Топ-7 способів швидко заснути

Здоровий сон — запорука здоров'я
Здоровий сон — запорука здоров'я і гарного настрою.

Регулярний недосип і безсоння призводять до зниження імунітету, підвищеної стомлюваності та депресії¹. Тому ставитися до сну слід з максимальною відповідальністю.

За статистикою розлади сну виникають у 30-35% всіх людей на планеті². Безсоння часто виникає на тлі стресу та тривожності³.

Найрозповсюдженішим джерелом стресів є велике навантаження на роботі, напружений і ненормований графік, складні та кризові ситуації, суперництво, міжособистісні стосунки. Навіть виконання довгострокового завдання по роботі — це також психологічний стрес.

Якщо причиною безсоння стали емоції або спосіб життя, існують поради з гігієни сну, що можуть допомогти, наприклад:

  • Лягайте спати та прокидайтесь в один і той самий час. Навіть у вихідні.
  • Створіть заспокійливу атмосферу в спальні. Тиша, темрява та комфортна прохолода сприятимуть сну. Увечері не вмикайте яскраве світло.
  • Приберіть зі спальні електронні девайси, зокрема телевізори, комп’ютери, смартфони або принаймні вимикайте їх за 30 хвилин до сну.
  • Стежте за раціоном. Уникайте кофеїну (за 6 годин перед сном), алкоголю (за 4 години перед сном) та великої кількості їжі перед сном. Дотримуйтеся здорового харчування протягом дня.
  • Не пийте багато рідини перед сном. Вгамувати спрагу можна і треба, однак надмірне пиття може  спровокувати проблеми зі сном.
  • Не паліть. Не починайте курити або киньте цю шкідливу звичку. У будь-якому випадку не куріть безпосередньо перед сном.
  • Тренуйтеся. Фізична активність протягом дня допоможе вам легше заснути вночі. Використовуйте ліжко виключно для сну. Не їжте в ліжку, не дивіться телевізор і не працюйте⁴.

Якщо ці методи не допомагають або їх неможливо застосувати, необхідно порадитись з лікарем, який може призначити медикаментозне лікування причини порушень. Гігієна сну та снодійні препарати допоможуть у боротьбі з безсонням внаслідок стресу⁵. Снодійні препарати застосовують для полегшення настання сну і забезпечення його достатньої тривалості.


Сучасна медицина пропонує високоякісний снодійний препарат, що допомагає швидко заснути, — Донорміл. Донорміл виготовлений у Франції, в Україні продається без рецепта.

У лінійці препарату Донорміл представлені дві лікарські форми: таблетки вкриті оболонкою та таблетки шипучі. Донорміл слід приймати перед сном за 15-30 хвилин.

Таблетки Донорміл мають розділові поділки, за допомогою яких зручно розламати їх навпіл, щоби підібрати індивідуальну дозу. Часто трапляється, що людині достатньо півтаблетки для того, щоб заснути. Тривалість курсу лікування становить 2-5 днів.

Якщо безсоння зберігається довше 5 днів, необхідно проконсультуватися з лікарем⁶.

Донорміл скорочує час на засинання і вже сьогодні може подарувати міцний сон, що відновлює. Після хорошого сну вранці ви будете прокидатися радісними і сповненими надії на чудовий день.

Подбайте про якість вашого сну вже сьогодні!

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням  слід обов’язково ознайомитися з інструкцією для медичного застосування та проконсультуватися з лікарем. Є протипоказання та побічні ефекти. Зберігати у недоступному для дітей місці. Донорміл, таблетки шипучі по 15мг. Р.П. № UA 7213/02/01, Донорміл таблетки вкриті оболонкою,по 15 мг, Р.П. № UA 7213/01/01. Виробник UPSA SAS, Франція. DMUA.DON.20.06.01

 

¹  Физиологичекие аспекты сна, Наталия Чечик, Наука и инновации №12, декабрь 2017

² Инсомния, К.Н.Стрыгин, к.м.н., М.Г.Полуектов, к.м.н. Медицинский совет, Неврология 2017, стр. 52

³ Camila Hirotsu, Interactions between sleep, stress, and metabolism: From physiological to pathological conditions. S l e e p S c i e n c e 8 ( 2 0 1 5 ) 1 4 3 – 1 5 2

https://moz.gov.ua/article/health/zdorovij-son-skilki-godin-treba-spati-i-chim-nebezpechne-nedosipannja-

Современные представления о стрессе и протективной роли сна, К.Н.Стрыгин, к.м.н., М.Г.Полуектов, к.м.н. Медицинский совет, Неврология 2015, стр. 74

⁶ Інструкція Донорміл, таблетки шипучі по 15мг. Р.П. № UA 7213/02/01, Донорміл таблетки вкриті оболонкою,по 15 мг, Р.П. № UA 7213/01/01. Виробник UPSA SAS, Франція

Дженнифер Лопес показала свою маску на карантине
Предыдущий материал

Карантинный дресс-код: Дженнифер Лопес и Алекс Родригес с детьми на прогулке в Нью-Йорке

Холостячки Дарья Ульянова, Дана Оханская и Юлия Рыбчук
Следующий материал

Звезды шоу «Холостяк-10» рассказали, где отдыхают летом 2020

Новости партнеров