

 

Фото: пресслужба

Дантес
Предыдущий материал

Стало відомо, коли насправді розійшлися Дантес і Дорофєєва

Kalush Orchestra
Следующий материал

Kalush Orchestra: «Маємо надію на перше місце на Євробаченні»

Новости партнеров