«Коси»: секрети втілення етнічного образу на сучасний лад у відеороботі співачки Darisha

Darisha
У культурному пантеоні сучасної музичної сцени з'являється новий артефакт – відеокліп "Коси" від співачки Darisha. Але це не просто музичний шедевр, а справжній творчий мікс, що сплітає у собі традиційні українські мотиви та сучасні тенденції.

Давайте розплетемо цю витончену нитку та доторкнемося до таємниць втілення етнічного образу на сучасний лад, щоб зрозуміти суть цього захоплюючого твору.

  • Українська сукня: Відлуння минулого в сучасному вбранні

У відеокліпі використали традиційну українську лляну сукню з автентичним кроєм, що символізує чистоту героїні та підкреслює її природну красу. Кожна дівчина вже з дитинства мала свою широку сорочку, яку вишукано оздоблювала, використовуючи відтінки та візерунки регіону, в якому вона проживає.

  • Намисто: Оживлення магії минулого

Аби ще більше привернути увагу до гарних рис свого обличчя, дівчата вдягали коралове намисто або прикраси, які використовувалися в різних частинах України. Це не було повсякденністю, але на свята можна було побачити різнобарвне намисто на тендітній шиї кожної жінки. Також воно є оберегом та символізує захист від злих духів. І коли дівчина виходила заміж, у її образі обов’язково були різноманітні перли та намистинки. У відеокліпі ми використали традиційне коралове намисто, аби показати історію передачі традицій від матері до доньки.

  • Корсет: Символ сили та грації

Корсет - це елемент одягу, який відігравав важливу роль у вбранні наших предків, та й зараз залишається актуальним аксесуаром. Він є не лише естетичним елементом одягу, а й функціональним засобом для формування жіночого силуету та покращення осанки. Вони є символом жіночої привабливості й елегантності. Щоб підкреслити нашу унікальну українську ідентичність, при створенні корсету для відеокліпу була використана спеціальна орнаментальна тканина.

  • Гребінець: Дотик традиції та символіки

У відеокліпі особлива увага приділяється гребеню, що символізує передачу культурного спадку та сімейних традицій від покоління до покоління. Розчісуючи доньці волосся, мати дарує їй свій життєвий досвід.

  • Деталі як символи нашого сьогодення

Для того, аби прикрасити косу, у відеокліпі використано безліч деталей, що зараз надають нових сенсів звичайним речам. Колосся символізує добробут і злагоду. Маки та червона стрічка втілюють символ боротьби. Дитячі руки, вплітаючи жовті стрічки з квітами, символізують надію та світло, що присутнє в кожному з нас. Військовий, який додає орнаментовану стрічку у волосся, є символом непохитного захисту нашого мирного неба і щасливого майбутнього поколінь. А бавовна в косі символізує наше прагнення самостійності та незалежності.

Читайте також

Оля, це ти? Полякова змінила колір волося і шокувала перевтіленням

Оля, це ти? Полякова змінила колір волося і шокувала перевтіленням

Зірка шоу «Супер Топ-модель по-українськи» народила первістка

Зірка шоу «Супер Топ-модель по-українськи» народила первістка

Саша Литвин
Попередній матеріал

Зірка шоу «Супер Топ-модель по-українськи» народила первістка

Крістен Стюарт у фотосесії для Rolling Stone
Наступний матеріал

Без цензури: Крістен Стюарт знялась у провокативній фотосесії для Rolling Stone

Новини партнерів