На Площі Зірок поруч з ТРЦ Gulliver відзначено трьох видатних українських спортсменів

спорт
Це соціальний проект, метою якого є популяризація здобутків, досягнень, висот наших українців.

Згадка для кожного жителя столиці України, яка лишиться на довгі роки, про те, що ми володіємо зірковим скарбом. Цей скарб – наші люди. Талановиті, непереможні, неймовірно захоплюючі. Ми можемо досягти будь яких успіхів, лише маючи бажання, хист, любов до своєї справи.

На Площі Зірок засяяли три нові зірки – відзнаки за спортивні досягнення: 

  • Лідії Соловйової – української пауерліфтерки, Заслуженого майстра спорту України. Паралімпійської чемпіонки 2004, 2008 та 2016 років, срібної призерки 2000 року, бронзової призерки Паралімпійських ігор 2012 року у Лондоні.
  • Олексія Михайличенка – українського футболіста. Українського тренера і функціонера. Заслуженого майстра спорту СРСР. Заслуженого тренера України.
  • Олексія Житника – українського хокеїста. Олімпійського чемпіона, заслуженого майстра спорту.

Вже традиційно ми запитали в кожного з наших зіркових чемпіонів, що надихало їх іти до своєї мети, та що б вони порадили тим, хто лише починає свій шлях, можливо, обираючи хобі для дитини або вагаючись, чи саме спорт є тою рушійною силою для особистих змін.

Лідія Соловйова розповідає: "Я весь час думаю, що ось вже мій найкращий результат, ось він, але раптом з’являються нові виклики, і я їх приймаю. Зіркою дуже пишаюсь і взагалі не очікувала. Не думала, що буде моя зірка особисто. Це дуже приємно. Для мене спорт – це все. Все моє життя в ньому, кожного дня. Паралімпійці дуже дружні, як одна родина. Підтримка величезна. Нещодавно один хлопець прийшов до нас, не ходив зовсім. Аж ось, потрошку почав ходити. Повільно, але він бачить вже результат. Завдяки спорту, підтримці тренерів. Вірите та не вагайтесь"

Життєве кредо Олексія Михайличенка дуже просте з одного боку, а з іншого – напрочуд мотивуюче в будь якій сфері, не лише в спорті: "Я весь час хотів виграти. Вважаю, що це дуже важливо для будь-якого спортсмена. Починаючи з дитинства, з простих ігор – з шахів, наприклад. Я дуже хотів перемагати. Інколи, звісно, це не вдавалось. Але не зупинявся і йшов далі. Якщо хочете грати в футбол – то грайте, грайте і іще раз грайте"

Олексій Житник вважає, що кожна людина має займатись спортом. Щодня. Навіть просто годину ходити. Не мислить свого життя без тренувань, без фізичних навантажень. Вважає, що через спорт краще за все розвивається людина, дитина, кожен з нас: "Я давав вибір своїм дітям, але вони займаютьтся спортом. Обирали, пробували, що саме їх, але не було моменту, коли не займались нічим. В наш час було простіше – я по 10 годин проводив на вулиці. Зараз складніше всім, інші часи, гаджети. Але спорт – це рух, це саме життя. Не зупиняйтесь, живіть!"

Ми пишаємось тим, що причетні та підтримуємо цей чудовий та надихаючий проект – "Площа Зірок". Кожна нова історія – підтвердження того, що якщо людина має мету та мрію в житті і робить щоденні кроки, щоб досягнути її, то в неї все виходить. Адже, як вважає один з наших героїв статті – Олексій Житник: "В житті можна програвати, але ніколи не можна здаватись".

Читайте также

«Ми змінюємо реальність»: гурт ВВ прокоментував відкриття власної зірки на «Площі Зірок»

«Ми змінюємо реальність»: гурт ВВ прокоментував відкриття власної зірки на «Площі Зірок»

Гордість! The Hardkiss отримали зірку на Площі Зірок ТРЦ Gulliver

Гордість! The Hardkiss отримали зірку на Площі Зірок ТРЦ Gulliver

Лаура Марти
Предыдущий материал

Лаура Марти отпраздновала день рождения на сцене

Spyfashions Open Air Day
Следующий материал

Участники шоу «Топ-модель по-украински», Жан Грицфельдт и другие гости Spyfashions Open Air Day

Новости партнеров