Олена Зеленська презентувала застосунок для жінок, які страждають від домашнього насильства

Олена Зеленська
Застосунок надійно замаскований від кривдника як звичайна непримітна програма: тривожна кнопка, яку у момент небезпеки можна швидко натиснути і викликати поліцію, виглядає у смартфоні як нейтральна іконка на екрані.

Назву додатка не повідомляють навмисне, щоб про нього не знали потенційні кривдники. Ті, хто потерпає від насилля, можуть отримати інформацію та скачати програму, подзвонивши на гарячу лінію 116 123 або написавши в особисті повідомлення на сторінку «Розірви коло».

Тривожна кнопка, що завжди з вами, за кілька секунд викликає допомогу, без необхідності телефонувати на 102. Завдяки наявності окремого прихованого інтерфейсу у застосунку також можна переглядати інформацію про ознаки насильства, знайти план й для постраждалих та свідків,  а також скористатись мапою контактів служб допомоги.

Застосунок допоможе отримати допомогу для жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні порушення (наприклад, особи з порушенням слуху), тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо. 

Читайте также

Куди звертатися жертвам сексуального насильства під час війни

Куди звертатися жертвам сексуального насильства під час війни

Андрій Бєдняков порівняв росію з насильником: «Аб'юзер залишається ні з чим»

Андрій Бєдняков порівняв росію з насильником: «Аб'юзер залишається ні з чим»

Як говорити з дітьми про війну
Предыдущий материал

Як говорити з дітьми про війну: поради психолога

як побороти власну тривожність
Следующий материал

Психологія війни: як побороти власну тривожність

Новости партнеров