Шварценеггер став ближчим до Термінатора — нова операція на серці актора

Арнольд Шварценеггер
Арнольд Шварценеггер переніс четверту операцію на серці. Детальна розповідь актора про свої проблеми: вроджений дефект клапана, чотири операції та дислексія.

Арнольд Шварценеггер розповів про перенесену операцію на серці

Легендарний Шварценеггер нещодавно переніс чергову складну операцію на серці. Інформація на Meta.ua про це оприлюднена з посиланням на розповідь актора у його подкасті. За словами Арнольда, 18 березня йому поставили кардіостимулятор. Вже за 4 дні він побував на публічному заході разом з іншою голлівудською кінозіркою, Джейн Фондою. Як сказав Арні, його «колегою з фітнесу».

Актор подякував усім лікарям та медсестрам, які брали участь в операції. Він особливо наголосив на виявленій до нього турботі. Хірургічне втручання знадобилося через нерегулярне серцебиття, спричинене ущільненнями тканини. Своєю чергою причиною появи рубців стала попередня операція на серці, проведена у 2020 році. Сам Арнольд пожартував, що з кожним разом стає більше схожим на свого найголовнішого кіногероя — Термінатора.

Історія хвороби кумира мільйонів

Шварценеггер докладно розповів про свої кардіологічні проблеми. Він також заявив, що це для нього не зовсім звично, оскільки в Австрії в роки його молодості не було прийнято публічно говорити про свої хвороби. Проте актор вирішив, що відверта розповідь допоможе іншим людям зі схожими захворюваннями.

Почалося все ще у момент народження. Виявляється, у всесвітнього символу чоловічої сили та атлетизму все життя був дефект аортального клапана. Попри такі серйозні проблеми, юний Арні посилено займався культуризмом і згодом став справжньою іконою бодибілдингу. Згодом він зробив надуспішну кінокар'єру, а потім зайнявся політикою.

І всі ці роки докладна інформація про серцеві захворювання Шварценеггера майже не потрапляла до публічної площини. Звичайно, про це писали таблоїди та новини шоу-бізнесу, але сам актор не дуже любив підтримувати тему своїх проблем зі здоров'ям. Ситуація змінилася минулого літа, коли Арні вирішив надиктувати аудіокнигу спогадів. Після її виходу стали відомі дуже цікаві подробиці. Щодо операцій на серці, всього їх було чотири:

  • 1997 год – заміна аортального клапана;
  • 2018 – встановлення нового легеневого клапана;
  • 2020 – встановлення другого клапана (парного до попереднього);
  • 2024 – вживлення кардіостимулятора.

Схожі проблеми були в матері актора. Проте вона відмовилася від операції та померла у 1998 році.

Іще про хвороби Шварценеггера

Раніше Арнольд розповів абсолютно неймовірну історію. Виявляється, він з дитинства страждав на дислексію! Цей невропатологічний розлад перешкоджає сприйняттю текстової інформації. Ще у школі Арні доводилося отримувати лінійкою за погане читання вголос.

Вже в дорослому віці дислексія ледь не поставила хрест на кар'єрі актора-початківця. Але Шварценеггер виявив неабияку завзятість. Він кілька разів поспіль прочитував сторінки сценарію, щоб запам'ятати свій текст. В результаті йому вдалося перемогти себе та стати справжньою кінозіркою.

А нещодавно Арнольд переніс ще одну операцію. Щоправда, значно менш небезпечну проти описаних вище кардіологічних процедур. У вересні 2023 року він пошкодив на тренуванні ліктьовий нерв. Лікарі швидко усунули проблему, і вже за кілька днів актор зміг зняти накладену хірургом захисну пов'язку.

Шварценеггер упевнений, що його розповіді про подолання своїх медичних проблем допоможуть іншим людям. Адже іноді незнання простих речей може спричинити трагедію.

Фото: Instagram @schwarzenegger

Читайте також

У 42-річної Кейт Міддлтон діагностували рак

У 42-річної Кейт Міддлтон діагностували рак

Онкохвора Шеннен Доерті переконана, що Кейт Міддлтон змусили публічно розповісти про свій діагноз

Онкохвора Шеннен Доерті переконана, що Кейт Міддлтон змусили публічно розповісти про свій діагноз

Віталій Козловський
Попередній матеріал

Віталій Козловський став батьком: співак розповів про партнерські пологи і назвав ім’я дружини

Тіна Кароль
Наступний матеріал

Сама собі бос: Тіна Кароль запустила власне шоу

Новини партнерів