Біполярка, депресія, манія: відомий музикант здивував відвертим зізнанням

Саша Чемеров
Саша Чемеров, відомий український музикант, продюсер, сонграйтер і фронтмен гуртів «Димна Суміш» та The Gitas, презентує свій новий EP під назвою «Біполярник».

Цей альбом є своєрідною музичною мозаїкою, в якій кожний трек має свій унікальний стиль і атмосферу. Тут ви знайдете композиції різних жанрів: від романтичних балад до важких рок-треків та гранжу.

«Останні роки мене кидає від манії до депресії, пригнічення змінює ейфорія, бурхлива діяльність закінчується тривожністю. Дуальність життя, скажете ви… Біполярка – моя відповідь… і цю відповідь я вклав у свій новий мініальбом «Біполярник», – поділився в своїх соцмережах Саша Чемеров.

Саша Чемеров

Першим слухачі почують трек «Франкор», в ядрі котрого ( від англ. core – ядро) – вірш Івана Франка про сильні почуття. Саша Чемеров вибрав саме ці рядки через їх глибокий зміст та сенси, заплутуючи слухача, не даючи відповіді, що це – кохання чи любов, жага до високої цілі чи егоїзм. Кожен почує щось своє.

«Я багато читав віршів Франка, але цей зайшов найбільше. Він написав про мрію, яка для нього була більшою за кохання. Це викликає безліч питань: чи це про кохання, чи про жагу до людини, до мрії, до бога?» – коментує автор.

Цікаво, що з легкої руки Чемерова в пісні «взяла участь» і Леся Українка. Її рядки вдало вплелися в текст, створюючи діалог між поетами. «Заговорила» Леся вустами відомої стендап-комікеси Лєри Мандзюк.

Саша Чемеров і Лєра Мандзюк

«Я змогла відчути слова. Цей вірш схожий на мене, бо я жодного разу одразу не признавался, коли була закохана. Це слова жінки, яка не може голосно сказати “Я тебе кохаю”, але її рухи, міміка і поведінка про це говорить. Вона мовить про це не словами. І це дуже схоже на мене», – ділиться своїми враженнями від роботи Лєра.

Таким чином, через творчість Чемерова відбувся своєрідний діалог між Франком і Українкою в нашому часі.

Решта треків EP «Біполярник» зʼявлятимуться поступово до кінця листопада.

Читайте також
Лєра Мандзюк – про хейт: «Найбільш образливі слова я чула в дитинстві»
Лєра Мандзюк – про хейт: «Найбільш образливі слова я чула в дитинстві»
Найяскравіші серпневі концерти на V’YAVA — від Dakh Daughters і KADNAY до Etherwood
Найяскравіші серпневі концерти на V’YAVA — від Dakh Daughters і KADNAY до Etherwood

MONATIK, Тіна Кароль та Олександр Положинський у новому випуску «Дім звукозапису»
Попередній матеріал
MONATIK, Тіна Кароль та Олександр Положинський у новому випуску «Дім звукозапису»
Макс Барських
Наступний матеріал
Уперше Макс Барських покаже шоу «Зорепад» на великому екрані
Новини партнерів