Vlad Darwin презентував проєкт DJ for Ukraine

Vlad Darwin
У Міжнародний день благодійності відбулася презентація унікального проєкту DJ for Ukraine, основною метою якого є створення благодійного каталогу українських фольклорних семплів і залучення фінансової допомоги Україні з-за кордону.

Програма передбачає збереження національних музичних надбань, створення нових авторських семплів українськими фольклорними музикантами та гуртами. Бібліотеку семплів за донати зможуть використовувати у своїх реміксах, піснях, роликах та кінофільмах діджеї та продюсери з усього світу. Кошти від реалізації каталогу будуть спрямовані на допомогу ЗСУ через фонд Ukraine Alive 2022. Ідея створення проєкту належить українському композитору та продюсеру Владу Дарвіну.

Проєкт триватиме щонайменше рік. Наразі триває накопичення каталогу семплів.

Влад Дарвін презентував проєкт DJ for Ukraine

Влад Дарвін

На пресбранч з нагоди запуску благодійної ініціативи до Kimberli Bar були запрошені саундродюсери, музиканти і журналісти. Атмосферу DJ for Ukraine створював резидент Kiss FM 2K DJ, що поєднав у своєму сеті українську етніку та електроніку. Захід відвідали солістка гурту [O] Оля Чернишова, бандурист Євген Йовенко, продюсер Вадим Лисиця, композитор Поль Солонар, шоумен Саня Димов, головна редакторка сайту Viva.ua Людмила Гріцфельдт, головна редакторка журналу Viva! Іванна Слабошпицька, публіцист і музичний журналіст Сергій Кейн та інші.

Своє відеозвернення до гостей презентації надіслала Руслана.

Vlad Darwin розпочав презентацію з опису концепції проєкту та ознайомив гостей зі структурою сайту DJ for Ukraine. В межах відкриття проєкту відбулися виступи фольклорних гуртів. Молодіжний дівочий гурт «Вільце» з Києва заспівав традиційні українські весільні пісні без обробки — так, як вони звучали сотні років тому. Колектив «ЩукаРиба» відтворив музичний фольклор різних регіонів України у максимально близькому до експедиційних записів вигляді. Потужні акапельні виконання народних пісень обома колективами викликали захват у гостей презентації.

Гурт «Вільце»

Гурт «Вільце»

Гурт «ЩукаРиба»

Гурт «ЩукаРиба»

2K DJ

2K DJ

Сюрпризом для усіх присутніх став виступ гурту з Коломиї T.Hutsuls. Це перший концерт у Києві нового колективу з Коломиї, який транслює гуцульську культуру в новому форматі. У творчості T.Hutsuls поєднуються поп-вокал, бандура та електронна музика.

Гурт T.Hutsuls

Гурт T.Hutsuls

Влад Дарвін звернувся до музикантів і саундпродюсерів, що відвідали пресбранч: «Колеги, долучайтеся до DJ for Ukraine. Для нас важливий кожен унікальний семпл, який несе у собі код України і який зможе підвищити цінність каталогу. Це довгий шлях. Але найскладніше — зробити перший крок».

Прямо на презентації, зі сцени, Влад домовився з українськими саундпродюсерами про студійні записи фольк-гуртів «Вільце» та «ЩукаРиба». На основі цих записів будуть зроблені ексклюзивні семпли, що поповнять благодійний каталог.

Гурт «ЩукаРиба»

«ЩукаРиба», «Вільце», T.Hutsuls, Влад Дарвін

Першим із семпл-паків, який продемонстрували широкому загалу, став Hutsul Arkan Sample Pack. Саме на основі семплів з цього паку була створена композиція Ukraine is Alive. Ця пісня стала титульним треком проєкту DJ for Ukraine та гімном благодійної організації Ukraine Alive 2022.

Послухати пісню DJ for Ukraine — Ukraine is Alive (feat. Inplus & Iana Kovalova):

Тішимося і щиро віримо, що світова музична спільнота й надалі підтримуватиме нас, долучаючись до благодійності та поширення українського культурного доробку!

Читайте также

Jerry Heil розповіла про вступ до Берклі, життя в США та розрив співпраці з продюсером

Jerry Heil розповіла про вступ до Берклі, життя в США та розрив співпраці з продюсером

Благодійна фотосесія за донат. Відчуйте себе зіркою та зробіть добру справу

Благодійна фотосесія за донат. Відчуйте себе зіркою та зробіть добру справу

Фото: пресслужба

Дизель Шоу
Предыдущий материал

«Дизель Шоу» дало три концерти на підтримку ЗСУ

ONUKA
Следующий материал

ONUKA допомогла зібрати 1 000 000 гривень на допомогу Україні

Новости партнеров