Куди звертатися жертвам сексуального насильства під час війни

Куди звертатися жертвам сексуального насильства під час війни
В Україні вже більше місяця продовжується повномасштабна війна, яку проти нас розв'язала російська федерація. Солдати країни-агресора нещадно вбивають мирне населення, зокрема дітей, мародерять, знущаються з жінок і дівчат, ґвалтують їх.

Мережею ширяться історії про страшні звірства, які чинять рашисти. За інформацієї деяких Telegram-каналів, жервами сексуального насильства з боку солдатів рф стають навіть підлітки та діти віком 11-12 років.

Ця тема привернула увагу Маші Єфросініної — української телеведучої, яка також є почесним послом ООН в Україні, головою Опікунської ради фонду «Твоя опора» та засновницею благодійного фонду «Маша». Єфросініна закликає не мовчати про пережите, обов'язково звертатися по допомогу, щоб правоохоронні органи могли покарати цих нелюдів.

«Уперше про факт зґвалтування українок окупантами мені прийшло повідомлення з Херсона. Написала жінка, стверджуючи, що з 11 зґвалтованих лише шість жінок вижило. Я зателефонувала з цим замміністра внутрішніх справ. Відповідь: «Маріє, наразі ми це перевіряємо», — написала в Instagram Маша Єфросініна. — Дівчата, рідненькі, я все вам сказала у відео. Прошу вас, не мовчіть, надайте будь-яку інформацію, що допоможе правоохоронцям зафіксувати факт знущання, притягнути звірів до відповідальності та покарати їх. Молю вас! Також я закликаю всіх, хто має інформацію про вчинення окупантами чергових звірств, повідомляти про це до відповідних органів».

Куди звертатися жертвам сексуального насильства під час війни: повний список контактів

Нижче публікуємо всі пункти допомоги з активними посиланнями та номерами телефонів.

Якщо ви перебуваєте на території України:

TELEGRAM- КАНАЛИ:

Якщо Ви перебуваєте на тимчасово окупованій території:

  • Телефонна лінія Офіс Генерального прокурора щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту: (096) 755-02-40 або conflict2022.ua@gmail.com;
  • Інформацію можна передати до Міжнародного кримінального суду – otp.informationdesk@icc-cpi.int. Листи приймають будь-якою мовою.

Крім того, Маша Єфросініна заявила, що готова особисто зайнятися пошуком для жертв сексуального насильства фахівця, який супроводжуватиме їх психологічно: «Якщо відчуваєте, що маєте сили отримати психологічну допомогу (безкоштовну) кваліфікованих у цьому питанні фахівців, пишіть на пошту –a.kariakina@mashafund.org.ua».

Читайте также

Топ-7 порад для спокійного сну від співачки TARABAROVA

Топ-7 порад для спокійного сну від співачки TARABAROVA

Вражаюча промова Володимира Зеленського на «Греммі 2022»: відео

Вражаюча промова Володимира Зеленського на «Греммі 2022»: відео

Kalush Orchestra
Предыдущий материал

Євробачення 2022: Kalush Orchestra розпочали підготовку до виступу в Турині

Джамала
Следующий материал

Потужно! Джамала розповіла, скільки грошей зібрала в Європі для України

Новости партнеров